Fusion Praag, een 100% Apple-hotel

Door: Koen van Tongeren - 14 reacties

Abonneer je gratis op OMT Specials in iTunes

In de Tsjechische hoofdstad Praag staat het exclusieve Fusion hotel. Deze combinatie van een jeugdherberg en een chique boutique-hotel heeft thema-kamers en bedden in alle soorten en maten. Er is een playroom met spelcomputers en een 360° draaiende bar. Toch waren dat allemaal geen redenen voor OMT om er een nachtje door te brengen.

Nee, wat het Fusion hotel voor ons bijzonder maakte was de van oorsprong Groningse baas van het hotel die zijn favoriete merk zowel voor als achter de schermen inzet. Alle kamers hebben een (gejailbreakte) Apple TV, de receptie werkt met iMacs en iPads en intern wordt gecommuniceerd via een OS X Wiki-server. De baas houdt alles ondertussen in de gaten op zijn iPhone… dat moesten we zien!

Nah-Dja Tien, General Manager van het Fusion Hotel, vertelt ons over de manieren waarop hij Mac’s, Apple TV’s en iPads op originele wijze inzet in het hotel. Alle kamers hebben een HD-televisie waarop een gejailbreakte Apple TV is aangesloten. Daardoor is het mogelijk om extra diensten aan te bieden met het kastje, zoals live-televisie, een archief aan streaming films en een webbrowser.

Achter de schermen is het kamersysteem volledig web-based en daarmee platform-onafhankelijk. Zo kan het schoonmaakpersoneel via de iPad aangeven wanneer een kamer schoon is, wat direct zichtbaar is op de iMacs van de receptiemedewerkers. Interne communicatie wordt verspreid via een OS X Wiki die Tien zelf ingericht heeft op een Mac mini server. Voor het aanmaken en delen van to-do’s heeft hij Things uit de Mac App Store geplukt.

Dus, heb jij je wel eens afgevraagd wat voor soort hotel je krijgt als er een Apple fanboy aan het roer staat? OMT laat het je zien maar je kunt natuurlijk ook zelf een kijkje nemen in het Fusion Hotel Praag.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  RobbieB

  Net zoals Manna in Nijmegen, waar iedere kamer een iMac heeft en de kassa’s ook iMacs zijn… Zoek het dan meteen dichter bij huis.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Los van de Apple toepassingen, wat een onwijs gaaf/mooi hotel! Leuke korte review!

 • Profielfoto
  essiw

  Ziet er goed uit:)

 • Profielfoto
  symf

  Prachtig! In Mei ga ik naar Praag. Dit artikel kan niet op een beter moment online komen(y)

 • Profielfoto
  frank_1969

  Helaas begin deze week een ander hotel in Praag geboekt voor aankomend weekend:x

 • Profielfoto
  Dennis002

  Leuke bar, hoog Hoppergehalte

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Mooi

 • Profielfoto
  Nicholas Sebreghts

  Geweldig ! Dit zouden ze beter wa meer doen ! Wil dadelijk boeken, hoewel ik achter de schermen wil zien !!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Als je achter de schermen wil kijken, zeg je toch dat je via OMT op het hotel kwam en vraag je of de baas je een grande tour wil geven;) Vinden ze vast leuk!

 • Profielfoto
  seek

  Wow, wat een geweldige presentatie en video! Dit zouden jullie echt moeten ondertitelen: Is goed voor hotel, OMT, en wellicht steekt Apple er nog iets van op.

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  lekker los geslagen met de glidecam. Heel leuk zo een ding maar je hoeft hem niet in elk shot te gebruiken. Wel tof filmpje!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Perfekt hotel voor m’n gangbangs.

 • Profielfoto
  Nah-Dja Tien

  Koen, Jan David en Lukas, bedankt voor het geweldige filmpje! Indien iemand fusion van achter de schermen wil zien, dan zijn jullie allemaal van harte welkom
  ;-) Groetjes uit koud Praag, Nah-Dja

 • Profielfoto
  sedikit

  (Off topic) Je hebt van die dagen dat je vind dat alles op elkaar lijkt. Hopper revisited :)