Jeroen Kraak
Jeroen Kraak macOS 10 mei 2023 1reactie
Leestijd: 3 minuten

macOS Ventura 13.4: alle functionaliteiten en verbeteringen voor Mac

Jouw MacBook, Mac mini of iMac, draait op dit moment waarschijnlijk op macOS Ventura 13.3. Achter de schermen is Apple hard aan het werk met macOS Ventura 13.4. OMT-redacteur Jeroen Kraak kijkt naar de release candidate en zet alle functionaliteiten en verbeteringen op een rij.

Apple brengt regelmatig nieuwe versies van zijn besturingssystemen op de markt. Dat doet het niet alleen voor iOS voor iPhone, maar ook voor Mac. De volgende versie die op het programma staat is macOS Ventura 13.4.

macOS Ventura 13.4 komt binnenkort naar je Mac

macOS Ventura 13.4 komt eraan en natuurlijk heeft Apple weer een aantal nieuwe functies toegevoegd. Hier komen ze.

#1 Duwende handen emoji

Bij het duwende handen emoji was het niet mogelijk om een huidskleur te selecteren. Nu is dat wel weer mogelijk.

#2 Apple Studio-problemen aangepakt

Sommige gebruikers hadden last van een firmware-update voor de Apple Studio Display. Deze begint met voortgang te tonen, maar wordt nooit voltooid. Apple heeft dit opgelost, maar heeft ook een tijdelijke oplossing gedeeld als zulke problemen ontstaan.

Apple Watch krijgt grote metamorfose door watchOS 10
Het slimme horloge van Apple. (Afbeelding: Unsplash/Raagesh C)

Als dit gebeurt druk je op meer info in Instellingen bij de software-update. Daar schakel je de firmware-update uit en druk je op Nu installeren. Vervolgens verloopt de installatie zonder de problemen.

#3 Bitcoin whitepaper verwijderd

De Bitcoin whitepaper was een bijzondere easter egg die was verborgen in macOS. In de beta van macOS Ventura 13.4 zien we die niet meer terug. Deze was waarschijnlijk vooral bedoeld om bepaalde zaken te testen.

Binnenkort nog meer verbeteringen

Vermoedelijk zullen deze verbeteringen voor je Mac niet zo ingrijpend zijn. Waarschijnlijk lost deze nieuwe versie van de software vooral wat bugs op onder de motorkap van je MacBook, Studio of mini.

Wat in de lijn der verwachting ligt is een macOS-app voor Apple Music Classical. De nieuwste streamingdienst van Apple isnaar de iPhone en iPad gekomen en het zou dus niet gek zijn als deze ook snel naar de Mac komt.

WWDC 2022 MacOS apple ios 16 apps
Maak kennis met MacOS Ventura (Afbeelding: Apple)

Ook gaan er geruchten dat er een nieuwe versie van de Apple TV-app naar macOS Ventura 13.4 komt. Deze zou al naar 13.3 komen, maar dat bleek niet zo te zijn.

Vierde beta macOS 13.4 zorgt voor problemen

Hoewel de nieuwe softwareversie voor Mac voornamelijk problemen op lijkt te lossen, komt er in de vierde betaversie een probleem bij.

Verschillende ontwikkelaars maken melding van het feit dat deze versie ervoor zorgt dat Mac-apparaten netwerkproblemen hebben. Het probleem is zelfs zo erg dat ontwikkelaars elkaar waarschuwen voor de nieuwe update.

Mocht je een ontwikkelaar zijn is het dus slim om je testapparaat op de derde betaversie van macOS 13.4 te laten draaien.

Zo installeer je de laatste versie op je computer

Helaas kun je niet zomaar de betaversie van macOS Ventura 13.4 testen. Vroeger was dit wel mogelijk, maar Apple geeft die eerste optie nu alleen nog maar aan softwareontwikkelaars. Zij kunnen zich bij Apple aanmelden. Later komt er wel een publieke beta.

Wil je de laatste versie van het besturingssysteem op je Mac installeren? Hiervoor open je het Apple menu. Ga vervolgens naar Systeemvoorkeuren>Algemeen>Software-update. Hier zie je of je Mac up-to-date is. Zo niet, dan installeer je daar makkelijk de nieuwste versie.

Waarom iOS 16.4 en macOS 13.3 essentieel zijn voor iPhone en Mac

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

ome-kor
ome-kor

De bug die het unlocken van de Mac met de Watch verhinderde is reeds hersteld in Ventura 13.3.1

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
macOS Ventura 13.4: alle functionaliteiten en verbeteringen voor Mac
Sluiten