5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  bonestaak

  Waar plaats ik lokaal mijn sql bestanden?

  Ik heb een site die tot vier keer toe onbereikbaar is geworden voor de admin site. Dus om het heel simpel te houden, http://www.domein.nl doet het wel maar als ik doe http://www.domein.nl/wp-login dan krijg ik steeds foutmeldingen, kan ik wel inloggen maar krijg nooit meer mijn dashboard tevoorschijn.
  Kortom je kan dus nooit meer wat veranderen. Ik ben nu dus bezig om mijn domeinen van de betrokken hostingbedrijf te verhuizen naar een hoster die wordpress hosting doet. Als er dan iets fout gaat krijg ik gewoon support.
  Van het betrokken domein had ik van de installatron nog wel toegang tot oude backups, die heb ik ook maar snel gedownload want iedere dag wordt er weer een nieuwe gemaakt, (met de fouten natuurlijk).

  Nu wil ik eerst even lokaal uitproberen (mamp) of ik ergens mijn sql bestand kan plaatsen want eerst wordpress met een nieuwe database installeren en dan de sql importeren geeft een foutmelding als je de site oproept.
  Ik vraag mij echter af waar Mamp zijn sql bestanden neerzet?

  Bijdrager
  Shmoo

  Het is /wp-admin dat je moet intypen.

  Ooo wacht ik ga te snel…

  Wat je moet doen is Exporteren en Importeren. Dus bij je online site ga je naar je Dashboard > Tools > Export daar exporteer je alles. Dit levert je een .xml bestandje op en dat .xml bestandje importeer je dan weer in je nieuwe site lokaal.

  Zo maakt je als het ware gebruik van een hele nieuwe WordPress site lokaal en importeer je alleen je content.

  Wil je echt helemaal je site exporteren dan kun je beter een back-up plugin nemen die maken een export van je MySQL database, die kun je dan weer importeren via PHPmyAdmin in MAMP.
  Het is dus niet echt een kwestie van een MySEL bestand ergens neerzetten – je moet echt met importeren en exporteren werken.

  Bijdrager
  bonestaak

  Nee ook dat werkte niet (meer)

  Bijdrager
  Shmoo

  Als je niet meer je Dashboard inkomt dan moet je dit eens proberen in je wp-config.php te plaatsen. Waarschijnlijk klopt het path niet meer of je hebt een plugin geactiveerd die stuk is. Dan kun je simpelweg gewoon de namen van de plugins folders veranderen, daarmee deactiveer je de plugin gelijk.

  define(‘WP_HOME’,’http://example.com’);
  define(‘WP_SITEURL’,’http://example.com’);

  Bijdrager
  bonestaak

  En ook dat werkte al niet meer, dat had ik eerder al eens geprobeerd. En ik zie net dat ik ook inmiddels geen ftp connect meer heb. Dus het betrokken domein moet ik opnieuw opbouwen, is misschien ook wel verstandig, heb ook al een beter template hiervoor. De tekst en plaatjes heb ik gelukkig nog wel, ik heb ook nog een recht toe recht aan backup, maar uiteindelijk is dat alleen voor de bestanden, de site in WP moet ik helaas toch opnieuw aanmaken.

  Gelukkig hadden de andere 2 domeinen een wat moderner template waar een export functie in zit. Ik hoop dat dit beter werkt.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.