8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  Zwamy

  Wekker die vanop afstand te bedienen is… iemand een idee?

  Dag iedereen,

  Ik zat met een vraag die misschien niet echt specifiek is voor dit forum. Maar ik was hier al lid en jullie zullen wel iets meer op de hoogte zijn van de gadgets de dag van vandaag. Het zit dus zo:

  Mijn broer heeft is begeleid gaan wonen (heeft het Syndroom van Down) en het gaat hem heel goed af. Er zijn echter wel dagen dat hij vroeger/later op moet staan dan andere dagen. Dus nu volgt mijn vraag:

  Bestaan er wekkers die vanop afstand (met app of andere) te bedienen zijn? Zodat mijn vader van thuis uit de wektijden kan instellen en zodat die wekker dan afgaat bij mijn broer (gaat wel over een afstand van 15km).

  Ik heb op het internet al gezocht, maar ik vind toch niet direct iets. Dus ik vroeg me af of jullie ideeën hebben.

  Bijdrager
  Gitte65

  Als je broer een vast rooster heeft, dus op de maandag altijd om 9 uur opstaan, op dinsdag altijd om 7 uur, op woensdag altijd om 8 uur enz. dan zou je volgens mij gewoon de Klok-app op de iPhone kunnen gebruiken? Daar kun je – zo te zien – per dag een wekker instellen. Geen idee of dat een optie is? Dat moet dan wel op de telefoon van je broer worden ingesteld, het is geen van afstand bedienbare app.

  Bijdrager
  Zwamy

  Ja het probleem is dat het op verschillende weken varieert. Soms gaat hij in een restaurant meehelpen, maar dat is niet wekelijks. En zo zijn er nog wel een paar zaken. Het gaat bijvoorbeeld ook over naar een familiefeest gaan en een wekker laten afgaan zodat hij weet dat hij zich moet klaarmaken. Het zou dus iets flexiebeler moeten zijn dan een vast wekelijks vast rooster.

  Bijdrager
  pruus

  Moet het een wekker zijn, of moet er een lamp/radio aangaan? Voor de wekker heb ik geen oplossing. Voor de lamp/radio kun je van Sonoff, kijk op Aliexpress, Banggood, een Sonoff basic switch bij hem installeren. Daar kun je een schema achter hangen wannneer hij aan of uit moet gaan. Dit werkt via een app. Tussentijds kan jouw broer de radio gewoon uitzetten of aanzetten. Bij http://www.itead.cc kun je kijken. Er is een app op jouw telefoon waarmee je alles kunt instellen. Dus ook de gewijzigde diensten. En zo’n WiFi switch kost geen € 7,-. bij Banggood nog minder. Dus een test waard. Of je moet hem elke keer bellen om te wekken. Succes.

  Bijdrager
  EagerB0bNerd

  Zoiets zou ook kunnen werken:https://www.klikaanklikuit.nl/nl/ics-2000-internet-control-station.html

  Kan je van alles mee aan en uitschakelen en bewaken, verschillende schemas voor alle dagen van de week instellen etc, maar ook op afstand via app bedienen.
  Moet je wel zelf iets verzinnen wat als wekker dient.

  Misschien een nog simpeler (en betere?) oplossing is een gedeelde agenda.
  Dus dat hij een notificatie krijgt op zijn smartphone voor een bepaalde gebeurtenis (opstaan).
  Ik heb het voor gezin, alleen moet mijn zoon de afspraak/gebeurtenis (tandarts afspraak) eerst zelf accepteren.
  Maar waarschijnlijk kan je dat ook wel ergens instellen, kwestie van even uitzoeken

  Dit lijkt me eigenlijk een prima optie, want je kan ook meegeven wat de reden van de notificatie is (als hij kan lezen tenminste).

  Bijdrager
  Shmoo

  Ik denk dat iedereen wel kan begrijpen hoe gevaarlijk het zou zijn wanneer je met een iPhone bijv. een andere iPhone zou kunnen bedienen.

  Waar je eens naar kunt kijken of Google niet een API op hun systeem heeft dat je kunt triggeren waardoor de telefoon B geluid gaat maken. Ik denk dan aan een dienst als IFTTT.

  https://ifttt.com/

  Als ik snel zoek op Timer dan zie ik al een aantal dingen op basis van de Amazon Echo voorbij komen.

  https://ifttt.com/search/query/Timer

  Bijdrager
  Dorkiban

  Ik denk dat een gedeelde agenda de slimste oplossing is. Je deelt een agenda met je broer en daarin komen alle opsta en alarm momenten. Op de device van je broer pas je in settings/notifications het signaal aan, dat kan bijv een beltoon zijn. Jij kunt dan op afstand nieuwe zaken in de agenda zetten, en bij je broer gaat dan het signaal af op zijn iphone/ipad.

  Bijdrager
  h4ns

  Een Xiaomi gateway is denk ik een goede en goedkope oplossing. Heeft een alarm, internet radio en verlichting.

  Kost je een 25 Euro en is van afstand te bedienen / in te stellen.

  Zie deze topic: https://www.onemorething.nl/community/topic/tip-xiaomi-aqara-smart-home-producten-alternatief-voor-homekit-hue/

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.