9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  Nielso

  Xbox 360 Games op iMac

  Hallo,

  Is het mogelijk om Xbox 360 games te spelen op een een nieuwe iMac? Let op gaat hierbij om originele games?

  Het is voor mij pure nieuwsgierigheid. Waarom een Xbox kopen als je de spellen ook, m.b.v bijvoorbeeld een emulator, op een iMac spelen.

  Groeten,

  Nielso

  Bijdrager
  So Klear

  Nee, die mogelijkheid is er niet. Het emuleren van de 360 zou sowiezo te moeilijk zijn omdat Apple is overgestapt op Intel en de 360 op het PowerPC G5 model draait.

  Bijdrager
  computer space

  De playstation 2 is inmiddels al een goed eind op weg om op een PC geemuleerd te worden, maar de volgende generatie: XB 360 en de PS3 zijn vaak sneller dan veel computers en dus de komende jaren niet te emuleren. Wil je de laatste consolespellen, dan zul je altijd de console moeten kopen. Kun je 3-4 jaar wachten, dan is emuleren op de nieuwste mac/pc misschien mogelijk.

  Bijdrager
  TandMac

  Hoe komt het dat ze een console kunnen maken die sneller is dan een computer, …..
  :?

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Tandmac; Dat komt omdat ze een console weinig anders hoeven laten doen dan enorm veel grafisch geweld. Die dingen zijn gemaakt voor spellen. Een beetje PC loopt op een aantal vlakken gewoon achter op een Console (op andere vlakken weer voor). Daarnaast is een emulatie √°ltijd trager dan wanneer je ’t spel speelt op de originele hardware.

  Bijdrager
  computer space

  Op veel consoles zit ook een behoorlijke verliesmarge. Die hopen ze met spellen te compenseren. Een computer brengt hopelijk al geld op als de doos wordt verkocht. Een playstation 3 heeft misschien een reele marktwaarde van 1000 euro, terwijl ie voor 600 wordt verkocht.

  Bijdrager
  Koen K

  http://www.webwereld.nl/articles/35373/demo-s-nieuwe-xbox-draaiden-op-apple-g5.html Wel een jaartje oud, maar ik ben toch benieuwd hoe ze dat hebben gedaan..

  Koen

  edit: hier het orginele artikel:
  http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2420&p=5

  Bijdrager
  heroicnonsense

  Koen,

  De eerste Xbox 360-devkits waren inderdaad gemodificeerde PowerMac G5’s. Wat het artikel vergeet te vermelden, is dat daar wel een PCI kaart in stak die was verbonden met een externe hardware unit (een soort van Xbox 360-prototype). Bovendien liep de code nog niet realtime (dus met minder frames per seconde dan de uiteindelijke Xbox 360 hardware haalt). De software draaide dus niet “helemaal” op de Macs.

  De eerste generatie games is dus inderdaad ontwikkeld op Macs. Inmiddels is MS overgestapt op andere devkits die gebruik maken van een aangepaste Xbox 360 die op een PC wordt aangesloten. Het programmeerwerk gebeurt dan op een vertrouwd platform terwijl tussentijds kan worden “gedumpt” naar de aangepaste console om te zien of je brouwseltje werkt. Op die manier omzeilt Microsoft dus de incompatibiliteit tussen de Intel-processoren in de ontwikkel PC’s en de PowerPC-architectuur in de Xbox 360.

  Bijdrager
  e.m.

  die mogelijk heid is er wel !!
  op http://www.pure-mac.com
  heb ik ooit eens een emulator gedownload ik kan verschillende games spelen
  mar wel niet van 360 het zijn games van de eerdere xbox

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.