Labs: Family Sharing

Maarten op 09 september 2014

Het is D-day voor Apple, vanavond wordt de nieuwe iPhone aangekondigd. Dit kan zomaar betekenen dat er weer een nieuw iDevice aan je huishouden wordt toegevoegd. Vaak wil je dan binnen het gezin of met vrienden apps en muziek delen. Voorheen een hele opgave, met Family Sharing niet meer.

 

Family sharing kun je activeren in de iCloud instellingen. Met maximaal 6 personen is het mogelijk om iTunes-aankopen, iBooks en apps te delen. Zo hoeft je zoon, dochter, vader of moeder de betaalde content niet opnieuw te kopen. Het inloggen met verschillende Apple ID’s om dit voor elkaar te krijgen, is dus niet meer nodig.

Family sharing kun je vinden in de iCloud-instellingen.

Family sharing kun je vinden in de iCloud-instellingen.

Met Family Sharing kun je naast delen, een extra beveiliging inbouwen voor het aankopen van content. Zijn je kinderen iets té enthousiast in de App Store, dan kun je instellen dat ze eerst toestemming moeten vragen voordat er geld kan worden afgeschreven. Je Apple gezin beheren gaat net als het activeren, via de iCloud-instellingen.

FamilySharing3

Er is meer mogelijk dan alleen aankopen delen.

Naast het beheren van aankopen is er meer mogelijk met Family Sharing. De papieren ‘familieagenda’ kan de deur uit, want met Familiy Sharing deel je één digitale agenda met het hele gezin (tip voor moeder: trouwdag in deze agenda zetten kan handig zijn). Ook een gedeeld fotoalbum en het delen van locatie is inbegrepen bij Family Sharing. Met deze nieuwe feature wordt het beheren van Apple-apparaten in je gezin een stuk makkelijker.

Eerder verschenen in deze serie:

 

En nu?