5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Falc

  Youtube

  Zowel de mobiele webversie als de youtube applicatie gebruikt een andere (soort van geïndexeerde) zoekmethode. Zo kan je dus een bepaald filmpje wel vinden op de computer maar niet op de iphone/ipod. Is dit op een bepaalde manier te omzeilen?

  Bijdrager
  Dr. Maddox

  Mocht ik je goed begrepen hebben:
  Nee, omdat de filmpjes voor de iPhone speciaal worden omgezet. Je iPod of iPhone kan geen flash afspelen terwijl heel youtube op flash draait. Vandaar dat youtube voor de ipod/iphone de boel converteert. Na verloop van tijd zal je vanzelf de geconverteerde versie ook op je iPod kunnen vinden op Youtube. Daar zit vaak een dag of hooguit twee dagen tussen..

  Bijdrager
  computer space

  Het flashfilmpje is in feite gewoon een MP4 filmpje, en die zou Apple ook prima met Quicktime kunnen afspelen. Is geen Flashspeler voor nodig. Met Perian en VLC speelt het op een Mac ook zonder Flashplayer. Beetje krom dat ze die route niet bewandelen met de Youtube speler.

  Bijdrager
  Dr. Maddox
  ”computer

  Het flashfilmpje is in feite gewoon een MP4 filmpje

  Flash is Flash en MP4 is MP4. Deze twee staan helemaal los van elkaar. Een .swf of flv bestand is enkel en alleen een flash bestand. Dit kan de iPhone niet afspelen, vandaar dat Youtube het naar een ander formaat omzet. En vandaar dat je op de iPhone een andere indexering krijgt van je zoekhits als op de computer.

  Bijdrager
  computer space

  Flash video is een container formaat, en kan vanalles bevatten.
  Bij Youtube is het Spark Sorensen voor de kleine filmpjes, en H264 voor de HD films.
  Daar zijn prima Quicktime plugins voor.
  http://en.wikipedia.org/wiki/YouTube
  Bovendien is een Youtube film geen streaming, maar progressive HTTP download. Dus ook geen conflict met Apple’s + Verizon samen in bed deal dat ze geen streaming toestaan in Iphone Apps.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.