2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Q:
  Bijdrager
  fibe

  Wit scherm door extention cable?

  Heel gek, daarnet hebben we op een expo vier intel MacMini’s geinstalleerd. In de testfase voorheen deden ze het prima, maar toen ze geïnstalleerd warren gebeurde er iets vreemd.

  De schermen (touch screens van Dobit) staan tussen 5 en 10 meter verderop. Om de “touch” in de schermen te kunnen aansturen hebben we een USB verlengsnoeg gebruikt. Het zijn verlengsnoeren met ingebouwde versterker. Die halen de stroom uit de kabel, en verlengen daarmee om de 5 meter het signaal. Heel gek is nu dat als de Macjes worden opgestart in eerste instantie alleen een wit scherm zichtbaar is. Zodra de usb stekker eruit wordt getrokken begint hij met opstarten.
  Sterker nog, als je de kabel dan weer even insteekt stopt hij weer. Ze worden als het ware even bevroren. Eenmaal alles is opgestart werkt het prima, en lijkt er niets aan de hand.

  Je zou kunnen zeggen, laat die dingen dan gewoon aanstaan. Maar dat is ook geen optie, want de klant wil ze per se uit.

  Iemand enig idee hoe we dit kunnen oplossen? Wij dachten om misschien een extra USB hub te voorzien die meer stroom geeft. Maar dat is eerder een dure oplossing.

  Bijdrager
  Bouma

  Dit probleem hebben we gehad met een HP machine.

  Het probleem is dat de USB repeater in de kabel op de een of de andere manier niet goed praate met de HP bios (vermoedelijk ziet die hem als device), met als gevolg een erg langzame machine.

  Vermoed dat dit probleem ook bij jou het geval is.

  Probeer een usb verlengkabel van een ander merk.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.