OMT Café: met je hand in een dip

Door: Redactie - 9 reacties

De vorige gast in en de luisteraars van OMT Café smeekten er om: een reactie van Koen op het privacydebat dat losgebarsten is rond de iPhone-unlockzaak tussen Apple en de FBI. Zet je maar schrap, (of sla gerust het eerste half uur over).

Daarna komen we te spreken over de funeste gevolgen van VR-brillen voor je snack-behoefte, OMT’s aanwezigheid op Instagram en het einde aan Jan David’s smeekbedes aan Apple van de afgelopen vijf jaar. Dit en meer zin en onzin in een kersverse OMT Café.

Abonneer je gratis op OMT Café in iTunes

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Welke smeekbedes?

 • Profielfoto
  colbyco

  Ik vindt het best wel jammer, dat jullie podcast vaak off topic zijn , meer alle respect wat kan het mij boeien wat de FBI wilt, ik luister naar jullie podcasts vanwege mijn interesses in  producten, en rand gebeuren.

  Ik moet wel vaak te lang wachten voordat jullie in de podcast over  producten gaan praten, heel jammer dit.
  Hopelijk gaat de volgende cafe wel over  !!

  gr peter uit breda

 • Profielfoto
  oblomov

  Onderhoudende en interessante podcast. Voor mij hoeft het niet per se over Apple producten te gaan. Overigens gaat het “FBI” gedeelte wel degelijke ook over Apple.
  Ik vind de onderwerpen, meningen en de interactie van de heren boeiend om naar te luisteren. Jammer dat het niet langer duurt.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik heb geluisterd, maar niet kunnen ontdekken hoe de titel tot stand kwam.

  Verder interessant over het FBI-gebeuren, nieuwe inzichten voor een oplossing.

 • Profielfoto
  MacRay

  Koen. Onder welke steen heb jij gelegen. Je hebt het zo fout. Eigenlijk altijd.

 • Profielfoto
  Laiven

  Haha MacRay als ik op +1 kon klikken deed ik het!! “We gaan toe naar een situatie waarin iedereen volledig off the grid communiceerd”

  Dat kan al Koen: door het versturen van een ouderwetse brief. Daar rust briefgeheim op en dat mag niemand doorbreken, ook niet als ze een sleutel/huiszoekingsbevel hebben.

 • Profielfoto
  Laiven

  * communiceert

 • Profielfoto
  RBoere

  Beste Koen,
  je wil wel héél graag je standpunt aan iedereen duidelijk maken! Of beter gezegd, opdringen. ‘True’, er zitten best wel wat waarheden in je standpunten maar over het algemeen ben je de weg wat dit betreft een beetje kwijt…
  Maar leer eerst eens andere mensen (Lucas in dit geval) hun mening ook te geven. Dat maakt een OMT café een stuk prettiger om naar te luisteren. En om eerlijk te zijn dat zou je niet alleen bij dit item moeten doen, maar misschien wel wat vaker bij andere onderwerpen. Laat elkaar uitpraten!

  Wat privacy enzo betreft, nu is de keurige heer B. Obama aan de macht in de USA. maar hoe gaat het mogelijk veranderen als zo’m engnek als Donald (of was het toch Dagobert?) Trump aan de macht komt? Zijn dan onze iPhones en andere devices nog zo veilig? Wat zal Hij de FBI en andere instanties opdragen om op te sporen in onze gegevens?

  Het voorbeeld van die kluis was een goed voorbeeld! Als een bedrijf een kluis zo veilig maakt dat niemand dat ding open kan maken, jammer dan! Dan is het een goede producent van dat artikel. En nee, niemand kan daar in. En dat moet ook zo blijven! Of de FBI moet beter zijn best doen om zelf iets te maken waardoor deze wel de kluis kan breken, en anders, vette pech!

  En een huiszoekingsbevel is wel een mooi ding, maar we weten allemaal dat ook zonder zo’n papiertje er regelmatig bij verdachten wordt binnen gekeken in hun woning. Waarom zou dat dan niet in je iPhone/iPad PC etc kunnen als we dit ook digitaal toestaan?

  Lucas: Hulde! Je hield moedig stand! En Jan-David… Je probeerde terecht het gesprek een beetje te sturen! Maar je hebt er iets meer overtuigingskracht voor nodig om een stoomwals als Koen tegen te houden! ;)

  Dat het een pittige discussie zou worden was wel bekend, maar het duurde wel een beetje te lang.
  Maar dit even uitgezonderd, ik luister altijd met veel plezier naar jullie café. En ik kijk uit naar de “live” uitzendingen.

 • Profielfoto
  michiel112

  Ik heb geluisterd, maar niet kunnen ontdekken hoe de titel tot stand kwam.

  Niet goed geluisterd dan.