9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  Jurien73

  WordPress hosting: is Dashboard dan nog te gebruiken?

  Hallo

  Ik heb een vraag je over WordPress.
  Als je wordpress bij een hosting gaat hosten kan je dan nog steeds in loggen en bewerken via WordPress dasboard? En zo steeds tekst uploaden?

  Bijdrager
  MichelSchreurs

  Dat kan zeker: je hebt net wat meer opties dan op WordPress.org

  Bijdrager
  rdesign

  Je hebt inderdaad bij een zelf gekozen hostingpartij veel en veel meer vrijheid. Nu heb je dit niet persée nodig als je alleen wat blogposts plaatst, maar wel heerlijk als je WP ook voor andere doeleinden gebruikt.

  Bijdrager
  rdesign

  (Alleen moet je WordPress in sommige gevallen wel zelf installeren. ’t Stelt weinig voor, maar mocht je hierbij hulp nodig hebben stuur je maar een PB’tje naar me;-) )

  Bijdrager
  Shmoo

  WordPress komt in twee versies,

  Cloud versie via wordpress.COM ( mogelijkheden zijn beperkt )
  en de ‘ Doe Het Zelf ‘ versie te downloaden via wordpress.ORG

  Beide diensten zijn Gratis en werken 100% het zelfde via het bekende WP Dashboard dit Dashboard zal ook altijd deze layout houden en is niet eenvoudig aan te passen zodat de meer ervaren WP gebruikers de beginners altijd kunnen helpen met hun ogen dicht.
  Ook kun je relatief eenvoudig je content van de .COM versie meenemen > overzetten naar je eigen zelf gehoste versie via een paar keer klikken in beide Dashboards.

  De ‘Doe Het Zelf’ versie gaat verder waar de .COM versie stopt en geeft je meer mogelijkheden tot het installeren van plugins en thema’s.
  Let wel op omdat deze plugins meestal heel eenvoudig te installeren zijn door 1 of 2 keer klikken wil niet zeggen dat je er ook zomaar 300 kunt installeren. Installeer nooit twee plugins die het zelfde doen en installeer ook niet alles dat interessant lijkt maar lees altijd eerst de feedback van andere gebruikers.

  Mocht je overstappen vanaf wordpress.COM naar een eigen versie dan kan ik je wel al een eerste plugin aanraden en dat is die van WordPress zelf namelijk JetPack.
  Het activeert in één plugin een aantal handige functies die in wp.com actief waren maar niet standaard in de WP Core zitten. Contactformulier, de Image Widget en veel meer.
  http://wordpress.org/extend/plugins/jetpack/

  Mijn advies is wel de installatie zelf handmatig uit te voeren en niet gebruik te maken van een handig tooltje dat Installatron heet dat vaak Gratis wordt aangeboden bij je webhosting.
  Het installeren van WordPress is helemaal niet moeilijk om zelf te doen en iedereen kan en wil je hier wel bij helpen mocht je er niet uitkomen..

  Al heeft WordPress hier zelf natuurlijk ook een prima Codex (handleiding voor)

  http://codex.wordpress.org/Installing_WordPress#Famous_5-Minute_Install

  Succes..

  Bijdrager
  Jurien73

  Bedankt voor al jullie tips en ik ga er nakijken.

  Bijdrager
  Hansi2124

  Ik kan jullie deze video nog aanraden:
  http://www.youtube.com/watch?v=8Jv47_VIBOQ&feature=plcp

  Ik ben net begonnen met WordPress en deze zeer goede videohandleiding heeft mij aardig op weg geholpen.
  En hier http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_264998&feature=iv&src_vid=8Jv47_VIBOQ&v=9H6Qu5BCpyc
  een goede uitleg om icons/logo’s te maken voor je site.

  Bijdrager
  olbo

  Een betere topic omschrijving zou fijn zijn. Alleen ‘WordPress’ is te algemeen. En voor zoekfuncties is het ook niet handig. Maar dit even terzijde.

  Bijdrager
  Hansi2124

  Enigszins aangepast.:wink:

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.