Jeroen Kraak
Jeroen Kraak macOS 12 mei 2023 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Dynamic Island iPhone staat in het niets bij deze geniale Mac-oplossing

Apple introduceerde het afgelopen jaar het Dynamic Island voor de iPhone 14 Pro en Pro Max. Maar wat nou als het bedrijf een Dynamic Dock maakt voor Mac? Deze zou er dan zo uitzien.

Het Dynamic Island is een echte verrijking voor de iPhone Pro. In plaats van die lelijke notch aan de bovenkant van je telefoon, is er nu ruimte voor informatie. Zo’n camouflage is natuurlijk niet nodig aan de onderkant van je Mac. Toch zou een Dynamic Dock een welkome aanvulling zijn.

Een Dynamic Dock in plaats van een Dynamic Island

We hebben nog niet over een Dynamic Dock nagedacht voor een Mac, maar door een concept van Janum Trivedi zien wij wel de mogelijkheden. Sterker nog, het kan een echte verrijking zijn voor de Mac. Alle icoontjes zijn dynamischer en vloeiender. Iets wat je wellicht herkent van het Dynamic Island.

Het klinkt heel mooi, maar natuurlijk wil je er ook een beeld bij hebben. Gelukkig heeft de maker hier ook aan gedacht en een video gedeeld waarin we de mogelijkheden zien.

Als je het pijltje van de muis op een icoon houdt, komt er meer informatie van een app. Als je dat bijvoorbeeld bij Berichten doet, krijg je ongelezen berichten te zien. Bij het icoontje voor Apple Music zie je juist weer afspeelopties, zoals een play-knop. Safari laat dan weer actieve downloads zien.

Het is dus een handige optie op je Mac waardoor je in een oogopslag meer informatie ziet, net zoals het Dynamic Island. Volgens de maker kan deze functie uitgebreid worden voor tijdelijke gebeurtenissen, zoals wanneer er bijvoorbeeld een nieuw liedje wordt afgespeeld.

Gaan we dit ook echt zien op de Mac?

Het ziet er allemaal heel mooi uit, maar de grote vraag is of Apple dit echt wil toepassen. Het is namelijk niet door het bedrijf zelf ontwikkeld, maar door een enthousiaste ontwerper.

Toch zou Apple er goed aan doen om de functie over te nemen, want het voegt echt wat toe aan de Mac. Bovendien past deze functie echt in de ideeën van het bedrijf. Een Dynamic Dock als de Mac-variant van het Dynamic Island is dus echt geen slecht idee.

iPhone 15 (Plus) krijgt Dynamic Island, maar loopt twee features mis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

macteacher
macteacher

" Staat in het niets"???

Wat is dat nou weer voor Nederlands? :frowning:

godzillapresley
godzillapresley

@macteacher misschien dat ze ‘valt in het niet’ bedoelen? Dat is maar twee fouten per vier woorden :smile:

macteacher
macteacher

:grin: :confounded:

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Dynamic Island iPhone staat in het niets bij deze geniale Mac-oplossing
Sluiten