OMT Café: Draken, heksen en Carice

Koen van Tongeren op 30 oktober 2016 13 reacties Laatste door Dirk Delissen

Met een allerlaatste persbijeenkomst sloot Apple het jaar 2016 afgelopen donderdag af, althans, als het om productonthullingen gaat. Met een overkoepelende TV-app voor Apple TV en iOS kunnen we voorlopig weinig in Nederland. Ook de grote gratis 10.3-update van Final Cut Pro zal maar een beperkte doelgroep aangesproken hebben, maar hoe anders was dat met Apple’s nieuwe MacBook Pro. meer…

Abonneer je gratis op OMT Café in iTunes

OMT LIVE: iPhone 7, 7 Plus en Apple Watch Series 2

Koen van Tongeren op 16 september 2016 19 reacties Laatste door Spam

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

Ze zijn er: de nieuwe iPhone 7, 7 Plus én de Apple Watch Series 2! OMT zou OMT niet zijn als wij ze niet direct in onze studio zouden hebben. Nieuwe kleuren, sneller, zuiniger en mooiere foto’s maar geen koptelefoon meer. meer…

OMT Café: the butterfly index

Koen van Tongeren op 08 september 2016 6 reacties Laatste door hermen

Mag je het een zomerstop noemen, drie lange maanden zonder OMT Café? Hoe dan ook, genoeg is genoeg. Het werd hoog tijd voor een nieuwe aflevering. En wat is een betere gelegenheid dan de morning/afternoon after na Apple’s keynote.

De iPhone 7 en 7 Plus, de Apple Watch, draadloze AirPods-oordopjes, samenwerken in iWork en bovenal; Mario op de iPhone! Over de hoeveelheid nieuws hoeven we in ieder geval niet te klagen, maar wat vinden we ervan? Je hoort het in OMT Café.

Abonneer je gratis op OMT Café in iTunes

OMT Café: champagne en piepers

Koen van Tongeren op 16 juni 2016 4 reacties Laatste door Jonagold

Het blijft moeilijk kiezen: met je vrienden de aftrap van de WWDC kijken, of tramles op een 80-jaar oude tram, tenzij je Jan David heet. Gelukkig hadden Koen en Lucas wel hun prioriteiten op orde en kon de WWDC-keynote toch bekeken en geanalyseerd worden.

In OMT Café de nabeschouwing; wat was ons gevoel bij de overdaad aan updates? Welke nieuwe functies in watchOS, tvOS, macOS en iOS verwelkomen we en wat hebben we gemist? We bespreken het uitgebreid. Jouw mening is echter minstens zo belangrijk. Laat de vaste gasten van het OMT Café weten wat jij van de keynote vond.

Abonneer je gratis op OMT Café in iTunes

OMT Café: Hans van Manen en dan heel lang niets

Koen van Tongeren op 30 mei 2016 3 reacties Laatste door Shalala

Het heeft iets langer geduurd dan normaal, maar ja, drukdruk, bla bla… hoe dan ook; de tap van het OMT Café staat weer open en dat is te merken. De ongezouten meningen van de stamgasten gaan weer alle kanten op.

Het nieuwe Apple Store-concept uit San Francisco, hoe we Steve Jobs zijn gaan missen sinds Tim Cook in Amsterdam was en hoe de gemiddelde Nederlandse startup geen idee heeft waar ie mee bezig is.

Abonneer je gratis op OMT Café in iTunes

OMT Café: Mopperblogger

Koen van Tongeren op 04 mei 2016 10 reacties Laatste door Betatester

Geen schip blijft eeuwig drijven, zoveel mag geconcludeerd worden na de bekendmaking van Apple’s laatste kwartaalcijfers. Of is de iPhone 6 er de schuld van en valt ’t allemaal wel mee? We hebben het er over in een nieuwe OMT Café.

Daarin vertelt Koen ook over zijn nieuwe stukje aluminium met 3 metalen puntjes, houdt Lucas neerstortende Google drones in de gaten en vraagt Jan David zich af waarom zijn Apple Watch 30 seconden nodig heeft om een timer voor 10 minuten in te stellen.

Abonneer je gratis op OMT Café in iTunes

OMT Café: Sori, het zielige neefje van Siri

Koen van Tongeren op 16 april 2016 2 reacties Laatste door Jonagold

Natuurlijk heeft Lucas’ stemadvies niets uitgehaald, raakt Koen maar niet uitgepraat over encryptie blijft Jan David zijn MacBook overladen met liefdesbetuigingen, maar dat betekent niet dat we geen uur aan de toog van OMT Café kunnen volpraten over nog veel meer dan dat.

Waarom bots op WhatsApp en Messenger de nieuwe 3D-televisies zijn, wat Enzo Knol en Milli Vanilli gemeen hebben en hoe Apple de lessen leert van de traditionele auto-industrie die Tesla over het hoofd ziet. Zomaar wat onderwerpen in een nieuwe OMT Café.

Abonneer je gratis op OMT Café in iTunes

OMT pakt uit: iPhone SE & 9,7″ iPad Pro

Koen van Tongeren op 06 april 2016 8 reacties Laatste door Shmoo

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

Twee weken terug werden ze aangekondigd, vanaf vandaag zijn ze verkrijgbaar: de iPhone SE en  9,7 inch iPad Pro, twee compacte krachtpatsers die in bepaalde opzichten wel en niet lijken op hun grote broers.

OMT heeft ze allebei in de studio, inclusief alle nieuwe accessoires. Dat kan maar tot één ding leiden; een uitpakfeestje voor de camera!

OMT Café: de onschuld gaat te paard…

Lucas Raggers op 05 april 2016 3 reacties Laatste door Shmoo

Een onvervalste OMT Café. Want waar anders kun je eindeloos hebben over auto’s, politiek en oude keynotes? We hebben het over de net gelanceerde Model 3 van Tesla en wat dit betekent voor de Apple Car en twijfelen we wat we toch aan moeten met het referendum.

En natuurlijk komt Apple’s jongste spruit, de iPhone SE, ook nog even langs. Dit alles en meer in de OMT Café.

Abonneer je gratis op OMT Café in iTunes

OMT LIVE: voor- en nabeschouwing “Let us loop you in”

Lucas Raggers op 22 maart 2016 8 reacties Laatste door ahenket

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

Heb je de OMT Live gisteren gemist? Vanuit Studio Blaak beschouwden we Apple’s thuiswedstrijd in de Town Hall van de Apple campus voor én na. Met gasten Jelle Prins en Ianus Keller bespreken we de nieuwe iPhone SE, de kleine iPad Pro én de groene feelgood initiatieven.

← Meer nieuws