30 berichten aan het bekijken - 901 tot 930 (van in totaal 930)

  • Bijdrager
    Shmoo

    Er bleef iets achter op de binnenkant van mijn wangen, waardoor je bek enorm droog lijkt ja. Heel raar gevoel.

    Dat ja.. Een soort zandlaagje. Qua smaak vond ik het juist wel lekker omdat het niet zo overheersend zoet of zuur was maar heel neutraal, zacht-zoet.

    Ik denk dat ik er straks nog een paar ga halen.


    Bijdrager
    Brombeer

    Vergeet dan niet om ook een irrigatiedrankje mee te nemen.


    Moderator
    Night

    Heel gezond, @shmoo

    Ik stort me zo maar op een bordje home-made spaghetti.


    Bijdrager
    ernst.


    (wat ik ook in het foto topic poste = Pekingeend met hoisinsaus/flensjes)


    Bijdrager
    KarelWillem

    Weet ik nog niet.
    Straks een ‘Nieuwjaars-feestje’ van het werk namelijk.


    Bijdrager
    koen

    Restantjes bruine rijst met chili.


    Bijdrager
    Shmoo

    Macaroni met flink wat Heinz tomatensaus er bovenop.


    Bijdrager
    Shmoo

    En dat was zo’n goeie knoei dat ik nu nogmaals hetzelfde aan het eten ben.


    Bijdrager
    ernst.


    Bijdrager
    Shmoo

    Hüttenkwark

     

    Je moet er niet naar kijken want dan denk je dat je pudding zit te eten die over de datum is.


    Bijdrager
    Лукас

    Bataten uit de oven en rundertartaar met ajvar. Godverpielekes wat lekker!


    Bijdrager
    Shmoo

     

    Deze pakketten bij de AH zijn echt lekker. Kosten (nu) maar 2,50 of zoiets en je hebt veel variatie en soorten. Even mee stoeien, in de pan, staafmixer erin en klaar.


    Bijdrager
    Brombeer

    Maar soms overleeft de inhoud het stoeien al niet. Sterker: die komt niet eens tot daar. Ik heb die bij die paketten iets te vaak al in de doos bedorven gezien. Dan kun je beter naar Smeets in de Pieterstraat gaan. Daar wordt elke paprika, elke un, elke bataat en elke wortel, voor je geïnspecteerd.


    Bijdrager
    koen

    En betaal je dan ook 2,50?


    Bijdrager
    Brombeer

    Geen idee wat het daar kost. Dat regelt de vrömmesj, die is chef financiën en chef voer. Ik krijg er wel elke keer een banaan aangeboden. Meneer Smeets kent zijn apen.


    Bijdrager
    Ziegler

    Ja, ja, je koopt je groente niet zelf en ergens anders, maar toch weten dat het bij AH bedorven in de doos zit . . .


    Bijdrager
    Brombeer

    Net zoals je op een luchthaven altijd eerst door de stankafdeling heen wordt geloodst, moet je in een supermarkt eerst door de groenteafdeling heen, om het even waarvoor je komt.

    In de Miro zit een loeigrote AH, die nog net niet 24/7 open is en ook als je alleen maar komt voor halloumi of iets anders dat de dorpssuper niet kent, word je met het bestaan van die soeppakketten-voor-mensen-die-niet-weten-wat-er-in-de-soep-moet geconfronteerd. Die staan soms op kop en als ik dan tomaten met groene vlekken en witte randjes zie, heb ik geen UHD-datum meer nodig.


    Bijdrager
    Shmoo

    Toevallig was ik in die loeigrote AH. 😊

     

    Ik vind het fijne winkels. Je ziet vaak ook nog moedertjes waar je van denkt, Uhmmm dat zijn geen bloemkolen, Annie. 🤩


    Bijdrager
    trabant

    Misschien zijn ze aan het zogen, Shmoo…


    Bijdrager
    GoeieDag

    Brombeer op 27 januari 2019 om 16:01
    Net zoals je op een luchthaven altijd eerst door de stankafdeling heen wordt geloodst, moet je in een supermarkt eerst door de groenteafdeling heen, om het even waarvoor je komt.

    Je weet welke filosofie hier achter zit?


    Bijdrager
    Brombeer

    Eerder een psychologie: Eerst iets gezonds in je mandje leggen, dan is de schuld afgekocht en dan ‘mag’ je je daarna aan allerlei vet en suiker te buiten gaan.

    Maar dat letterlijk adembenemende luchtjesbombardement op vliegvelden is een bezoeking voor astmapatienten en gevoelige neuzen. Wezenlijk goedkoper is het ook niet altijd, want de winkelhuur is daar astronomisch.


    Bijdrager
    Lang Lid


    Bijdrager
    Hostyle

    Je bestek ligt verkeerd om!


    Bijdrager
    Brombeer

    Hij eet tenminste nog met met en vork (v.l.n.r.).


    Bijdrager
    Shmoo

    Ik gebruik alleen een mes als ik in een restaurant moet eten, thuis nooit. 😊

     

    Zo’n worst vraagt toch gewoon  om in het midden geprikt te worden en dan knagen aan beide kanten. Wij mensen komen van ver man.

     


    Bijdrager
    Hostyle

    Dat je dan überhaupt nog een vork gebruikt? Eet dan gewoon alles met je vingers…

     

    OT: vanavond eten we geglaceerde ketjapkip met pinda-sesambroccoli en noedels.


    Bijdrager
    Brombeer

    Ik ken een verhaal over een groot Brabants gezin, waar de nieuwe vlam van iemand altijd getest werd door de tafel zonder bestek te dekken. Opmerkingen van het bezoek daarover werden genegeerd, de spaghetti werd op de borden geschept en zodra pa of ma “smakelijk eten” zei, dan dook iedereen met de handen op de rug naar zijn portie. Uit de reactie van de gast werd dan duidelijk of die mocht blijven.


    Bijdrager
    Shmoo

    Zo’n ongemakkelijke situatie ook.  Hihi, goeie…

     


    Bijdrager
    Lang Lid

    Als linkshandig mens vind ik het zoals het op het plaatje ligt het handigst.

     

    Ooit schoof ik weleens aan bij een rasecht Tokkie gezin in de straat waar ik op kamers woonde. Alles werd in één pan geflikkerd, de groente de krieltjes en een paar rookworsten aan gort gesneden er doorheen. Fles ketchup werd dan op tafel gestampt, de pan erbij in het midden en iedereen kreeg een lepel. En dan zei ‘mams’: “Ok, Leendert is erbij dus we bidden even of het wel lekker is HEREZEGENDEZESPIJZEAMEN!!!” en iedereen viel die pan dan aan met zijn of haar lepel. En dat minstens 1 x per week. Ik genoot van die ongeschuurde rauwe manieren.


    Bijdrager
    Лукас

    <p class=”cite”>Hostyle op 21 februari 2019 om 15:34</p>
    OT: vanavond eten we geglaceerde ketjapkip met pinda-sesambroccoli en noedels.

    Lekker! Heb je een recept?

30 berichten aan het bekijken - 901 tot 930 (van in totaal 930)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.