30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 31)
 • Q:
  Bijdrager
  Jumpaholic

  Welke Nieuwe Film Vind lijkt jou leuk

  ik zelf
  Saw 3
  deja vu
  crank
  Pusher
  Casino Royale

  Bijdrager
  unox

  Waarom maak je er 2 open…?

  Bijdrager
  sean2901

  Zal gwn per ongeluk zijn. Die vraag op zich stellen is al nutteloos, aangezien de TS het wss zelf niet eens gezien zal hebben. Gwn de mod ééntje laten deleten.

  Ik vind Windkracht 10 Koksijde Rescue wel een goede film. Daarnaast wist Click me ook wel te bekoren.

  Bijdrager
  karf

  De vraag:
  “Moet films downloaden legaal gemaakt worden”
  Bij Freerecordshop kan dat bijv. al. Dus een beetje gekke vraag.

  Bijdrager
  Steff

  Natuurlijk moet je niet zomaar 123 een DVD kunnen downloaden zonder daarvoor te hoeven betalen. Dat is echt van die onzin die je enkel maar hoort van mensen die heel de tijd maar downloaden en dan een klote kwaliteit film op hun computer hebben.

  Nee films zijn prima in prijs vind ik! Wat wel omlaag mag zijn series op DVD. Voor LOST betaal ik z’n 50 euro. Natuurlijk heb je veel meer film dit en dat maar voor 50 euro download ik Lost toch maar.

  Trouwens goede nieuwe films? Crank is goed dankzij Jason Statham… Pirates of the Carribbean 2 is echt geweldig dankzij Keira.

  :innocent:

  Bijdrager
  Cloudsurfer

  Films (en muziek) downloaden is al legaal, het aanbieden (dus uploaden) van films niet.

  Bijdrager
  505

  Welke Nieuwe Film Vind lijkt jou leuk

  :sealed:

  Bijdrager
  RobinZwama

  :evil:

  Hmmm… Zelf download ik elke dag wel wat:P
  Vandaag Ultraviolet, maar de meeste films die ik illegaal download koop ik later via bol.com :innocent:

  Bijdrager
  Marconius

  Waar gaat het nou over?? Illegale films over nieuwe films?? Of over illegale gedownloade nieuwe films??

  Bijdrager
  Steff
  ”Cloudsurfer”

  Films (en muziek) downloaden is al legaal, het aanbieden (dus uploaden) van films niet.

  Dat is waar maar als een film echt leuk is wil ik ook graag de extra’s eens zien.

  ”Marconius”

  Waar gaat het nou over?? Illegale films over nieuwe films?? Of over illegale gedownloade nieuwe films??

  Kan ook altijd nog over legale gedownloade nieuwe films gaan. :wink: :|

  Moderator
  unSOUND

  Films downloaden is in Nederland altijd legaal, dus je poll slaat nergens op…

  Ik heb vannacht gedownload en gekeken:

  the Butterfly effect 2
  the Omen
  Crank
  the Da Vinci code
  Nacho Libre

  Nacho Libre was leuk, Crank was leuk, en Da Vinci code was goed. De rest viel een beetje tegen.

  Bijdrager
  klaus
  ”Cloudsurfer”

  Films (en muziek) downloaden is al legaal, het aanbieden (dus uploaden) van films niet.

  Hier wordt eindeloos over geluld, en dit wordt altijd als excuus aangeroepen om je toch maar niet slecht te voelen dat je het werk van vele mensen gewoon kosteloos gaat bekijken. Ja, de aanbieder is nog meer in fout, maar was je handen niet in onschuld omdat het legaal is.

  De morele kwestie verliest iedereen uit het oog, maar ach, daar is geen verweer tegen. Mensen zullen altijd wel voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten zolang het bestaat. En dan maar zeuren over DRM..

  Moderator
  unSOUND
  ”klaus”

  om je toch maar niet slecht te voelen dat je het werk van vele mensen gewoon kosteloos gaat bekijken.

  Niks kosteloos. In Nederland mag het omdat we al rechten betalen bij het kopen van lege CD’s / DVD’s en harde schijven. Het zit zelfs in de kosten van je ADSL verbinding inbegrepen. Als ik dus een film download betaal ik 3 keer rechten; via de ADSL, via mijn harde schijf en via de DVD waar ik hem op brand. En dat geld gaat al naar de makers van muziek en films, en in ruil daarvoor mogen we downloaden. Een schuldgevoel is dus helemaal niet ter sprake, want we betalen er genoeg voor. Indirect weliswaar, maar we betalen.

  En als je dan in de krant leest dat een recente film de eerste bioscoopnacht al 5 keer de kosten heeft opgeleverd, voel ik me al helemaal niet schuldig meer.

  Bijdrager
  sean2901

  De grote platenfirma’s zouden zich schuldig moeten voelen omdat zij ervoor zorgen dat de kleine muzikanten niet rondkomen.

  Haha plantenfirma’s.:p Weer wat te snel getypt.:D

  Bijdrager
  roblemmen
  ”sean2901″

  De grote plantenfirma’s

  :bigsmile:

  Bijdrager
  sarasin

  ¥β

  Bijdrager
  klaus
  ”johnny_cash”

  Oh nou dat doe ik lekker wel! Gelukkig is er nog steeds een wet die mij nederlander beschermt tegen malloten als jij! :)

  Tja, wie is hier de malloot. Zangers etc zullen het graag horen. Whatever hoor, als jullie je goed voelen erbij, doe maar lekker verder.

  Bijdrager
  sarasin

  ¥β

  Bijdrager
  klaus

  Komop, niet te bijdehand doen aub. Ik beweer nergens in welk bericht ook dat hier op mijn mac enkel legale software staat, en dat zal ik ook nooit doen. Heb jij dat ergens gelezen dan?

  Ik heb het enkel over het feit dat het ‘normaal’ wordt gevonden om te downloaden. En dat het mag omdat je toch niet kunt gevat worden. Daarom noem ik het ook een morele kwestie.

  Ik hou er verder wel mee op, want een zinvolle discussie met jou rond het onderwerp kan toch niet lijkt me, als je met woorden als malloot en bijdehandse zaken afkomt.

  Unsound bijvoorbeeld is het ook niet met mij eens, maar ik respecteer zijn antwoord wel, alsook het feit dat hij niet dezelfde mening deelt als mij.

  Bijdrager
  klaus

  Dubbele post verwijderd. Macosx.nl kreunde even.

  Bijdrager
  sean2901

  Zolang er maar een evenwicht is. Goed en slecht zal er altijd zijn. De kunst is evenwicht. Het zal altijd wel overhellen naar de ene of de andere kant. Het is dan aan de andere kant om het terug in balans te brengen.

  Bijdrager
  lowfi

  Goede films koop ik netjes op dvd derde rangs stront als “The omen” & “Tokyo drift” download ik en lach ik de makers in hun gezicht uit. Meeste films die ik gekocht heb heb ik al eerder gezien voordat ik ze gekocht heb. Uhm… ja… ik praat het idd goed :mrgreen:

  Bijdrager
  sean2901

  Ik doe beide. Ga vijf keer per maand naar de cine. Bijna om de twee dage naar de videotheek. Maar haal dagelijks een aflevering van een serie af. Dit vooral omdat ze nog niet uit zijn dan (enkel in de States nota bene). Maar ik koop soms ook wel de boxen. Dus zoals ik al zei probeer ik zelf ook een evenwicht te houden.

  Moderator
  unSOUND

  Klaus begrijpt denk ik goed wat ik bedoel. Op dat gebied zijn we het denk ik wel met elkaar eens dat we het oneens zijn. Nadeel van dit soort discussies is dat er geen 1 waarheid is. Er zit een morele kwestie in… Aangezien die persoonlijk is, kun je geen 1 kant overhouden. Dat is hetzelfde als discussiëren wat de mooiste kleur is. Dat gaat niet, omdat persoonlijke gevoelens een grote rol spelen, en er dus niemand kan winnen.

  Ik download om verschillende redenen. Sommige daarvan zijn principieel, en dus gebaseerd op een persoonlijke mening. Dat maakt discussiëren dus ook praktisch onmogelijk. Of beter gezegd: het maakt het beëindigen van een discussie praktisch onmogelijk.

  ( Net nog even gekeken trouwens, 147 van mijn 283 DVD’s zijn kopieën van gehuurde DVD’s. )

  Bijdrager
  klaus
  ”unSOUND”

  Op dat gebied zijn we het denk ik wel met elkaar eens dat we het oneens zijn.

  Ja:-) Ik voel mezelf er gewoon prettiger bij als ik (als filmliefhebber en verzamelaar) netjes m’n film koop vooraleer hij toegevoegd wordt aan de collectie. Dat wil niet zeggen dat ik klakkeloos geld uitgeef aan (te) dure dvd’s. Ik kijk erg goed rond vooraleer ik koop, en bovendien heb ik ook graag de special editions, met een mooie hoes etc.

  Illegale software in bedrijven is natuurlijk iets zonder morele kwestie, dat kan iedereen wel eens zijn, maar hierover gaat het niet in dit topic.

  En daar er toch moeilijk een einde aan deze discussie zal kunnen komen, ga ik alvast slapen. Ciao!;-)

  Moderator
  unSOUND
  ”klaus”

  Dat wil niet zeggen dat ik klakkeloos geld uitgeef aan (te) dure dvd’s. Ik kijk erg goed rond vooraleer ik koop, en bovendien heb ik ook graag de special editions, met een mooie hoes etc.

  Dat is bij mij een deel van de reden geweest. Ik heb ( zeker toen DVD’s net kwamen ) heel veel DVD’s klakkeloos gekocht. Van meer dan de helft heb ik eigenlijk spijt dat ik ze gekocht heb. En veel DVD’s kocht ik gelijk, en dan kwam later een mooie special edition uit, of een box-set. ( Zo had ik alle 4 de delen van de Matrix al los toen er ineens een box kwam ) Dus sindsdien doe ik het anders. Ik huur een film en maak een kopie. Bevalt ie goed koop ik de originele, of ik wacht tot er een special edition komt. Of ik vind hem matig, en bewaar de kopie maar ik koop het origineel niet. Maar ook dan krijgt de maker een deel, namelijk minimaal het geld van het huren, en de toeslagen op de lege DVD’s.

  Bijdrager
  vogel
  ”unSOUND”

  En veel DVD’s kocht ik gelijk, en dan kwam later een mooie special edition uit, of een box-set. ( Zo had ik alle 4 de delen van de Matrix al los toen er ineens een box kwam )

  Een verkooptruc heet dat. En als de klant de truc doorziet, dan zoekt hij inderdaad naar andere wegen, want de klant laat zich op een gegeven moment niet meer piepelen. Iets dat sommige producenten lijken te onderschatten, als ik zo hun reacties over het downloaden hoor.
  Ik begrijp dit topic alleen niet. Wil TS nou weten welke nieuwe films ik leuk vind, of gaat het om de discussie legaal/illegaal? Dat laatste is hier al heel vaak voorbijgekomen.

  Bijdrager
  Jumpaholic

  nou er zijn echt wel weten er staat niets voor niks deze dvd is verbonden aan wetten wie kopiert krigt 300000 dollar boeten of celstraf er zijn echt wel wetten voor dus dat kan je niet zeggen

  Bijdrager
  vogel

  In Amerika ja. Wij hebben geen dollars hier.:wink:
  En waar heb jij Nederlands geleerd? Ik begrijp er pas na vijf keer lezen een klein beetje van.
  [size=8:b3b8ee9799]Normaal zeik ik hier niet snel over, maar dit is wel erg over de top.[/size:b3b8ee9799]

  Bijdrager
  trabant
  ”vogel”

  I[size=8:36dda90b6d]Normaal zeik ik hier niet snel over, maar dit is wel erg over de top.[/size:36dda90b6d]

  Zo erg dat ik het al heb opgegeven, die snotaap ken het verschil tussen msn met andere analfabeten en een forum niet.

  Wat betreft de auteursrechtendiscussie tussen klaus en unsound:
  Daar gaat het eigenlijk helemaal niet over. Allerlei graaistichtingen lobbyen politici murw met werkelijk de absurdste heffingsvoorstellen, maar ik moet de muzikant die daadwerkelijk wat van ze heeft gekregen nog tegenkomen. Er zijn zelfs gevallen bekend van stichtingen die bulken van de centen, maar niet durven uitkeren omdat ze dan processen verwachten van artiesten die (nog) niets krijgen. Hef dan niet.

  ik wacht op het moment dat ik via de RDW een luister-aanslag krijg omdat ik noodgedwongen die vreselijke kwijlklanken in het winkelcentrum heb moeten aanhoren omdat ik mijn auto heb geparkeerd omdat ik een brood wilde kopen. En als ik dat brood zou pinnen geldt hetzelfde via mijn bank, want de bakker houdt natuurlijk ook van een deuntje….

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 31)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.