6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  e.abrahamse

  Welke Synology alléén voor iTunes streaming en back-up?

  Wie heeft er ervaring met het streamen vanaf een Synology NAS 214se. Als deze NAS alleen gebruikt wordt voor het opslaan van een iTunes muziek bibliotheek van nu ca. 1Tb, is deze budget versie dan toereikend. Staat dan naast de computer via 1 gigabit ethernet netwerk. Andere suggesties zijn welkom.

  Bijdrager
  computer space

  Zwaar overkill. Muziek heeft zo’n lage bitrate. Raspberry Pi is ruim voldoende. Hang daar een 1 TB 2,5 inch schijfje aan en je bent met 6-7 watt klaar.

  Bijdrager
  makasa

  de eenvoudigste synology is voldoende.

  Bijdrager
  TheBigZ

  Ja de DS214se is zeker toereikend om je muziek te serveren aan de rest van de devices in je netwerk.

  Synology heeft bovendien een handige DS audio app waarmee je op je iPhone/iPad je muziek kunt afspelen, waar je ook bent (dwz werkt ook buitenshuis).

  http://www.synology.com/nl-nl/dsm/home_mobile_support_ds_audio

  Bijdrager
  Pjotr

  De synology video en audio streaming, je eigen itunes server klinkt geweldig. Die iTunes server streamt echter niet je DRM beveiligde video en audio. Synology is geweldig. Je eigen dropbox (cloud) service. Geweldig back-up systeem. Een maal instellen, nooit meer naar kijken. Mailserver, echt geweldig is van alles aan boord. Wil je een schijf echt alleen voor je itunes media gebruiken, koop dan een Mac mini. Tweedehands 2DualCore is dan al prima, hang er een schijf aan en je kan dan echt iTunes media serveren. Inclusief alles drm beveiligde media. Apple TV aan de TV en klaar.

  Bijdrager
  flyinghigh

  De bovenstaande versie is zeer zeker voldoende voor enkel streamen van muziek. Waarom kies je voor een 2 bay synology? Als budget een vereiste is, zou je ook kunnen gaan voor een 1 bay synology.

  Als je muziek hebt in andere bestandsformaten zoals FLAC of WAV zou je ook de Synology 214 play kunnen aanschaffen. Deze versie zet realtime bestanden om, converteert, naar een formaat die je mobiele telefoon of iPad kan afspelen. In je eigen thuisnetwerk, maar ook via het internet.
  Op die manier is zelfs een 16Gb iPad of iPhone al voldoende om je volledige muziekcollectie te luisteren.

  De ondersteuning voor wat betreft synology op het OSX platform en iOS is dik voor elkaar. Er zijn diverse apps in de store gratis verkrijgbaar. Succes

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.