30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 37)
 • Q:
  Bijdrager
  kontheur

  Welke hardware gebruikt je (grafische)school?

  Hallo!

  Omdat ik stage loop ben ik al een tijdje niet ops school geweest. Omdat ik vandaag terugkomdag had moest ik dus naar school. En wat zag ik tot mijn grote schrik; de gehele school is overgestapt van gedeeltijke Mac & PC naar volledig PC. Geen Apple meer te vinden… Schijnen voor een prikje verkocht te zijn! Nu wordt er dus alleen maar gewerkt met PC. Mijn school is de Eindhovenseschool en mijn richting is grafisch vormgeven.

  Is het normaal dat een grafische school geheel met PC werkt?
  Ik heb het geluk dat ik dit jaar afstudeer dus hoef ik niet met die troep te werken… :innocent:

  Bijdrager
  MacBeer

  De Eindhovense school volledig op PC????????? Ik heb daar ook gestudeerd en daar waren ze zeer Mac-minded! Alleen de Multimedia werkte met PC’s.
  Ik durf te wedden dat dit niet zonder slag of stoot is gegaan. Wat een ongelooflijk domme actie. Dit heeft vast te maken met geld/contracten.

  Bijdrager
  kontheur

  De school heeft afgelopen jaar nog een school dwars op het oude gebouwd gezet. Hadden waarschijnlijk niet echt veel geld meer. Bovendien heb ik sinds dat ik er op zit (4 jaar geleden) geen ontwikkelingen gezien in het upgraden van Hard&Software. Grootste gedeelte waren een stel rotte iMacs met minimaal geheugen en kapotte muizen. Software waren lage versies omdat systeem 9 er op gedraaid heeft…

  Diepe teleurstelling inderdaad. Je zal maar gewend zijn aan Mac.
  Als ze dit bij mij geflikt hadden (2 of 3 jaar geleden) was ik royaal over de zeik geweest en was ik waarschijnlijk naar een andere school gegaan!

  Bijdrager
  Griffendahl

  Bij ons zijn er dual G4’s twee lokalen en een lokaal G5’s… Apple lokalen zijn de enige lokalen die altijd vol zijn.

  Ik studeer overigens Multimedia.

  Bijdrager
  Mac Hammer Fan

  Op mijn broers werk hadden ze vroeger allemaal Apple computers. Er was één informaticaverantwoordelijke en alle liep gesmeerd. Het bedrijf werd evenwel overgenomen en vrijwel alle Macs vlogen buiten en moesten de plaats ruimen voor PC’s.
  Alleen, nu hebben ze met 4 informaticaverantwoordelijken nog hun handen vol…
  Al schijnt het met Windows XP iets verbeterd te zijn.

  Bijdrager
  hydro

  Ik zit er ook op school, het is gewoon een regelrechte schande (én ramp). Ik heb met veel leraren erover gesproken die het allemaal met me eens zijn, aan hun zal het dus niet liggen. Waar het wel aan ligt zijn gewoon de über-slechte systeembeheerders van school, die zijn gewoon zo onbekwaam als het maar kan (zelfs het PC-netwerk, waar ze dan zgn. specialist in zouden moeten zijn, zuigt verschrikkelijk zoals je weet).

  Door diverse leraren is mijn bevestigd dat het om geld gaat, helaas snappen ze niet dat een PC juist duurder is (software, heel vaak kapotte hardware e.d.), erg hoor…

  Bijdrager
  kontheur

  Zeker tijdens die kl*te verbouwing. Nergens functioneerde het netwerk meer. Die systeembeheerders zullen het er inderdaad wel doorgedrukt hebben, en dan vooral die stinkende Bulgaarse peniskoker!

  Bijdrager
  danielpunt

  Op het Grafisch Lyceum Rotterdam ook veel PC’s. Maar ook een lokaal met iMac G5 17 en 20 inch door elkaar, 2.0Ghz G5’s. Maar in de meeste lokalen eMac’s 700mhz en 640ram :(

  En in de drukkerij in school staat ook eMacs en een paar PowerMac’s G4.

  Moderator
  Mac Daddy
  ”kontheur”

  Is het normaal dat een grafische school geheel met PC werkt?
  Ik heb het geluk dat ik dit jaar afstudeer dus hoef ik niet met die troep te werken… :innocent:

  Bij mijn vorige opleiding, (ook grafisch) hadden we twee lokalen met iMacjes. Na mijn jaar stage was er overgegaan op OSX en Emac’s. Ook hadden ze een stapel iBook’s aangeschaft. Voor het geval er geen lokaal vrij was. [size=9:e1bfa3fd17]Ik mis die goeie ouwe tijd.[/size:e1bfa3fd17]

  Dus ik vind dat het niet normaal is dat een grafische school overgaat op PC. Ik zou proberen zoveel mogelijk mensen te vinden die het ook met je eens zijn en de Appeltjes terug willen.

  Ik heb medelijden met je.

  Bijdrager
  Larz

  op mijn school hebben ze een paar mac’s, een stuk of 20 iMac G5’s, 1 powermac (G4) en eMac in het handvaardigheidlokaal, en een stuk of 6 iBook’s (G3). Is in ieder geval wat…

  Bijdrager
  MacBeer

  Toen ik er studeerde had men net besloten de Multimedia op PC te laten draaien. Omdat software en CD-ROM producties meer op PC’s gemaakt werden was de verantwoording.
  Goed, er werd een nieuw lokaal gebouwd (ik meen naast de studio van Jeanni) waar PC’s in kwamen te staan. Meteen werden er 2 (!) aparte systeembeheerders aangenomen voor dat lokaal. Op de gehele school liep destijds maar 1 systeembeheerder (Pierre) rond die zelden iets hoefde op te lossen..
  Amper een maand na de opening van het PC lokaal lag de boel he-le-maal plat. Studenten konden niet meer op de computers omdat ze allemaal plat lagen. “Studenten zetten hun eigen troep erop en daarom lopen ze vast” was het verweer.

  Hier krijgen ze spijt van. Straks als de studenten afstuderen en in studio’s en reclamebureau’s te werk gaan komen ze met Mac’s in aanraking.
  Ik durf te wedden dat ook stagebedrijven de school hierover gaan aanspreken. Wat een enorme misser van het management.

  Gast
  Anoniem

  Op de Academie Arnhem (Heet nu ArtEZ, voorheen HKA) Alleen Macs, in overvloed, en goed bijgehouden, wel elke keer net niet het Nieuwste.

  Bij fotografie 30 dualG4 powermacs,
  Computerlokaal: 30 Imac G4
  AV studio, Verzameling van G5, DualG4, en enkele G3’s
  Grafisch: idem,
  en dan nog per afdeling 3 imac G5s

  Dus over het mac gehalte niks te klagen, volgens mij de best voorziene school op mac gebied in heel Nederland.
  (alleen Leraar opleiding Beeldende kunst werken met PC’s, als aansluiting op de middelbare scholen ofzo)

  Bijdrager
  kontheur

  @Bjorn: de afgelopen jaren heb ik het gedaan op mijn iBook G4. Een van de weinige G4’s die zich in de school bevonden. In de mediatheek waren het en stuk of 10 iMac G4 (bureaulampen) en de rest van de computers waren allemaal G3 processoren.

  Nu vroeg ik me eens af of ze dit van tevoren gemeld hebben aan de leerlingen. Zoiets moet toch overlegd worden..?!?!

  Inactief
  Anoniem

  Bij mij op school (Dudok in Hilversum, opleiding mediavormgever) hebben we 1 lokaal met Mac’s die slecht onderhouden worden en dus langzaam zijn…
  De rest zijn allemaal pc’s die in een Novell netwerk hangen, waar het systeembeheer volgens mij ook niks van snapt, want inmiddels staat op elke computer Unreal Tournament en Quake III…

  Bijdrager
  inactiveaccount

  De Eindhovense School is compleet overgestapt op PC sinds dit jaar. Heb zelf een leuke iMac (G3) van school (strawberry :d) hier staan als muziek server nu (op 5.1 surround set).

  [offtopic]Zo rot zijn de G3’s niet hoor, 9gb schijf en 192mb geheugen draait Tiger + iTunes prima onder bij mij.[/offtopic]

  Ze hadden zelfs een paar gloednieuwe iMac G5’s gekocht, maar die zijn nu onder docenten verkocht(/loot). Ik ben het zelf niet eens met deze keuze, en de meeste docenten die ik ken vinden het ook zonde.

  Zover ik begrepen heb zijn ze gewoon te ver boven hun budget gegaan bij de nieuwbouw en daarom werd het te duur om nieuwe Mac’s te kopen (de G3’s waren wel aan vervanging toe). Wij hebben ook geen nieuwe computers maar nog steeds de zelfde van 3 jaar geleden. (we zouden wel nieuwe krijgen). Maar ik kan het ook fout hebben, ik weet wel dat er niet snel een mac te zien zal zijn op de Eindhovense school (op mijn iBook (en binnenkort MBP) en een paar andere gebruikers na)

  Naar de TS: Ze hebben in elk geval veel Apple posters in de mediatheek hangen “Think Different”.

  – edit
  Nu ik eraan denk, wij hebben nog 2 PowerMac G4’s in ons lokaal, momenteel niet in gebruik. Op 1 staat linux voor een project, de ander weet ik niet die is sinds de verhuizing opeens erbij gekomen.

  Bijdrager
  hydro

  Ik werk nu ook maar gewoon steeds met mijn PowerBook, op veel van de pc’s zit zelfs geen flash en/of photoshop e.d..

  Bijdrager
  a la Mac

  Hier op school bijna volledig Macs (gewoon middelbaar…), af en toe een 68k Mac of een pc. Draaien allemaal OS X Tiger met iLife ’06 en iWork ’06. Natuurlijk ook Office (weliswaar versie 2001 onder Classic). Meeste zijn iBooks en eMacs, jammer genoeg ook iMac G3s (Tiger, maar met 192 MB RAM, hoe doen ze dat?). In het eerste middelbaar gebruiken we ze natuurlijk niet zo vaak, enkel een paar lessen Cabri II Plus.

  Iedere leerling heeft een eigen account, helaas is er erg weinig in te stellen (zelfs het Dock niet!).

  Toch ben ik er blij mee, want mijn vorige school werkte met wel érg slechte pc’s (opstarten alleen al duurde zo’n drie minuten) en ze liepen vast bij het openen van ‘Internet Explorer’ (dus dat ging enkel via Start –> Uitvoeren)…

  Bijdrager
  kontheur

  @Maxvw: ben jijzelf ook te vinden op de Eindhovenseschool dan? Docent, systeembeheer o.i.d.?

  groeten frank

  Bijdrager
  iRik

  bewerkt

  Bijdrager
  MacBeer
  ”kontheur”

  Nu vroeg ik me eens af of ze dit van tevoren gemeld hebben aan de leerlingen. Zoiets moet toch overlegd worden..?!?!

  Het zal mij niets verbazen dat zelfs het docententeam hiermee overvallen is… Nee dit soort dingen worden ‘medegedeeld’. Als student heb je niets in te brengen.
  Tja zo’n contract met een PC boer kan soms vele duizenden euro’s goedkoper zijn dan die van de Apple dealer. Dat is waar managementfiguren naar kijken. De sores en de vele dure reparaties die volgen zien ze niet…

  Nee, zeer zeer slechte zet.

  Bijdrager
  kontheur
  ”MacBjorn”

  De sores en de vele dure reparaties die volgen zien ze niet…
  Nee, zeer zeer slechte zet.

  En dat er mensen zijn die er gewoon simpelweg aan gewend zijn…

  Bijdrager
  djrednas

  Op mijn school (Artevelde Hoge School, Grafische en Digitale Media, Mariakerke, Gent, België) is er 50-50 Mac-PC. Met mondjesmate komen er iMacs 20″ (G5 1,8Ghz, 512Mb RAM) ipv de PowerMac G4’s & iMac G4’s (zelfs nog G3’s) die echt wel aan vervanging toe zijn. De pc’s zijn natuurlijk Dell’s met 17inch schermpjes.

  Bijdrager
  Sybren

  Apart verhaal, en erg vervelend voor studenten en docenten lijkt mij. Een beroepsopleiding moet gewoon up to date zijn met de huidige machines en computers in de beroepswereld. En zo ver ik weet zijn er niet opeens alle grafische en multimedia bedrijven massaal overgestapt naar PC’s…

  Mijn school heeft het wat dat betreft wel goed voor elkaar. iMac G5’s, PowerMac G5’s + 30″ scherm en nog een heleboel PowerMac G4’s. Alleen het netwerk is traag, waardoor de snelheid van sommige Mac’s achteruit gaat.

  Laten ze (het schoolbestuur waarschijnlijk) zich de volgende keer beter informeren over waar je in de grafische- en multimedia sector op dit moment mee werkt.

  Liever een oude mac dan een nieuwe PC!

  Bijdrager
  1984
  ”kontheur”

  Hallo!

  Omdat ik stage loop ben ik al een tijdje niet ops school geweest. Omdat ik vandaag terugkomdag had moest ik dus naar school. En wat zag ik tot mijn grote schrik; de gehele school is overgestapt van gedeeltijke Mac & PC naar volledig PC. Geen Apple meer te vinden… Schijnen voor een prikje verkocht te zijn! Nu wordt er dus alleen maar gewerkt met PC. Mijn school is de Eindhovenseschool en mijn richting is grafisch vormgeven.

  Is het normaal dat een grafische school geheel met PC werkt?
  Ik heb het geluk dat ik dit jaar afstudeer dus hoef ik niet met die troep te werken… :innocent:

  Hmm , Zover ik me herinner werd het destijds grafische school eindhoven genoemd .
  Ipv Mac’s of PC’s….. nog doka’s lichtbakken , trekpennen, en veel irritatie als er een klodder inkt uit je trekpen viel.
  kortom grafisch vormgeven is veel veranderd, sinds de Mac en o.a Adobe software. :wink: over snelheid gesproken…….

  Bijdrager
  QriZ24

  Ik heb 9 jaar op het GLE gezeten…En ik ben niet blijven zitten;)

  Ik heb nog wel eens contact met oud-leraren en die vertelde het me inderdaad al….mocht ie van de school een laptop uitkiezen, maar geen Apple, dat was te duur en alles ging toch over naar PC.

  Ik heb een jaar bij een grote krant gewerkt en daar deden zo ook veel op PC, in het heetst van de strijd was het toch het geval dat de RIP het bestand vanuit de Mac wel goed pakte en van de PC niet.

  Hoewel Mac-PC niet meer zo zwart wit is als vroeger (snelheid/software niet beschikbaar en/of werkt niet goed), is vooral DTP en de workflow naar de belichters etc. toch nog altijd beter geoptimaliseerd met de Mac. Denk ook aan fontproblemen, en tekstverlopen die kunnen ontstaan als je van pc naar mac gaat met je bestand. natuurlijk kan het goed gaan, maar ik ben er altijd een beetje huiverig voor.

  Tja het is een simpel feit dat je voor de prijs van een goed Apple werkstation, 2 tot 3 PC’s kan kopen. En als er bezuinigd moet worden…

  Al vind ik bezuinigen op de hardware, hoewel het een van de grootste kostenposten is, geen goed idee.

  Bijdrager
  MacBeer
  ”1984″

  Hmm , Zover ik me herinner werd het destijds grafische school eindhoven genoemd .
  Ipv Mac’s of PC’s….. nog doka’s lichtbakken , trekpennen, en veel irritatie als er een klodder inkt uit je trekpen viel.
  kortom grafisch vormgeven is veel veranderd, sinds de Mac en o.a Adobe software. :wink: over snelheid gesproken…….

  Klopt, die naam is niet zo lang veranderd.
  Ik heb zelf ook nog met de rottring en trekpen zitten werktekenen en met contactkasten gewerkt. Was leuk werk.
  Maar ook met X-Press 3.31 achter een Quadra in de weer bij Willem – “vergroten en verkleinen ALTIJD vanuit uw bronprogramma” – Adriaanse :lol:

  Bijdrager
  ralphclaes1

  hey maxvw zit jij nog op school?
  je bent namelijk 36 jaar.

  Bijdrager
  Stolec

  Artez, Zwolle.

  eMacs en net een serie nieuwe 20″ imac 2.0 Core Duo’s.
  Ook staan er verwaald losse g4’s, g5’s en imac scheerspiegels…

  Bijdrager
  kontheur
  ”MacBjorn”

  Willem – “vergroten en verkleinen ALTIJD vanuit uw bronprogramma” – Adriaanse :lol:

  Hij is gaan moderniseren met zijn termen! Afgelopen jaren was het “ROOODOOODENDRON” en “ROOODOOOFIETS”. Ik geloof dat zijn snor naar zijn hersenen is toegegroeid! :P

  Bijdrager
  Peett-

  Bij ons op school (middelbare) ook allemaal pc’s.. Allemaal Dell’s. In elk lokaal staat zo’n netwerkcomputer.. En dan voor de lokalen en in de mediatheek ook nog..

  Btw, à la Mac, ik ben jaloers:) Maar hebben jou klasgenootjes dan ook allemaal Mac?

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 37)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.