11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
  • Q:

    Bijdrager
    stefonline

    Wifi macBookair doet het niet meer. Als enige device in huis niet met TC

    Opeens uit het niets kan mijn MacBookAir uit 2010 geen verbinding meer maken met mijn TC.
    Alle andere apparaten in huis (Imac, MBPro, Ipads’s) maken wel contact met het newerk van mij TC.
    De MacBookAir kan wel contact maken met anders netwerk uit de buurt.
    Wie heeft dit wel eens meegemaakt?

    Alvast bedankt
    Stefan


    Bijdrager
    piebas

    Heb je de TC al herstart?


    Bijdrager
    stefonline

    @piebas Als eerste.


    Moderator
    Night

    Desondanks de TC al eens gereset?
    Een nieuwe locatie aangemaakt op je MBA (eerst huidige WiFi even weggooien m.b.v. min-teken en opnieuw aanmaken)?


    Bijdrager
    piebas

    Zie je het netwerk van de TC wel op de Macbook?
    Heb je helemaal geen verbinding? Of wel verbinding maar geen netwerk/internet?


    Bijdrager
    stefonline

    @night dat had ik ook al gedaan.
    @piebas ja ik zie het netwerk en alle andere netwerken in de buurt. Maar op mijn newerk waar alle andere apparaten ook op inloggen lukt het inloggen niet. Het icoontje blijft heen en weer gaan op de MBA


    Bijdrager
    piebas

    Zie je een ip-adres op de verbinding als hij probeert te verbinden?


    Bijdrager
    stefonline

    Dit zie ik

    • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 1 maand geleden door  Night. Reden: Lege image link verwijderd

    Bijdrager
    stefonline

    Foto komt niet mee helaas.

    TC is groen
    Internet oranje

    Verbinding is verbroken
    routeradres 192.168.178.1
    DNS212.54.44.54
    nog een DNS
    dynamic.ziggo.nl


    Bijdrager
    fixar

    Krijg je op je MacBook wel een IP adres (in de reeks 192.168.178.x)?
    Zo niet… kan het issue ook nog wel eens in het ziggo modem zitten (wat gezien de IP-reeks waarschijnlijk de DHCP doet)…in dat geval Ziggo modem herstarten.

    Misschien op je macbook even handmatig andere DNS-servers invullen?

    Systeemvoorkeuren—>netwerk–> wifi—> geavanceerd—> DNS: 8.8.8.8 en 8.8.4.4 (of andere Niet-Google DNSsen)—> pas toe…

    • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 1 maand geleden door  fixar.

    Bijdrager
    stefonline

    @fixar dit is de oplossing en weer bedankt.

    Ik had nog niet de noodzaak ingezien om de ziggo modem te herstarten(deze deelt de nummers uit) omdat voor de rest alles goed werkte.
    Opgelost

    Stefan

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.