OMT LIVE: NPO op Apple TV

Door: Jan David Hanrath - 14 reacties

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

De NPO was er duidelijk over toen de nieuwe Apple TV uitkwam; een app gaat er niet komen. E√©n tegendraadse insider¬†in het Hilversumse accepteerde dat excuus niet.¬†In een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid bouwde NOS-nieuwslezer Rachid Finge daarom zelf een illegale maar prachtige NPO Uitzending Gemist-app en wij hebben ‘m in OMT Live!

Rachid Finge is vooral bekend als nieuwslezer van NPO 3 tot 3FM. Maar als de microfoon uitstaat ontwikkelt hij apps voor Mac, iOS en nu dus ook Apple TV. Wij spreken met hem over zijn apps, de door hem gepresenteerde NPO Backstage Hackathon en de online toekomst van Hilversum.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Dirk Delissen

  Kijk er alweer naar uit! Komt de iPad Pro er ook al in voor?

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Is de iOS app sowieso niet relatief makkelijk om te zetten naar Apple TV? Snap niet waarom het te duur zou zijn. Voor bijna elk ander tv merk hebben ze een smart tv app.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Interessant.
  Net zo interessant eigenlijk waarom de NPO klaagt geen aansluiting te vinden bij jongeren/anders kijkende maar qua apps de plank volledig misslaat.

  De te sideloaden app UitzendingGemist werkt overigens nu al én goed!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik vind de studiosetting een stuk minder aantrekkelijk om naar te kijken vergeleken met de oude situatie. Ook het tijdstip vind ik niks. Terug naar de oude situatie graag! Al is het maar dat je het oude decor op de achtergrond zet.

 • Profielfoto
  Wyodor

  Adblocker uitzetten? Tuurlijk. Doei!

 • Profielfoto
  Yoeri

  @Wyodor Je kunt OMT toch gewoon whitelisten? Tonen geen vervelende ads en is een kleine moeite om te helpen OMT draaiende te houden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Draaiende te houden? Kijk eens over de schouder van David Jan de OMT man, die skyline die je daar ziet die kost een kleine 3 miljoen en dat is geen subsidie zoals dat bij de NPO werkt.:razz:;-)

 • Profielfoto
  Arthur345

  Adblocker uitzetten? Tuurlijk. Doei!

  Jij hebt humor zeg. Je wil gratis genieten van deze video maar je wil ads, de reden dat je er gratis naar kan kijken, niet accepteren?
  Werkelijk ongelofelijk.

 • Profielfoto
  P5ycH0

  @Arthur345
  We hebben geen idee met welke gegevens we betalen voor de video. Ads kunnen belachelijk veel van je prijsgeven. En als het onduidelijk is over welke gegevens dat gaat, is dat moeilijk te accepteren ja. OMT zou ook eens kunnen nadenken over een andere manier om een en ander te bekostigen dan gebruikers gegevens aan derden verkopen. Het zou ook fijn zijn om te kunnen zien om welke gegevens het exact gaat.

 • Profielfoto
  draugminaion

  Het zou ook fijn zijn om te kunnen zien om welke gegevens het exact gaat.

  Probleem is dat OMT dat niet weet. Ze verkopen een stuk van de site aan de reklame makelaars die ook geen idee hebben, hun klanten doen waar ze zin in hebben. Er zijn natuurlijk afspraken over wat wel en niet mag, maar controle daar op is heel moeilijk, dus de kennis, competentie en wil om zich daar aan te houden bij de uiteindelijke klanten is erg laag. In de hoop dat daardoor OMT blijft nadenken over hoe dit beter kan, hou ik mijn content blocker nog even aan.

 • Profielfoto
  Nora is back

  @Shmoo Wat bedoel je precies? De gebouwen hebben toch niet iets te maken met OMT?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Over de adblock-waarschuwing: Het is niet dat we actief live kijkers met een adblocker weren, maar de player die we gebruiken wordt extern gehost (KPN live streaming CDN) en door middel van javascript geactiveerd. De meeste adblockers blokkeren ook externe javascripts, dus vandaar.

 • Profielfoto
  Niels

  Ik vind de nieuwe studio prachtig, op die mooie locatie en met dat uitzicht! En met het nieuwe tijdstip ben ik wel blij, in het weekend heb ik meer tijd om OMT te kijken dan door de week. En leuk dat Rachid is uitgenodigd, goede uitzending. Ga zo door OMT!:)

 • Profielfoto
  Jurr

  Zoals in de uitzending genoemd:

  Die zoekfunctie van de NPO site is inderdaad ongelooflijk slecht haha!