Sabine Schults
Sabine Schults OMT Specials 29 oktober 2022 10reacties
Leestijd: 2 minuten

Waarom de politie wil dat je een AirTag in je eigen auto verstopt

Als het aan de Britse politie ligt, zouden alle autobezitters een AirTag of andere tracker in hun auto moeten plaatsen. Dat komt volgens een eenheid van de politie uit het Britse district Sheffield om te voorkomen dat autobezitters ‘later een veel duurder probleem krijgen’.

Op Twitter meldt de Britse politie dat ze een gestolen voertuig hebben teruggevonden en dat komt omdat de eigenaar van de auto op een eerder moment een AirTag in de auto heeft verstopt. “We raden alle autobezitters aan om te overwegen een goedkope tracker in hun auto te plaatsen”, meldt de Britse politie op Twitter.

Politiehulpmiddel

De Britse politie kon de gestolen auto door de geplaatste AirTag volgen en vond het voertuig veertig minuten later in een ander deel van Sheffield. “Dit incident toont aan dat het plaatsen van trackers in voertuigen ons helpt om ze te vinden als ze jammer genoeg zijn gestolen”, sluit de Britse politie af.

Er is nog niets of niemand opgepakt voor de diefstal, maar de auto is in elk geval weer terug in de handen van de rechtmatige eigenaar. Dat is op te maken uit het bericht van de Britse politie-eenheid. Het onderzoek naar de dader (of mogelijk daders) loopt nog.

AirTag in je auto, fiets en step?

Het is niet voor het eerst dat een AirTag of andere tracker wordt gebruikt om gestolen auto’s, elektrische steppen of fietsen op te sporen. We hebben echter nog niet eerder gezien dat de politie ook echt aanraadt om een tracker in je auto te plaatsen.

De AirTag is voor Apple sowieso een geweldig succes te noemen. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd al miljoenen exemplaren verkocht. Het lijkt erop dat dit aantal de komende jaren nog flink gaat toenemen. Met de zegen van de Britse politie, kan dat aantal eigenlijk alleen maar hoger en hoger worden.

Hoe je een AirTag op geniale wijze op je fiets kunt verstoppen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 10

walnuts
walnuts

Uit eigen evaring kan ik vetellen dat dat niet werkt. Had een tag gestopt in de bagageruimte van mijn 50 jaar oude auto. Auto is meegenomen en 15 km verderop in belgie toen door de dieven stilgezet en doorzocht en ze hadden hem in no time gevonden en in het riool gegooid. Met een eenvoudig bluetooth scannertje heb je hem zo gevonden. Auto is nooit meer terug gevonden. AirTag heeft het nog 2 maanden gedaan vanuit het riool. Professionele dieven hebben hem zo gevonden.

rw076
rw076

Als ik de auto van mijn vrouw gebruik, krijg ik op mijn iPhone een melding dat er een AirTag in de buurt is en ik gevolgd kan worden (iets van die strekking). Dus dieven met een iPhone zouden dat ook moeten krijgen. Maw, gaat hem niet zo 1 2 3 worden ben ik bang. Maar je kunt ook denken; beter iets dan niets.

poezenbeest
poezenbeest

Je verwacht het niet, in een eerder artikel werd nog aangegeven dat de AirTag juist niet erg nuttig was als anti-diefstalmaatregel. Maar die waarschuwing (van Apple ook) heeft de politie in Sheffield blijkbaar nog niet bereikt.

eagerb0bnerd
eagerb0bnerd

Denk dat het wél werkt. Ik heb een Chipolo spot in de auto. Deze werkt ook met het Apple “Find my” netwerk. Is gekoppeld aan de telefoon van mijn vrouw. Ik krijg wel een mededeling als ik met de auto rijd dat ik getracked wordt maar daar gaat wat tijd overheen. Laatste keer was het aan het eind van de rit. Hij piept ook maar het is aan de hand van het geluid niet te doen om hem te vinden. Geluid is ook weer weg zodra je er erg in hebt.

In tegenstelling tot de Airtag heeft de Chipolo Spot niet de mogelijkheid om de exacte locatie te vinden. Er zijn zat plaatsen in de auto waar je hem kan verbergen, ook aan de buitenkant, waar je hem nooit zal vinden. Eventueel sloop je het geluid eruit.

Wij gebruiken hem overigens vooral om de auto te vinden als we hem ergens in de buurt geparkeerd hebben. Waar wij wonen is het altijd zoeken naar een parkeerplek. Paar dagen later ben je vergeten waar dat was.

rw076
rw076

Dat laatste gebeurt toch sowieso al in 'Find my"?

eagerb0bnerd
eagerb0bnerd

Je bedoelt de auto lokaliseren? Dat is alleen als je Apple Carplay hebt.

rw076
rw076

Ik weet zeker dat ik het heb, en ik heb geen CarPlay in mijn oude scenic.
Misschien eens door de instellingen bladeren?
Ik weet het echt zeker.

kwie
kwie

Klopt rw076, als je connect met de bluetooth van de auto dan geeft Apple Maps ook de plek waar je je auto achter gelaten hebt. Ook zonder CarPlay.

eagerb0bnerd
eagerb0bnerd

Ah, ok, maar onze auto heeft ook geen Bluetooth.

advandongen
advandongen

Enkele maanden geleden belde mijn vrouw mij op met de vraag of ik haar wilde komen ophalen want haar fiets was gestolen. Met de auto bij haar aangekomen vroeg ik haar iPhone en via “zoek mijn” konden we zien dat haar fiets op ± 1,5 km afstond stond. Direct met de auto daar naartoe gereden en inderdaad we troffen de fiets aan op een plek waar hoogst waarschijnlijk op een later tijdstip bijvoorbeeld een busje de fiets snel zou hebben kunnen inladen.
Ik heb de politie gebeld met de tip te komen posten tot de fiets wordt opgehaald en de dief in de kraag te vatten. Daar hadden (of namen) ze geen tijd voor. Ze gaven aan de fiets gewoon mee te nemen en dat hebben we dus gedaan.
Daarna een nieuw slot op de fiets gezet en aan de fietsverzekering het nieuwe sleutelnummer doorgeven. Omdat ik de aankoopbon erbij had gestopt ontving ik van de verzekering dat bedrag op mijn rekening gestort.
Voor extra zekerheid nu aanvullend nog maar een dikke ketting met goed slot gekocht.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Waarom de politie wil dat je een AirTag in je eigen auto verstopt
Sluiten