16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  Dustin24

  Wat te doen na de HAVO op grafisch gebiedv

  Hallo allemaal, ik weet dat er een hoop creatieve lui rondhangen hier die mij vast wel kunnen helpen. Ik moet einde van het jaar een opleiding kiezen en ik overweeg de grafische kant op te gaan. Ik vind programma\’s als Cinema 4D en 3Ds machtig interessant en zou daar later veel werk en energie in willen stoppen. Wat raden jullie me aan?

  Bijdrager
  AlphaKilr

  Woon je bij Rotterdam in de buurt?
  Dan is het Grafisch Lyceum misschien wat voor jou?
  Opleiding Mediatechnologie of Mediavormgeving.
  Mediatechnologie is meet de techniek achter de schermen, en mediavormgeving spreek ook al voor zichzelf.

  Zijn wel allemaal verschillende dingen uiteraard, wil je website’s scripten, games scripten… Etc… Of wil je juist de website of game vormgeven.

  Succes met het vinden van je opleiding!

  Ik ga dit jaar beginnen met Beheer ICT, website’s en netwerk management. En ook een stukje programmeer kant.

  Bijdrager
  Afroman

  Je kan op het GLR(Rotterdam) of GLU(Utrecht beginnen), GLR is wel de beste MBO school. Als je op HBO niveau verder wilt gaan raad ik je de HKU aan. Die doen alles wat met cultuur en mediatechnologie te maken heeft. En ook games, 3D animatie etc.

  Bijdrager
  Dustin24

  3D animatie lijkt me wel machtig mooi! Het probleem is alleen dat ik denk dat als ik een opleiding 3D etc. gedaan heb, moeilijk werk kan vinden, want het maken van games of animatiefilms is niet een \’sector\’ waar nou heel veel werkgelegenheid in is. Werken bij Pixar of Dreamworks lijkt me echt de ultieme droombaan. Maar dat zal wel bij een droom blijven…:sad:

  Bijdrager
  bko

  @Dustin24, Als je alleen maar ‘zeurt’ over dat je daar geen baan zal krijgen zal je die inderdaad niet krijgen en blijft het een droom. Als je nou al die tijd die je nu gebruikt om te dromen om zo’n programma te leren en echt iets gaafs maakt kom je er waarschijnlijk wel! Download een programma als blender en zoek online tutorials. Daar leer je onwijs veel van, en met die kennis die je nu opdoet onderscheid je je straks van al die andere afgestudeerden.

  En ga eens naar een open dag van de film academie. Alleen al daar rondlopen is geweldig! http://www.ahk.nl/filmacademie/opleidingen/imvfx/

  Bijdrager
  Afroman

  Het probleem is alleen dat ik denk dat als ik een opleiding 3D etc. gedaan heb, moeilijk werk kan vinden, want het maken van games of animatiefilms is niet een ‘sector’ waar nou heel veel werkgelegenheid in i

  Ik mis iets? Ik zie werkelijk waar overal 3D animatie in alle vormen en maten.

  Bijdrager
  Demon Hunter

  Je hoeft toch niet perse gelijk bij Pixar aan de slag? Er is voldoende werk te vinden op motion graphics gebied in de commerciële sector, vooral een skillset met Cinema4d/Maya/etc in combinatie met After Effects wordt veel gevraagd. Tja, niet elke opdracht zal even uitdagend zijn. Ik doe ook soms een editklus of een filmklus die niet even uitdagend is of leuk. Maar het levert wel geld op en je doet wat je leuk vind. Ik probeer dan de uitdaging te zoeken om toch iets tofs te maken met een simpele opdracht. Voor mij persoonlijk is dat 10x beter dan of een of ander suf baantje of een 9-5 kantoorbaan.

  Bijdrager
  Dustin24

  Ja oke misschien overdreef ik ook wel. Ben nu naast school, werk, sport en vrienden ook druk met Cinema 4D en ben ook bijna verslaafd aan het programma. Zou echt leuk zijn als ik daar later iets mee zou kunnen doen. Hoe heet jouw functie dan officieel als ik vragen mag? Is dat dan graphical designer of is dat compleet iets anders?

  Bijdrager
  daanclasener

  zoek je een hbo of mbo opleiding? als je hbo doet, kan je eens kijken bij de hoge school rotterdam, daar hebben ze animatie, waaronder 3d, dus misschien lijkt je dat wat.

  ben op een opendag geweest, en daar doen ze ook aan 3d modellen maken en animeren met maya.

  Bijdrager
  Demon Hunter

  Ik doe geen 3d werk hoor, ik doe camerawerk, animatie/motion graphics in After Effects en editing. Functies voor jou zouden motion graphic artist, compositor, 3D artist of vfx kunnen zijn. Ik kan fxphd.com aanraden om kennis met verschillende apps op te doen.

  Bijdrager
  MichMich

  Dustin, volgens mij heb jij iets heel anders nodig: http://thesecret.tv

  Bijdrager
  Dustin24

  @MichMich
  Haha ja leuk, beauty specialist… Werk zat in ieder geval:neutral:

  Bijdrager
  MelchiordeMagier

  Wellicht de opleiding imvfx @ Filmacademie: http://www.ahk.nl/filmacademie/opleidingen/imvfx/

  Of de HKU in Hilversum?

  Ter voorbereiding op je toelating kun je eerst nog een orientatiejaar doen bij bijv Open Studio:

  http://www.openstudio.nl/opleidingen/opleiding.asp?group=1&code=5

  Bijdrager
  Dustin24

  Klinkt goed allemaal! Ik ga gewoon wat open dagen bezoeken, en natuurlijk lekker oefenen met Cinema en dergelijke. Hartstikke bedankt allemaal, nu weet ik in ieder geval waar ik zo ongeveer terecht kan.:lol:

  Bijdrager
  Afroman
  MelchiordeMagier op 23 augustus 2012

  Wellicht de opleiding imvfx @ Filmacademie: http://www.ahk.nl/filmacademie/opleidingen/imvfx/

  Of de HKU in Hilversum?

  Ter voorbereiding op je toelating kun je eerst nog een orientatiejaar doen bij bijv Open Studio:

  http://www.openstudio.nl/opleidingen/opleiding.asp?group=1&code=5

  Je moet koning zijn om daar aangenomen te worden. Er worden maar 20 mensen per jaar toegelaten. En ik heb het eindejaars-projecten gezien…. Die kunnen zo regelrecht de bioscoop in.

  Op HBO niveau kan je nog terecht op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam of HKU in Utrecht.

  Moderator
  Mac Daddy
  Dustin24 op 22 augustus 2012

  3D animatie lijkt me wel machtig mooi! Het probleem is alleen dat ik denk dat als ik een opleiding 3D etc. gedaan heb, moeilijk werk kan vinden, want het maken van games of animatiefilms is niet een \\\’sector\\\’ waar nou heel veel werkgelegenheid in is. Werken bij Pixar of Dreamworks lijkt me echt de ultieme droombaan. Maar dat zal wel bij een droom blijven…:sad:

  En waarom zou dat bij een droom blijven? Heb ooit een lezing gezien van een Nederlandse vrouw die bij Pixar werkt. Weliswaar niet een animator, maar het is mogelijk.
  Je moet alleen bij dit soort dingen niet denk. ‘Als mijn opleiding klaar is, ben ik klaar met leren en werk ik gelijk bij mijn topbedrijf.’

  Zo werkt het niet. De opleiding is er voor de basis. Daarna ga je verder met werken, maar leer je nog steeds. En als jij de ambitie hebt om bij Pixar terecht te komen, dan heb je een mooi doel. Ik zou daarnaar streven. Misschien kom je er nooit, maar vind je iets anders, wat voor jou net zo geweldig is. Misschien kom je er wel, maar het is en blijft een mooi doel om naartoe te werken.

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.