5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  rnbprod

  Wake-on-LAN werkt niet meer sinds El Capitan

  Sinds El Capitan lijkt het erop dat Wake-on-LAN op mijn iMac 2008 niet meer werkt. Daardoor werkte het prima en kon ik dmv. een app op mijn iPhone de iMac aanzetten, ook via een ander netwerk, bv. mobiele internet. “Schakel sluiterstand uit voor netwerktoegang” staat gewoon aan, net als Schermdeling / Extern beheer.

  Heeft iemand een oplossing?

  Bijdrager
  LighScan

  Ik dacht dat dit enkel werkte in combinatie met een AirPort en een andere Mac op hetzelfde netwerk die de slapende Mac wakker wilt maken.

  Bijdrager
  rnbprod

  Ik heb gewoon een oude Telfort-router, en gebruikte het om mijn iMac aan te zetten, ook vanaf een ander adres. Ging prima. Nu werkt het niet meer.

  Bijdrager
  LighScan

  Wake on Demand works by partnering with a Bonjour Sleep Proxy running on your AirPort Base Station, Time Capsule or Apple TV (when no AirPort Base Station or Time Capsule is present on the network). Note: Apple TV will act as a Bonjour Sleep Proxy even if it is in sleep mode.

  Bron: https://support.apple.com/en-us/HT201960

  Bijdrager
  rnbprod

  Wake-on-LAN werkte gewoon vanaf het 3G-netwerk van mijn iPhone, met de app RemoteBoot. In de router moesten bepaalde poorten naar de iMac worden opengezet. Ik kon de iMac vanaf een andere locatie uit sluimerstand halen en via Screen Sharing ermee werken, op afstand.

  Wake on Demand (Sluimerstand uitschakelen op verzoek (op de Mac) en Bonjour Sleep Proxy (voorzien door een AirPort-apparaat of Apple TV) is volgens mij iets anders, maar heeft er waarschijnlijk wel mee te maken. Misschien is dit een vervangende functie?
  https://support.apple.com/nl-nl/HT201960 (Nederlandse versie)

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.