-
Q:
whaa..ik heb het verkloot…knipperende finder
ik was mijn harde schijf van mijn reserve mac aan het opruimen..
en kwam 2 bibliotheken tegen…1 rechtstreeks op de harde schijf en 1 in de map systeem…
ik heb gekeken wat er dubbel stond, en heb het een en ander bij elkaar in mappen gegooid..ik had bv. 2 mappen extensie en die heb ik bij elkaar gegooid…
opeens begon mijn finder te knipperen en zelfs na een herstart doet hij dat nog steeds..af en toe komt de melding Herstel vensters…en herstel vensters niet…maar hier op klikken heeft geen zin…de rest van het bureau blad is ook verdwenen..
alleen de achtergrond staat te knipperen…kan ik nog wat doen…nwe installatie?ik zou nog wel graag mijn itunes map (films) willen redden (muziek staat op mijn tc)
Schone installatie.
Dure les: Nooit zomaar denken dat je het beter weet dan een goed draaiend systeem…
Bibliotheek en Library – moeten ze alle twee op je schijf staan?
Probeer eens safe boot (met shift toets) of die werkt, en dan terugzetten van de bibliotheken. (als dat lukt)
of als je een tweede mac hebt: target disk mode en data er af halen.
Herinstalleren (snow leopard en lion) zetten een schoon systeem er op, maar laten bij default keuzes de gebruikers en hun data er op staan, dus dat is ook een veilige keuze.
Wel moet je dan misschien wat fonts, drivers en misschien ook applicaties opnieuw installeren.Het is logisch dat je twee bibliotheken hebt, erger nog, als je in de mappen van de gebruikers kijkt, vind je er nog weer meer! Hoewel ze dezelfde naam hebben, zijn het andere bibliotheken.
In de map in de root staan de extenties e.d. die systeembreed nodig zijn, dus voor alle gebruikers. In de systeemmap staat een bibliotheek die wat beter beschermd is en waarin de extensies van het systeem zelf onder andere staan. Programma’s mogen daar alleen maar na jouw toestemming in schrijven. In de gebruikersmap staat de bibliotheek die nodig is voor de gebruiker.
Het is juist deze structuur die OSX zo veilig maakt omdat bepaalde commando’s bijvoorbeeld alleen maar vanuit de systeembibliotheek uitgevoerd mogen worden. Virussen hebben zo veel minder kans om de essentiële dingen van het systeem te raken.
Het is juist deze structuur die OSX zo veilig maakt omdat bepaalde commando’s bijvoorbeeld alleen maar vanuit de systeembibliotheek uitgevoerd mogen worden. Virussen hebben zo veel minder kans om de essentiële dingen van het systeem te raken.
De mens is erger dan een virus. Er zou anti-mens software op computers moeten komen :sarcastic:
wverveer op 06 januari 2012jaja..het is echt ongelooflijk stom…maar mijn hd raakte ieder keer vol…dus ik dacht ik ga de boel maar eens grondig opschonen…
Ik heb het in bijna ieder opruim-topic verteld, en ik zeg het nog maar eens: Als je schijfruimte te kort komt, kun je 2 dingen doen: Grotere schijf kopen, of kritisch kijken naar je MP3’s, video’s en foto’s, maar blijf met je tengels uit de mappen van OS X.
Hansi2124 op 06 januari 2012En dit is een prachtig voorbeeld waarom Apple de thuisbibliotheek heeft verborgen in Lion…….
Prachtig voorbeeld Hansi? Het was dus voor zover ik het begrepen heb juist NIET de thuisbibliotheek die opgeruimd werd! Dus wat voor nut heeft het om de thuisbibliotheek uit veiligheidsoverwegingen onzichtbaar te maken als je tegelijkertijd kennelijk wel zonder meer in de root library en systeemmap kan komen?
Om nog meer gerommel te voorkomen door gebruikers die niet weten waar ze mee bezig zijn…
Voor de gewone bibliotheek heb je ook een wachtwoord nodig als het goed is.Al die dingen zouden verborgen moeten zijn om het een algemeenheid te laten zijn naar mijn idee. Maar dat je dus niet zonder meer zonder er verstand van te hebben iets kan doen in dit soort mappen mag dan toch wel blijken uit die extra hobbels die je moet nemen……
Hansi2124 op 06 januari 2012Voor de gewone bibliotheek heb je ook een wachtwoord nodig als het goed is.
Ik ben de enigste hier en ik log in als beheerder (niet als root!) dus niet als gebruiker en dan heb je geen wachtwoord nodig. Als gebruiker wel denk ik want die heeft natuurlijk minder rechten.
Naast onzichtbare mappen is het dus voor mensen die dit soort fouten kunnen maken beter om in ieder geval als gebruiker in te loggen.hendrik op 06 januari 2012Ik ben de enigste hier en ik log in als beheerder (niet als root!) dus niet als gebruiker en dan heb je geen wachtwoord nodig. Als gebruiker wel denk ik want die heeft natuurlijk minder rechten.
Om iets te doen in de map ~/Bibliotheek heb je geen wachtwoord nodig, welk soort gebruiker je op het moment ook bent — dit omdat het je eigen Bibliotheek is, en op je eigen mappen en bestanden heb je altijd alle benodigde rechten. Als je er geen schrijfrechten in zou hebben, zouden programma’s die je zelf opstart, ook niks in ~/Bibliotheek kunnen doen.
Ik heb de meeste data eraf, en wil nu weer opnieuw het systeem installeren ( snow leopard) er stond lion op…
maar als ik nu opstart met de dvd en C ingedrukt, komt ik bij de install schermen en krijg vervolgens de melding dat ik snow leopard niet op mijn harde schijf kan installeren….(er kan ook niet van die harde schijf worden opgestart??)
wat kan ik hier nog aan doen?
InactiefAnoniem9 januari 2012 om 19:20wverveer op 09 januari 2012thanks, dat is uiteindelijk gelukt…nu alles weer opnieuw clean opbouwen
Pas maar op, die opruimactie bracht je toch in de problemen?
Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.