Labs: AirDrop

Lucas op 31 januari 2014

Stel je voor, je staat te praten met een collega en je laat hem een mooie foto zien op je iPhone die je vervolgens naar hem wilt sturen. Maar hoe doe je dit? Het lijkt iets simpels, maar vaak komt het erop neer dat je een mailtje opent, de foto erin plakt en hem dan naar je collega stuurt. Dit kan sneller en voorál makkelijker. En wel met AirDrop in iOS7.

Met AirDrop kun je foto’s, fimpjes of bijvoorbeeld contacten delen tussen iOS apparaten. Je moet wel minimaal de iPhone 5, de iPad mini, een 4e generatie iPad of een 5e generatie iPod touch hebben. Je zet AirDrop aan in het Control Center. Hier geef je ook aan wie allemaal bestanden met je mag delen. Iedereen, of alleen mensen die in je contactenlijst staan.

Het mooie van AirDrop is dat je niet hoeft te pairen. Je hoeft het alleen aan te zetten, AirDrop regelt dan de verbinding via Wi-Fi of Bluetooth.

Maar hoe stuur je nou bijvoorbeeld het adres van Restaurant Staal in Rotterdam naar iemand op deze manier? Dit doe je met de Deel knop die je in heel veel apps tegenkomt. In plaats van Bericht of Mail kies je voor de personen die hier bovenin verschijnen. Klik op de avatar en het adres verschijnt direct bij de ander in beeld. De andere kant krijgt de keuze om dit eetadresje te weigeren of te accepteren. En als hij accepteert, dan wordt hij automatisch in de Maps-app geopend.

Met AirDrop kun je contacten, foto's, video's en veel andere informatie delen.

Met AirDrop kun je contacten, foto’s, video’s en veel andere informatie delen.

Op deze manier kun je ook bijvoorbeeld contacten, foto’s of filmpjes delen. Ook apps die niet van Apple zijn kunnen er gebruik van maken. Zo kun je bijvoorbeeld een document vanuit de Dropbox app snel met je collega in de lift delen. Of natuurlijk een artikel in de OMT app.

Ook in de OMT App kun je artikelen delen via AirDrop

Ook in de OMT App kun je artikelen delen via AirDrop

Tot slot moet wel opgemerkt worden dat het niet mogelijk is om te AirDroppen tussen iOS-apparaten of een Mac. Ook daar bestaat de AirDropfunctie, maar deze werkt alleen tussen Macs onderling. Een klein beetje verwarrend.

Maar kun je AirDroppen, dan word je leven er wel een stuk eenvoudiger op en behoort het rondpompen van bestanden via de mail tot de verleden tijd.

En nu?