12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  olbo

  Zorgpremies weer flink omhoog, terecht?

  Eén van de onderwerpen die elk jaar weer terugkomen is de stijging van de zorgpremies. Zo ook dit jaar weer. Ik hoor weinig mensen erover klagen. Maar ik erger me er kapot aan.

  Ik zelf heb de mening dat de gezondheidszorg niet alleen duurder word door stijgende kosten, maar vooral door inefficiënt werken. En vergeet niet de top salarissen van de specialisten. Net als de ellende die de bank wereld voor ons allen heeft geregeld, denk ik dat de gezondheidszorg ook wel eens onder de loep genomen mag worden…

  (ik moet dit even kwijt, want ik me niet voorstellen dat ik hier alleen in sta)

  Inactief
  Anoniem

  Geld voor o.a. de zorg moet toch ergens vandaan komen. Ik schrik soms ook van de prijsstijgingen en denk dan ook dat het ook anders kan.

  Wees eerlijk. Hoe goed hebben wij het Nederlanders? Wij mogen echt niet klagen. Altijd gezeik over files enz… Ja daar kunnen nieuwe wegen niet tegen op of verbredingen.

  Maar de kwaliteit van de wegen zijn over het algemeen wel top zoals dat voor andere voorzieningen ook geld.

  Maar idd. Ze efficiënter werken zou wel handig zijn in veel gevallen.

  Bijdrager
  olbo

  We hebben het goed als Nederlanders, maar dat is nog geen reden om te zwijgen of om alles maar goed te vinden(wat soms wel het beeld lijkt te zijn). Misschien juist omdat we het goed hebben vinden we het allemaal wel best. En juist daar schuilt het ‘gevaar’…

  Bijdrager
  arnout

  Ik vind de premie ook hoog, maar ik moet daarbij aantekenen dat deze niet in verhouding staat met de kosten die allemaal worden vergoed mocht je iets overkomen.
  Besef bijvoorbeeld hoe duur een ziekenhuisopname is, als je deze helemaal zelf zou moeten betalen, dan blijkt dat die 130 euro in de maand niet eens zo veel is.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Je wilt niet weten hoeveel het al “kost” om een arts op te roepen en operatie apparatuur klaar te zetten. Die bedragen zijn volgens mij uit de lucht gegrepen en veel te hoog (net als declaraties). Het vervelende is dat het allemaal ook nog eens “volgens de regels” is. Regels waar we in verzuipen en dat gaat ten koste van efficiënt werken. Vroeger werden er bij wijze van spreken bedrijven opgericht op de achterkant van een sigarendoosje. Nu duurt zo iets simpels als een inschrijving 10 keer zo lang en wordt je hele doopceel gelicht.

  Bijdrager
  trabant

  Met het stopwatch-meten van de echte zorghandelingen (30 seconden voor steunkousen aantrekken, 45 voor billetjes wassen, alles uiteraard zwijgend want je wast de billen, de rest van de vereenzaamde mens doet er niet toe) kan mechanisch gezien geen cent meer gewonnen worden.
  Maar als je die misdadigers tegen de mensheid, die als harteloze centenmanager die normtijden zo bedacht hebben, nou eens tot in de zevende generatie tot slavernij veroordeelt, dan zou je de premie een paar centen kunnen laten zakken.
  Ik ben vooral erg benieuwd wanneer dat extra miljard van Wilders voor die handen aan het bed vrijkomt, hoe lang de zorgverleners ermee moeten doen en of het echt alleen aan de handen aan het bed ten goede komt of dat er ook een paar handen in de kas zitten.

  Bijdrager
  Gastonw

  Je wil niet weten hoeveel zorgverzekeraars verdienen. De premies gaan elk jaar omhoog, terwijl artsen en apotheken verplicht worden zo goedkoop mogelijke medicijnen (die voorgeschreven zijn door de zorgverzekering) moeten inkopen, soms zelf met verlies. Maar daar merk je niks van in je premie, die blijft het zelfde…

  Moderator
  unSOUND
  olbo op 03 november 2010

  Misschien juist omdat we het goed hebben vinden we het allemaal wel best. En juist daar schuilt het \’gevaar\’…

  of bekijk het andersom: Juist omdat we het wel best vinden hebben we het goed. De kunst van gelukkig zijn is immers tevreden zijn…

  Ik vind de hoge premie niet erg, ik haal hem er elk jaar dik uit… Maar er zit meer achter dat verhaal, maar dat schrijf ik wel op mijn gemak thuis, niet vanaf een iPhone op de plee op mijn werk…

  Bijdrager
  olbo

  Dat wij allen betalen voor elkaar vind ik niet zo erg. Maar daar zit niet het ‘probleem’ volgens mij. Ik bekijk de big picture en ik bekijk het niet vanuit mijn eigen belang. Wat ik trouwens met de meeste politieke punten doe, maar daar is een andere topic voor…

  Bijdrager
  olbo

  Mmm juist, het leeft niet echt… :slant:

  De meeste blijken er vrede mee te hebben… ok, dat kan! (tot zo ver ik kan oordelen)

  Moderator
  Poezenbeest

  Ik betaal onderhand een kwart van mijn inkomen aan zorg, terwijl ik er geen gebruik van maak. Als dat percentage stijgt, dan zal ik daar op moeten gaan bezuinigen en tsja, dan gaat mijn gezondheid achteruit. Wie dat dan gaat betalen is mijn zorg niet, van een kale kip kan je dan niet meer plukken.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Nog een geluk dat als je met een gebroken poot op straat ligt, ze niet eerst gaan kijken of je een wanbetaler bent….

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.