Labs: Notificaties in iOS 8 en OS X Yosemite

Lucas op 06 september 2014

Hoeveel notificaties krijg jij iedere dag binnen op je iPhone of Mac? Waarschijnlijk loopt het in de tientallen. Zijn het geen afspraakherinneringen, dan wal chatjes van vrienden, voetbaluitslagen, herinneringen of Facebook likes. In Yosemite is het berichtencentrum behoorlijk op de schop gegaan.

We hebben er namelijk een tweede tab bij gekregen. Hierin staat wat belangrijk is voor vandaag. Je vindt er je afspraken, reminders en het weer. Maar er is iets nieuws. Je kunt hier namelijk ook widgets toevoegen. Zit je veel in de cijfers, dan kun je er deze calculatorwidget bij zetten. Zit je in de financiele wereld, dan kun je er je aandelenkoersen volgen dankzij. Apple heeft zelf een aantal widgets meegeleverd, maar developers kunnen ook hun eigen widgets maken.

1

Notificaties worden interactief

Bij iOS 8 zijn de notificaties ook op de schop gegaan. Zo zijn daar de interactieve notificaties. Krijg je een berichtje van iemand, dan kun je direct in de notificatie reageren. Je hoeft dus niet eerst naar bijvoorbeeld de Berichten app te gaan. Op deze manier kun je ook direct uitnodigingen accepteren of afslaan en mailtjes als gelezen markeren of verwijderen. Ook niet Apple apps kunnen hier gebruik van maken. Zo kun je in vanuit een notificatie van Facebook bijvoorbeeld direct liken of reageren.

Het notificatiecentrum in Yosemite wordt uitgebreid met widgets

Het berichtencentrum in Yosemite wordt uitgebreid met widgets

Eerder verschenen in deze serie:

En nu?