OMT LIVE: voor- en nabeschouwing “Hey Siri, give us a hint.”

18 reacties
[jwplayer aspectratio="16:9" width="100%" primary="html5" autostart="false" file="https://www.youtube.com/v/yhCADN6R7eY" image="https://cdn.onemorething.nl/uploads//2015/09/397.png"]

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

Onze live-uitzending op 9 september gemist? Vanaf het onmiskenbaar Rotterdamse stadsterras van Bar Bistro Binnenrotte in de Centrale Bibliotheek beschouwen wij met Francisco van Jole en Jelle Prins voor én na.

Een nieuwe iPad Pro, Apple Watch-nieuws, een nieuwe Apple TV én ook nog een iPhone 6s.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  “Hey Siri, give us a hint.”

  http://finance.yahoo.com/q?s=AAPL

 • Profielfoto
  ro_me

  Welke Siri? Lees net dat er helemaal geen Siri komt op de Apple TV in de BeNeLux. Is me dat ook wat zeg!

 • Profielfoto
  iMad

  “Hey Siri, give us a hint.”

  http://finance.yahoo.com/q?s=AAPL

  Is dat niet standaard na elk Event dat de AAPL zakt.
  Uiteindelijk zullen de volgende verkoop cijfers de AAPL weer laten stijgen.

  Waarschijnlijk dat de meeste mensen die in bezit zijn van Apple shares, alleen maar luisteren naar de negatieve berichtgeving en uiteindelijk niet kunnen overzien dat de vernieuwingen uiteindelijk zorgen voor betere verkoop cijfers.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ja beetje flauw….ATV4 met Siri aankondigen…..die dan vervolgens niet beschikbaar is in NL. Waarom is niet duidelijk. We hebben toch echt Siri in het Nederlands al. Dus waarom niet op de ATV4? Is die remote in NL alleen softwarematig anders ingesteld (tekst search ipv voice search) of is het echt andere hardware? Wat is de planning, wanneer komt Siri voor ATV4 in NL beschikbaar?
  Is dit al bekend?

 • Profielfoto
  knekkie

  Kan te maken hebben met de deals in de landen. Anders moet SIRI je bij elke zoek opdracht teleurstellen dat die content niet beschikbaar is.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ik ben het met Francisco enz. wel eens dat Tim Cook een aardige CEO is
  maar geen visionair zoals b.v. een Elon Musk.
  Appel is bezig met de Make-Up van de bestaande spullen niet met echt nieuws.
   Music is best aardig maar zeker niet ideaal, zelfs verwarrend en dat voor miljarden $$..
  Zou de zoon van SJ ooit in het  gebeuren verschijnen..?

 • Profielfoto
  Needler

  Eens. Apple borduurt goed voort om de nalatenschap van Jobs. Maar echte vernieuwingen willen maar niet komen. Het horloge is de eerste. Maar die user interface had Jobs in de eerste meeting al afgeschoten. Het heeft niet zoveel zin om je steeds af te vragen wat Jobs had gedaan. Want hij is al vier jaar dood. Voor de Apple liefhebber is het nu nog een aantal jaar genieten van de legacy. Maar 10 jaar na zijn dood zie ik Apple niets meer doen. Dan hebben we de iPhone 9S, de Apple Watch 6, de iPad Pro 6, de Apple TV 6. En dat is het dan.

 • Profielfoto
  knekkie

  Kan je na gaan hoe ver apple achter liep. Sinds iOS7 is Apple bezig aan een inhaal race op features die ze hier en daar geleend hebben en verbeterd terug hebben gestopt in iOS.

  Long press bestaat al een tijdje maar hoe apple het heeft geïntegreerd in de iPhone S6 is voor het eerst op een manier dat ik denk ja long press heeft nut. Dat apple het anders noemt is gewoon marketing.

  Apple TV met SIRI bediening is een op een overgenomen van wat amazon met de fire TV doet.

  Live foto’s komt bij Nokia Lumia telefoons vandaan. En zo zijn er tal van andere welkome aanvullingen in iOS, Watch OS en de andere producten die gister zijn aangekondigd. Waar het vandaan komt maakt niet uit. Het maakt dat wat apple te bieden heeft een stuk beter.

  Volgens mij komt het alleen maar omdat apple ooit zelf de lat gelegd heeft voor die producten die nu zo achter liepen en in de jaren daarna de competitie er overheen is gekomen. Dat is gewoon een natuurlijk proces. Nu kan Apple weer even vooruit. En met sommige producten heeft apple in mijn ogen niet vergenoeg geleapfrogged. maar de verkopen zullen waarschijnlijk mijn ongelijk bewijzen.

 • Profielfoto
  wensink

  Maar 10 jaar na zijn dood zie ik Apple niets meer doen. Dan hebben we de iPhone 9S, de Apple Watch 6, de iPad Pro 6, de Apple TV 6. En dat is het dan.
  Lees meer via http://www.onemorething.nl/shows/omt-live-voor-en-nabeschouwing-hey-siri-give-us-a-hint/#gcXY2FJ0EXJWvMEp.99

  Hmm, interessant. Ik zie juist totaal het tegenovergestelde. Ik zie een Apple Car Apple TV, iPad Pro, iPad mini, iPad Air, iPhone, iPhone Plus, iPhone mini en talloze producten waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie.
  Ik wil niet meteen zeggen dat Apple eraan gaat of iets in die richting, maar ik denk wel dat er op dit moment teveel variatie is en te veel keuze. Ik mis een beetje die eenvoud die er was een paar jaar geleden.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  “Hey Siri, give us a hint.”

  http://finance.yahoo.com/q?s=AAPL

  Ik zie nu een stijging va 1,14%
  Wat is je punt meneer de azijnzeikend?

 • Profielfoto
  klonic

  Lucas Raggers:
  “Kan 16 GB in de iPhone 6S nog?”
  Jelle Prins:
  “Wat nog interessanter is, is wanneer het niet meer uitmaakt hoeveel opslag je op je telefoon hebt omdat alles direct vanuit de cloud op je scherm verschijnt”

  Dit zijn uitspraken van hele rijke mensen of van mensen die nooit in het buitenland zijn. Ik ben net terug van bijna 2 weken vakantie en daar heb ik een paar GB aan foto’s en video’s gemaakt. Zodra OVERAL (dus ook op elke cm strand en elke heuvel in de wereld 4G is en dat ook overal ter wereld gratis is of iig geen reet kost, maakt de opslag niet meer uit. Maar ik heb nu een 6GB bundel die alleen in Nederland geldig is. In Mexico heb ik daar geen reet aan. Elke MB kost daar een godsvermogen. Op de noordpool heb ik überhaupt geen internetverbinding, ook in het vliegtuig niet. Voorlopig blijft interne opslag belangrijk!

  Het is interessant wanneer dat niet meer zo is. Maar Jelle had de vraag wel mogen beantwoorden. Ik vind zelf 16 GB niet meer acceptabel. Sinds dat de standaard hoeveelheid werd op de iPhone 4 geloof ik, is SSD opslaggeheugen veel goedkoper geworden, dus verhoog de standaard opslag gewoon eens!

  Overigens vond ik een van de beste stukken uit de keynote de referentie van Craig Federighi naar de Apple Car. Apple TV vond ik een mooie verbetering, die ga ik kopen! De iPad pro stelde mij teleur, wanneer komt er een OSX tablet zoals de (Surface Pro die ik nog altijd verkies boven een iPad Air)? De iPhone 6s is niet bijzonder, maar dat was te verwachten. Ik wissel mijn iPhone 6 in voor een iPhone 7 denk ik. Ik had ook op een nieuwe Apple watch gehoopt maar het ging enkel over Watch OS en nieuwe bandjes.

  Overigens komen echte vernieuwingen niet in een paar dagen, maanden of zelfs jaren. Kijk hoe lang er aan de ipad is gewerkt. Steve Jobs heeft daar geloof ik zeker 20 jaar mee gespeeld. Steve Jobs was briljant techneut, uitvinder en manager. Vind daar maar eens een waardige opvolger voor. Elon Musk inderdaad, maar ik denk niet dat hij Tesla (zijn kindje) inruilt voor Apple.

 • Profielfoto
  recoiller

  Vraag siri maar hoeveel inwoners utrecht heeft

 • Profielfoto
  Hermanko

  Steve heeft Tim aangesteld als organisator en vredestichter binnen een aantal explosieve creatievelingen.
  Steve wist inmiddels maar al te goed hoe hij met zijn sterke persoonlijkheid geen team-builder was. Woz was ooit de techneut en Steve de slimmerik.
   is na het tweede Steve Jobs tijdperk een “gewoon” bedrijf aan het worden.
  Kwaliteit maken en flinke winst, dat wil  nu.
  En Google, dat is een ander soort bedrijf, vooral met durf c.q. lef. Google is de concurrent van vooral Microsoft en toch minder voor .

 • Profielfoto
  polansky

  Heb ik op je kleine pikkie gestaan Ruwepit?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Zou de zoon van SJ ooit in het  gebeuren verschijnen..?

  Voorlopig is ie een beetje aan het studeren en klooien zo lijkt het..

  https://www.youtube.com/watch?v=Kh45KEUVFP0

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Heb ik op je kleine pikkie gestaan Ruwepit?

  Jouw schoenmaat 25 voel ik niet echt.
  En nu inhoudelijk? Je snapt er echt geen flikker van!

 • Profielfoto
  jackybe67

  Polansky,

  in deze sla je de bal echt mis.

  Hopelijk voor jou komt de nieuwe Surface snel uit…….

 • Profielfoto
  Verdult

  Elon Musk inderdaad, maar ik denk niet dat hij Tesla (zijn kindje) inruilt voor Apple.

  En daarnaast heeft Elon Musk het ook nog behoorlijk druk met Space X.

  Hoe graag ik het ook zou willen zou Elon Musk never en nooit bij het apple team komen, musk is sinds hij geld heeft (door ZIP2 en PayPal) voornamelijk bezig om de mensheid vooruit te helpen.

  Zo heeft hij tesla opgericht omdat hij de evolutie van volledig elektrische auto’s te langzaam vond gaan. Space X heeft hij opgericht omdat als we als mens de ruimte niet koloniseren we onherroepelijk uit zullen sterven, en hij met space X mars wilt koloniseren.

  Een bedrijf als apple ligt absoluut niet in het verlengde van Elon Musk.