7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Ouw

  WeatherDoc down? Opgelost!

  WeatherDock is een programmaatje, voor de Mac jawel, waarmee je weersvoorspellingen voor vrijwel de gehele wereld kunt bekijken. Buitengewoon handig. De gegevens komen van http://www.weather.com
  Bij mij werkt WeatherDock al bijna een week niet meer en de bovengenoemde site is onbereikbaar.
  Ik kan nergens vinden wat er aan de hand is. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige gebruiker ben.
  Weet iemand wat er mis is?

  Bijdrager
  Hansi2124

  Ik krijg gewoon info te zien via die site:

  Bijdrager
  sedikit

  Bij mij doet dit prachtige programmaatje het wel. Ik meen me echter wel te herinneren dat je bij het installeren, het programmaatje eerst in een andere directory moet zetten of zo. Maar dat kun je achterhalen op de homesite. Daar moet het staan:
  http://www.alwintroost.nl/?id=52
  Overigens is de link die je geeft ( http://www.weather.com/ ) wél door mij te bereiken. Dus is volgens mij er iets loos met je internetverbindingen (poorten of i.d.)

  Bijdrager
  Ouw
  sedikit op 29 augustus 2010

  Bij mij doet dit prachtige programmaatje het wel. Ik meen me echter wel te herinneren dat je bij het installeren, het programmaatje eerst in een andere directory moet zetten of zo. Maar dat kun je achterhalen op de homesite. Daar moet het staan:
  http://www.alwintroost.nl/?id=52

  Dit prachtige programmaatje staat bij mij wel goed en het heeft jarenlang gewerkt. Nu niet meer en dat hangt samen met het feit dat de site http://www.weather.com vanaf geen van mijn computers bereikbaar is. Het helpt niet als ik de firewall op mijn MacBook uitzet. Ook vanaf andere computers op mijn netwerk is genoemde site niet bereikbaar. Ik heb de router herstart, ook dat helpt niet.
  Inmiddels is wel duidelijk dat de site voor anderen wel bereikbaar is. Vrienden en familieleden hebben dat inmiddels bevestigd.
  Rara wat is hier aan de hand? Het lijkt wel alsof weather.com al mijn IP-adressen op een black list heeft gezet, maar dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.
  Routeringsprobleem? Vervuilde tabellen elders?
  Ook een traceroute naar http://www.weather.com loopt vast.
  Is er iemand op SURFnet die kan checken of de site bereikbaar is?

  Bijdrager
  sedikit

  Ik heb ooit ook eens een probleem gehad met weatherdock. Ik heb toen een mailtje naar de developer gestuurd, Alwin Troost. Ik kreeg heel snel een vriendelijk antwoord met de oplossing terug. Misschien dat je dat ook maar even moet doen!
  [email protected]

  Moderator
  Strifer

  misschien zijn er dns adressen veranderd en is je provider langzaam met het updaten ervan? krijg je de website wel te zien als je surft naar 63.111.74.121? (http://63.111.74.121/)

  Bijdrager
  Ouw

  http://Www.weather.com was op geen enkele manier bereikbaar, niet via de naam en niet via het IP-adres. Overigens heeft een dergelijke, druk bezochte, site meerdere IP-adressen. Waarschijnlijk gaan er achter een load balancer meerdere servers schuil.
  Ik heb mijn hele bestand van ruim 1400 bookmarks aan de tand gevoeld. Tegelijkertijd uiteraard grote schoonmaak gehouden. Uiteindelijk hield ik zeven sites over die voor mij niet bereikbaar waren en vanaf kantoor van mijn gade wel. Sommige van die sites waren pingbaar, andere niet. Zelfde verhaal voor trace route, maar dat zegt allemaal niet zoveel. http://Www.weather.com was in ieder geval niet pingbaar noch traceerbaar.
  Ik heb e.e.a. voorgelegd aan mijn provider, InterNLnet. Niet met de gedachte dat zij een routeringsprobleem zo maar op konden lossen, maar meer om te horen of er meer klachten waren. Geen klachten bekend en vanuit Nijmegen alle sites wel bereikbaar. Uiteindelijk hebben zij ook niets gedaan. Voorzover ik weet.
  Gisteravond (dinsdag) na 18:00 uur waren alle zeven sites plotseling weer prima bereikbaar en tot op heden zijn ze dat nog steeds. http://Www.weather.com dus ook weer bereikbaar, maar nog steeds niet pingbaar en niet traceerbaar. Dat zegt dus inderdaad niet veel.

  Overigens vertelde Alwin Troost dat er sporadisch klachten zijn over bereikbaarheid van weather.com, maar daar kan hij natuurlijk niets aan doen. Ik heb eerder ook wel eens gemerkt dat WeatherDoc wat traag reageerde, maar een week radiostilte was buiten proporties.

  Kennelijk lossen sommige problemen zich vanzelf op, maar het knaagt dat ik daar geen grip op heb.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.