OMT LIVE: het jaar 2015

Door: Jan David Hanrath - 25 reacties
[jwplayer aspectratio="16:9" width="100%" primary="html5" autostart="false" file="https://www.youtube.com/v/_aFH0xDZJJY" image="https://cdn.onemorething.nl/uploads//2015/12/407.png"]

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

Met kerst in aantocht blikken we in OMT LIVE terug op 2015. Een jaar waarin Apple meer producten uitbracht dan ooit tevoren. Aan tafel zitten Apple en techliefhebbers Mariska en Ianus.

Links uit de show:

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Chahid

  Kan je nog live meekijken in de bieb in Rotterdam?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Jazeker. Bij iedere uitzending is publiek welkom. Onze studio zit op de vierde verdieping van de Bieb in Rotterdam (Blaak). Achter de bladmuziek.

 • Profielfoto
  Arjan110

  2015 Apple en producten.

  Hoogtepunt: niet

  Dieptepunt: ik vind zowel de apple tv als de apple watch geen producten waar je als apple fanboy nu heel erg trots op bent. Het kan niet elk jaar feest zijn maar dit jaar gaat niet de boeken als HET jaar voor mij.

  Waarom? Zie niet wat se apple watch nou extra biedt t.o.v. de iphone of ipad. En na jaren van ontwikkeling had ik wel wat meer verwacht dan dat de apple tv oplossing een app store is.

 • Profielfoto
  Chahid

  Tof, ik ben morgen bij Live met peren dus kom iets vroeger, pak ik ook even OMT Live mee. :-).

 • Profielfoto
  Hydræ

  Laat het weten in de reacties of tweet het met #OMTLIVE, dan nemen we je reactie mee in de uitzending.

  Ik ben benieuwd welke toekomst jullie zien met de iPad Pro. Vervaagt hiermee de productcategorie? En welke accessoires naast de Pencil zien jullie graag verschijnen?

 • Profielfoto
  sciletto

  Hopelijk nemen jullie mijn reactie mee in de show:)

  De hoogtepunten van Apple zijn voor mij toch wel de iPad Pro, de Apple TV en Apple Music. Er zitten een aantal producten bij die nog een weg moeten vinden in gebruik en doel. Net zoals de Apple Watch moet de iPad Pro zich nog een weg banen naar zijn plek en moet de Apple TV nog groeien naar het doel waarvoor het gemaakt is.

  iPad Pro
  Al een hele tijd roepen mensen om een grotere iPad en sinds de release wordt het toch een beetje negatief ontvangen. De doelgroep voor tekenaars is zo klaar als een klontje en in mijn omgeving merk ik ook dat de Pro een goede zet is geweest maar in de consumentenbranche moet het nog wel een weg vinden.

  Apple TV
  Daar is hij dan eindelijk, de vernieuwde Apple TV. Ik ben er tevreden over omdat er iets essentieels is toegevoegd: De App Store. Buiten dit is hij ook ongelofelijk snel en vind ik de interface toch iets beter, incl de afstandsbediening. Ook hier geld weer dat het vaak negatief ontvangen wordt. De voornaamste reden is ondersteuning voor 4K. Mijn persoonlijke mening is dat dit niet gedaan wordt omdat Apple simpelweg de iTunes store heeft. Ze moeten dan ook films in 4K gaan aanbieden en dat is killing voor de bandbreedte. Mij stoort het namelijk al jaren dat ik niet van DTS-HD kan genieten omdat het niet ondersteund wordt maar dan zou Apple dit ook moeten ondersteunen in de iTunes store. Ook dat is killing en ik denk dat licentiekosten hier ook een rol in spelen. Ik heb namelijk ooit jobs horen zeggen dat de licenties voor mp3 belachelijk zijn en daar zit echt wat in. Overigens wordt Dolby Digital plus 7.1 wel weer ondersteund.

  Uiteraard kan er een afweging gemaakt worden of het er niet ingepropt kan worden zonder dat Apple daar gebruik van maakt maar zou dit misschien niet ten kosten gaan van? of denkt Apple dat 4K toch pas over een paar jaar de standaard is en wordt het überhaupt wel een standaard? Full HD is prima en 4K is lekker voor extra mogelijkheden zoals inzoomen zonder dat het van de kwaliteit afgaat.

  Al met al zijn dit 2 producten die nog in de groei zijn in mijn ogen en wie weet waar het heen leid.

  Apple Music
  Apple music is voor mij toch wel een hoogtepuntje want ik gebruik het dagelijks en ik ontdek ook nog eens veel muziek. Aangezien ik alle diensten die je moet kopen van Apple heb kan deze ook niet missen en ik heb er geen spijt van. Na een heel seizoen gratis te kunnen luisteren houd ik dit lekker aan. De interface is vertrouwd en de keuze in muziek is echt heel groot. De minpuntjes vind ik dat de toevoeging van muziek aan je account gelimiteerd is tot 25.000 nummers. In Match was dit al het geval maar ik heb toch echt ergens gelezen dat je onbeperkt nummers kon toevoegen als je muziek toevoegt vanuit Apple Music. Soms werkt de streaming niet echt lekker en moet je iTunes opnieuw starten wil je je nummer luisteren.

  De toevoeging bij Sonos is ook een hele verbetering.

  Dieptepunt

  Het dieptepunt bestaat uit meer vlakken maar is onder 1 koepel ondergebracht en dat is software. Dit is gewoon zo niet Apple waardig. De bugs die erin zitten en de manier waarop sommige updates naar buiten worden gebracht is echt wel een zwaard die het imago even doormidden hakt. Beter gezegd wordt een update weer terug getrokken of uitgesteld.

  Je merkt echt dat er softwarematig iets speelt bij Apple. Nog steeds maken ze hele mooie functies en ziet OS X, iOS, WebOS en OSTV er gelikt uit maar de werking ervan laat soms de wensen over. Dit is echt zonde als je je bedenkt dat ze zelf hardware en software ontwikkelen. Soms heb ik echt het idee dat een afdeling een opdracht moet uitvoeren en dan wordt het voor de release helemaal niet getest.

  Tot slot vallen er toch een aantal dingen op.
  De negativiteit qua opmerkingen nemen erg toe. In alle producten stellen ze die personen teleur en zijn ze bijna nergens meer tevreden mee. Is dat niet het probleem? Dat men nergens of niet snel ergens meer tevreden mee is? Zijn dit vooral de overstappers van Android naar Apple misschien of is het de oude garde die niet meer het gevoel heeft bediend te worden door Apple zoals ze altijd gewend zijn? Ik denk een stukje van beide en ik hoop dat Apple hierdoor niet zijn aandeel gaat verliezen op verschillende terreinen.

  In het algemeen vind ik de communicatie soms slecht van Apple. Hoe goed ze zijn in marketing en de dingen naar voren brengen wat je ermee kan, zijn ze ook goed in elementen niet vertellen wat je met een product kan en zijn ze goed in functies skippen. Neem bijvoorbeeld de podcast functie die ineens verdween. De raid functie maar ook mogelijkheden die een product bied vertellen ze niet. De Apple display van 27 inch heb ik in 2012 gekocht. Wat Apple niet verteld op de doos is dat je 1440P tot je beschikking hebt terwijl dit juist een belangrijk element is lijkt mij zo, als je tenminste van resoluties houd:D Ook zou het eens fijn zijn als ze vertellen waarom ze sommige stappen juist niet zetten zoals 4K, DTS-HD, podcasten creëren in de nieuwste garageband etc.

 • Profielfoto
  hkees

  Ik woon in China, maar de live stream werkt niet op Apple TV. Wifi te traag?

 • Profielfoto
  Nora is back

  Bij mij werkt ie niet echt goed. Valt veel weg en er is geen geluid. Ik kijk het later wel.

 • Profielfoto
  RPNL

  OMT LIVE is hier in Amsterdam helaas niet te ontvangen vandaag:-(

 • Profielfoto
  Nora is back

  Ik zit ook in Amsterdam. Soms even beeld da snel weer stopt, nooit geluid.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Met moeite soms even beeld , geen geluid, dan valt alles weg..

 • Profielfoto
  Jan_Helmond

  ook hier in het zuiden
  geen geluid af en toe beeld

 • Profielfoto
  Rareluis

  Vanuit Rijen dezelfde problemen, ook geen ontvangst via de iPhone.:sad:

 • Profielfoto
  Nora is back

  Gaat nog niet helemaal lekker, krijg nog de aflevering van 2 weken geleden te zien….

 • Profielfoto
  yasser

  het is ook nog geen half

 • Profielfoto
  Nora is back

  Maar dit moet toch de aflevering zijn van afgelopen weekend? Of volgt er nu alweer een aflevering? Dat zou wel snel zijn:)

 • Profielfoto
  BranDius

  Leuke uitzending. Maar het geluid kan toch beter?

 • Profielfoto
  ajschot

  Hoogtepunten

  1)Ik was er huiverig voor…. maar de nieuwe Apple TV is echt fantastisch!
  Ik ben er zo ontzettend blij mee, enige min punt is dat hij geen 4K ondersteund.
  verder is het een onwijs leuk ding, wel aan de (te) dure kant.
  Maar een aanbieding bij een grote keten en dat ik bij het opruimen thuis nog cadeaubonnen tegen kwam zorgde dat ik hem toch heb gekocht.

  Ben vooral blij met Infuse, echt geweldige app voor als je een verzameling films hebt op je NAS, hij download alle metadata en het ziet eruit en werkt hetzelfde als iTunes. Nu als een gek al mijn dvd’s op mijn NAS knallen en mijn huis is echt opgeruimd.

  2) iPad Pro vooral met pencil zou dit super zijn voor bewerking van foto’s etc. alleen de prijs is wel aan de hoge kant…..

  Dieptepunten:

  1) Apple Music! Helaas te laat, te duur en te lage kwaliteit, er zijn al streaming diensten die gewoon FLAC aanbieden 96kHz 24bit…
  Daarnaast hadden ze slim moeten doen er zijn al zoveel van dit soort diensten (Spotify, Deezer, Quobuz etc.) allemaal 10,= het was pas echt een goede geweest als ze Apple Entertainment ofzo hadden bedacht, dus een combi van Apple Music met Netflix achtig.
  2) Apple Watch, is wel achterhaald, daarnaast is het ook niet voor alle mensen bruikbaar, ik kan krijg uitslag van die dingen en helaas weer alloy achterkant lekker kontstant spanning net als bij je mac, iphone, ipad etc. ik moet een hoes hebben om mijn ipad, iphone, remote Apple TV anders gaat mijn hand tintelen, dat vind ik altijd wel jammer. Macbook staat op de netspanning gewoon onder stroom! Een hoes om je Watch is niet echt handig….
  3) Apple Foto’s, nog steeds geen uitbreiding… het is nog steeds iPhoto maar dan iets gemoderniseerd en geïntegreerd in OS X, de krachtige brushes en metadata flow van Aperture is nog steeds niet aanwezig…

  PS Kleurdiepte en dynamisch bereik zijn ook groter bij 4K!

 • Profielfoto
  jamiepeeters

  Leuke OMT live!

 • Profielfoto
  koningjordy

  gewoon heel blij met mn apple watch Spacegray and macbook 12” Spacegray!! Alhoewel er voor de watch nog echt wat verbeteringen mogen komen qua app aanbod, functionaliteit en het laden van sommige apps!

  Verder is Apple music echt ideaal, alles ff downloaden en alle muziek die je wilt op je devices (lekker synchroom).

  Op naar 2016, Een nieuwe iPhone aanschaffen:)

 • Profielfoto
  bedrocks

  @lanus beetje jammer dat je Casey Neistat een onaangename gast noemt tijdens een OMT-live uitzending. Casey Neistat de man die met 1.716.174 subcribers en dagelijks mensen inspireert met zijn video’s. Hij gebruikt Apple Producten al voor zijn video editing zins de eerste iMac en doet hele goede dingen in zijn leven.
  Zie zijn filmpje hieronder https://www.youtube.com/watch?v=jU7rhVub0rU

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @lanus beetje jammer dat je Casey Neistat een onaangename gast noemt tijdens een OMT-live uitzending. Casey Neistat de man die met 1.716.174 subcribers en dagelijks mensen inspireert met zijn video’s. Hij gebruikt Apple Producten al voor zijn video editing zins de eerste iMac en doet hele goede dingen in zijn leven.
  Zie zijn filmpje hieronder https://www.youtube.com/watch?v=jU7rhVub0rU

  Begrijp totaal niet wat er verkeerd is aan Casey Neistat… Volg hem nu al een poosje en ik vind hem eigenlijk een hele fijne gast, die inderdaad hele fijne vlogs naar buiten brengt. Heel uniek vind ik persoonlijk, gewoon totaal anders dan alle andere op YouTube… Dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk.

  Misschien toch eens wat meer filmpjes over hem bekijken…

  Ik heb in één van zijn filmpjes ook gehoord dat hij het niet altijd “zo goed” had.

  Kijkend naar hem hoe ver hij het nu gebracht heeft, vind ik dat heel knap.

 • Profielfoto
  icegodd

  over apple en focus.

  ik vind het nog steeds raar:

  • brengen ze apple TV 4 uit zonder ondersteuning van hun remote-app(qwerty). Eerst ontkennen daarna er op terug komen…
  • Het opladen van de newe muis. omg
  • Het opladen/berging van apple pencil. is ook niet over na gedacht.
  • iPad pro case is ook niet helemaal perfect.
  • iphone battery case…..
  • bijna alle newe accessoires met batterij zit geen indicatie led (opladen/status/leeg).

  doe het goed of doe het (nog) niet.

 • Profielfoto
  sonthuy

  kerst niet stilgezeten. Versie 2.0 van de alles-in-een emulator voor Mac maakt het makkelijker dan ooit om gameclassics opnieuw te spelen en voegt een aantal spelplatformen toe, zoals Nintendo 64 en Playstation 1
  OpenEmu sorteert tam trang da o dau tot nhat game-ROM’s per platform in een vertrouwd ontwerp dat aan iTunes of iPhoto doet denken. Games zijn met een dubbelklik te starten en er is ondersteuning voor praktisch alle bekende game controllers.
  Als je geen grote tam trang da o tphcm collectie ROM’s hebt, is de Homebrew Collection in de applicatie een aanrader. Hier zijn meer dan 80 games direct te downloaden. Het gaat dan om remakes van oude klassiekers. Tot slot biedt de emulator centrale opslag voor screenshots en saved games.

 • Profielfoto
  sonthuy

  thưởng Pritzker cho kiến ​​trúc – Dame nâng mũi cho nam giới Zaha là một phụ nữ phi thường xem xét nơi cô đến từ và những gì cô làm sự nghiệp của mình.
  Nó đã được rất nhiều nâng ngực tự nhiên thế giới của một người đàn ông mà cô đã được xác định để định hình nó và bẻ cong thành cách cô nhìn thấy nó, vào thế giới Zaha Hadid của.
  kiến trúc của cô là hiện nâng ngực có an toàn không đại và tương lai với dòng gợi cảm rất nang nguc uy tin đáng chú ý, cô mang một vẻ nữ tính cho chủ nghĩa hiện đại.
  Dame Zaha luôn luôn có một nang nguc uy tin o dau vấn đề ở Anh được thực hiện nghiêm túc như cô cần phải có được.
  Mọi người cố gắng để knock cô khá nhiều và cô đã không nhận được hoa hồng cô nghĩ mình cần. Cô đã rất thất vọng bởi đó đặc biệt là khi cô được giao dịch rất tốt ở nước ngoài. Tôi không biết lý do cho điều đó là nhưng nó đã không phải vì cô không phải là một kiến ​​trúc sư vĩ đại.