12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  brinkey

  Wifi versterken (gaat dit werken)

  Pa en ma zitten op de camping met een imac G5. Helaas is het wifi signaal te zwak om goed te kunnen surfen. Nu begreep ik dat een airport express het signaal zou kunnen versterken. Maar gaat dit ook lukken met de campingwifi waarbij via de browser ingelogd moet worden om online te komen?

  Bijdrager
  feliciaan

  Nee, het signaal van accespoint van de camping kan niet verbeterd worden door airport express, want het moet aan special protocollen voldoen (zeer kleine kans dat het werkt, kan altijd proberen).
  Andere mogelijkheid is de AE verbinden met het netwerk en gewoon ontvanger zijn, hem plaatsen op een plaats met beter ontvangst en dan een UTP kabel naar de imac leggen, en dan in loggen.

  Bijdrager
  Waffle ಠ_ಠ

  Sinds warneer kan een AE als ontvanger dienen? En nee, je kan het netwerk niet uitbreiden.
  Staat die G5 wel op de beste locatie?

  Bijdrager
  brinkey

  Het ding staat voor Pa en Moe op de beste lokatie. Voor het ontvangst niet. Dat is alleen buiten de hut goed, maar dat is met dit weer niet aan te raden:wink:

  Bijdrager
  Thoomas

  Wellicht dat dit werkt:
  http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35688
  of
  http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35405
  Een externe Wifi-dongle met 1000mW vermogen. Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar in de recensies zijn ze er positief over, en het werkt ook met Mac. Ter vergelijking, een gewone Airport kaart heeft 32mW vermogen. In de reacties zeggen ze dat ze met hun ingebouwde WiFi-kaart 6 draadloze netwerken krijgen, en met zo’n 1000mW-dongle 20 netwerken zichtbaar krijgen.

  Bijdrager
  rogerpaolo

  ik weet niet of ze bij de router kunnen komen… maar als ze zin hebben in een knutseprojectje: KLIK

  Bijdrager
  brinkey

  Dat knutselen ziet er interessant uit. Een pringlesdoos schijnt nog beter te werken. Maar die is natuurlijk duurder dan een leeg conservenblik van de Aldi.
  Ik houd het in mijn achterhoofd. De antenne zal dan wel aan de imac moeten hangen. Ik ga er vanuit dat er niet geprutst mag/kan worden aan de camping acces points.

  Bijdrager
  TheFonz

  En zo iets? http://www.telecomwereld.nl/n0000082.htm

  Als je ‘m dan ergens tussen het acces point en de G5 inlegt.
  Stroompje er aan, plastic zakje er omheen. Niet echt de schoonheids prijs, maar toch…

  Bijdrager
  rtgrs

  Sinds warneer kan een AE als ontvanger dienen? En nee, je kan het netwerk niet uitbreiden.
  Staat die G5 wel op de beste locatie?

  Sinds wanneer, dat weet ik niet. Maar dat het kan, weet ik wel. Ik heb laatst op een evenement mijn Gigaset C475IP aan moeten sluiten op een draadloos netwerk. Hoe doe je dat, als het apparaat dat niet ondersteunt? De AE hangt in dat draadloze netwerk en de C475IP is verbonden via een UTP-kabel met de AE.

  Bijdrager
  brinkey

  Even kijken of ik het snap. Voordat Pa en Ma kosten gaan maken. Wat ik van Apple begrijp kan de AE alleen als versterker (WDS) gebruiken in een Apple Airportnetwerk. Wat ik van jullie begrijp kan ik de AE ook als ontvanger laten fungeren van een willekeurig netwerk en dan doorlussen met een ethernetkabel. Correct?

  Bijdrager
  johann80

  Ik heb even gezocht naar een wifi versterker en kwam op deze pagina uit.

  http://www.wifirepeater.nl/wifi_versterker.html

  Dat zwart oranje ding is volgens mij ideaal omdat hij volgens zeggen heel veel zendvermogen heeft, die zou dus het wifi signaal moeten kunnen oppikken van grote afstand.

  Bijdrager
  sjaakie013

  Ik heb ook even voor je gezocht, vertrouw het nooit als websites maar 1 product aanbieden. Een betrouwbare website moet altijd meerdere merken/versies testen. Ik kwam op deze website:

  http://www.bestewifirepeater.nl

  Weet niet of je het een makkelijke website vindt? Maar voor mij werkt hij prima! Je kunt ook meerdere reviews bekijken.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.