12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  bonestaak

  Welke synology nas als opvolger ds 218+

  Zijn hier nog mensen die ervaring hebben met Synology?  Ik wil een snellere om mijn oude ds 218+ te vervangen,  er zijn 3 opties beschikbaar namelijk  de ds 718+  de DS 918+ en  de DS 1517+   Ik doe er voornamelijk mee:  Plex  en dat is ook de bottleneck,  backup (op dit moment timemachine) en Home Assistant in Docker,   de laatste gebruikt maar een paar procent van de processor.  De 718 en 918 kunnen 2 netwerklijnen bundelen en de 1517 zelfs 4 lijnen (link aggregation of zoiets) Ik heb zelf een D-link DGS 1224T  rackswitch  en mijn Mac Mini is van eind 2012,  dus de volgende vraag: wordt die Link Aggregation wel ondersteund?

  Bijdrager
  fred44nl
  Bijdrager
  Brombeer

  Ik kijk meestal met VLC op een 2012 mini (sierra), heb een DS412+ en die voldoet (met een onlangs vernieuwde set WD Red Pro-schijven) nog steeds prima over Cat6-kabels. Wireless overpompen duurt aanzienlijk langer.

  Weet je zeker dat het jouw NAS is en niet gewoon een traag netwerk?

  Bijdrager
  bonestaak

  Mijn switch is 24 poort maal 1G.  De totale bandbreedte is 48 Ghz.   Ik heb tussen de Nas, de Switch en de Mac mini  (late 2012) expres cat6 kabels gebruikt omdat juist deze lijnen zeker aan de Gb moeten voldoen. De kabels heb ik allemaal zelf gemaakt en ook getest met een meter die ik als monteur ook altijd al gebruikte (een meter die met een hoogfrequent signaal meet).  Ik ben van oorsprong storings en onderhoudsmonteur van computers.  Ik ben echter geen softwarespecialist. Dus misschien dat er in Plex of in de NAS nog wel iets veranderd kan worden.  De meeste bestanden die ik heb zijn 720 en MP4  omdat ik voorheen toen ik nog een ds 114 play ik alles naar mp4 heb geconverteerd.  Echter ik heb wat bestanden die ik ooit van een satteliet ontvanger heb overgezet en die waren dus .ts   en sommige andere hd films die ik als .mkv had staan,  die zijn 1024 en die haperen zo nu en dan, en dan met name als ik ze gewoon op de Mac Mini afspeel.  In de huiskamer waar een ATV4 staat komt het gelukkig minder voor.  Het gaat met name mis als de Nas ook weer even bezig is met backuppen (timemachine).  Vraag is daarom ook als ik een 718+ of een 918+ zou nemen, die 2 poorten heeft, of de Nas dan ook zo slim is om bijvoorbeeld het backuppen over poort 1 te doen en Plex over poort 2  er even van uitgaande dat je de 2 poorten niet zomaar bij elkaar op kan tellen om zodoende 2Gb te krijgen.

  Bijdrager
  fred44nl

  mijn ervaring is, dat het mis gaat als de server moet transcoderen.

  in Plex kun je dat zien bij Activiteit.

  na verschillende probeersels heb ik nu een ATV4, die doorgaans via Plex het meeste goed doorgeeft. als er transcoding nodig is, dan laat ik dat de ATV4 doen met VLC.

  het verschil tussen Plex en VLC is, dat Plex de server laat transcoderen, terwijl VLC dat zelf op de ATV4 zelf doet.

  mijn server is een Fitlet2 met Debian 9 en die heeft een J3455 processor.

   

  Bijdrager
  bonestaak

  Je hebt helemaal gelijk,  zo zal het ook gaan met bijvoorbeeld Kodi maar zowel Vlc (die ik soms wel op de Mac mini gebruik) als kodi en nog wat van dat soort spul werkt in mijn ogen allemaal niet zo prettig.  Ik vind Plex (voor mij) gewoon veel  gebruikersvriendelijker.

  Bijdrager
  fred44nl

  Plex is zeker gebruikersvriendelijker dan VLC of Kodi.

  en Plex kan heel veel aan en als de server zwaar genoeg is, dan kun je de server ook nog laten transcoderen.

  maar soms heb je bestanden met een veel te hoge frame-frequentie, of 26 talen ondertitels en dan gaat Plex volledig op tilt. en daar heb je dan VLC voor.

   

  Bijdrager
  Brombeer

  Die vraag is imho te specialistisch voor een brak Appelforum. Je zult eerder en een beter antwoord vinden op tweakers.net:

  https://tweakers.net/merk/1128/synology/forum/

  en kijk dan vooraf wel even of je inderdaad in het goede sub-onderwerp zit.

  Bijdrager
  digilb

  Is de 1019+ nog een optie? Is 2 jaar nieuwer dan de 1517+ (zie laatste twee cijfers).
  https://tweakers.net/nieuws/149190/synology-brengt-diskstation-ds1019+-met-vijf-bays-uit.html

  Bijdrager
  fred44nl

  die heeft in ieder geval een J3455 aan boord en daar kun je best goed mee transcoderen.

  wat bij mij niet lukt is transocderen van 2160p  naar 1080p

  maar voor die prijs kun je net zo goed een Apple TV 4K kopen:)

   

  Bijdrager
  Appler

  Ik heb zelf de ds19+ met een ATV4. Verder gebruik ik de Plex app zelf niet. Hiervoor gebruik ik toch Liever Infuse.
  Die gaat zo veel beter om met transcoderen. Echt een aanrader!

  Bijdrager
  bonestaak

  Ik heb zelf een abonnement op Infuse maar ik krijg het op dit moment nog niet goed voor elkaar om mappen te koppelen, sommige mappen zijn ineens toch andere mappen (verkeerde naam) en sommige zijn gewoon niet bereikbaar.  Infuse heeft ook een optie om met Plex te koppelen maar helaas moet je dan steeds weer opnieuw op een andere machine (ipad) een code invoeren.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.