8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Q:
    Bijdrager
    joosty

    Ziggo werkt slecht met de Airport Extreme

    Waarom werkt bovenstaande combi (piep) met ziggo…???????

    Waarom zoek soms internet het 1 pagina, soms iets langer en dan heeft de weer last van “Dubbele NAT adressen”?

    Post dit bericht nu met een Express. Die het eerst ook niet deed en ineens doet die het weer…. Maar voor hoe lang?????

    Heeft er iemand een oplossing?

    Joost

    Bijdrager
    Nielsvr

    Is het ziggo apparaat een modem (met 1 uitgang van UTP stekker) of een modem en router in één? In dat laatste geval moet je er voor zorgen dat je extreme in “brugmodus” staat (bij NAT) en niet zelf probeert ip-adressen uit te delen, dan krijg je bovenstaande symptomen.

    Bijdrager
    iMad

    Als je direct via kabel bent verbonden aan het Ziggo modem, heb je dan ook een probleem?

    Bijdrager
    kogel

    werkt prima met ae. De ziggo modem is alleen een modem en geen router. Je moet de ae instellen op ‘ deel een publiek ip adres’ Dan zou het gewoon moeten werken.
    De ae deelt de ipadressen uit in je netwerk.

    Moderator
    Strifer

    ik heb een TC (beetje een extreme) in combinatie met Ziggo en daarbij geen enkel probleem.

    Bijdrager
    bouncer

    De ‘kop’ plus de eerste regel van dit onderwerp geven aan dat TS zijn AE niet kan installeren c.q. niet goed geïnstalleerd heeft.
    Ziggo werkt namelijk prima met een AE.

    AE als volgt configureren:

    1. Airport (draadloos):
    – radio-modus is: 802.11n (of n met 802.11b/g-compatibel)

    2. Internet

    Tab Internetverbinding:
    – verbind via ethernet
    – ethernet -WAN: automatisch
    – verbindsdeling: deel een publiek IP-adres

    Tab TCP/IP:
    – Configureer IPv4: via DHCP
    – IP-adres, subnetmaskeer en routeradres krijg je van Ziggo
    – DNS-server(s): 208.67.222.222. en 208.67.220.220

    Tab DHCP:
    – DHCP-beginadres: 10.0.100.1
    – DHCP-eindadres: 10.0.100.50

    Tab NAT:
    – Schakel NAT-PMP in aangevinkt

    3. Geavanceerd (IPv6)
    – IPv6-modus: alleen link-local

    Evt.: Na instellingen op je AE het Ziggo-modem resetten (halve minuut de stekker eruit).

    Daarna Airport configureren op je Mac in Netwerkvoorkeuren.

    Bijdrager
    Muziekfan

    Zo te horen zit het probeem erin dat je zowel een Airport Express als een Airport Extreme in NAT modus hebt staan. Zorg ervoor dat je Extreme in NAT modus staat en verbind vervolgens je Express met het draadloos netwerk dat je Airport Extreme etaleert.

    In mijn praktijk als Apple consultant ben ik al geregeld problemen tegengekomen met betrekking tot verkeerd ingestelde (draadloze) netwerken. Voor de leek is het toch best ondoorgrondelijke materie.
    Maar neem van mij aan: dergelijke problemen zijn vrijwel nooit te wijten aan een internet provider, welke dan ook.

    Bijdrager
    Muziekfan

    N.B, Indien Ziggo in jouw geval geen modem heeft geleverd, maar een modem/router, dien je je Airport Extreme niet in NAT modus te plaatsen, maar in brugmodus.
    Je kunt deze situatie herkennen aan het volgende:
    Indien je een Mac rechtstreeks aan de ‘Ziggo-doos’ verbindt en je Mac krijgt vanzelf een IP-adres in de 192.168.x.x reeks of 10.x.x.x reeks, dan is de ‘Ziggo-doos’ zowel modem als router.
    Indien je Mac geen adres krijgt of een buitenadres (bij Ziggo begint dat meestal met 213), dan moet je Aiport Extreme ingesteld worden in NAT modus. Overigens zul je dan ook wel van Ziggo een brief hebben ontvangen met de IP gegevens die voor jou gelden. Dit in ieder geval bij de zakelijke abonnementen.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.