Labs: Health en je Medische ID

Jan David op 28 juli 2015

Sinds iOS 8 zit het op de iPhone: de Gezondheid-app, beter bekend onder de Engelse naam Health. Het is de app waar al je gezondheidsinformatie samenkomt, maar ook de app die in een noodgeval je leven kan redden. We vertellen er alles over in deze nieuwe LABS-video.

Gezondheidgegevens

De Health-app haalt gegevens zoals stappen, hoogteverschillen en hartslag uit de sensoren van je iPhone en Apple Watch. Daarnaast kunnen apparaten die werken met een app op je iPhone, zoals slimme weegschalen, bloeddrukmeters en glucosemeters, gegevens toevoegen aan Health en kun je handmatig gegevens invoeren.

Per meetgegeven kun je bepalen welke app erbij mag. Heeft een ziekenhuis een app waarmee ze je gezondheid willen monitoren, dan kun je in Health deze app en daarmee het ziekenhuis toegang geven tot jouw gegevens.

Medische ID en In Case of Emergency

Rechts onderin de Health-app kun je je Medische ID invullen. Dit zijn gegevens over jou, zoals je lengte, gewicht, geslacht en bloedgroep. Maar ook medische aandoeningen, allergieën en medicijngebruik kun je noteren.

Ook kun je relaties uit de Contacten-app selecteren die je als ‘In Case of Emergency’-contact (ICE) wilt aanmerken. Deze contacten zijn (wanneer je daar in de app toestemming voor geeft) net als de inhoud van je Medische ID toegankelijk voor iedereen, ook wanneer je telefoon vergrendeld is.

Je komt bij je Medische ID door op een vergrendelde telefoon op Noodgeval te drukken en vervolgens op Medische ID. Handig voor de hulpdiensten en daarmee ook voor jou, wanneer je onverhoopt in een situatie belandt, waarin je zelf niet meer ‘in control’ bent.

En nu?