8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Q:
    Bijdrager
    merijn

    Vreemd geluid bij opstarten…

    Mijn nieuwe aluminium iMac 3,06 geeft een vreemd signaal bij het opstarten.
    Het scherm blijft wit en om de seconde hoor ik een harde toon/piep. De iMac start niet verder op. Als ik de aan/uit knop op de achterkant indruk gaat ‘ie direct weer uit.

    Ik heb een LaCie schijf aangesloten op de FW800 poort en via een Belkin FireWire hub is ook een audio-interface (Apogee Duet) aangesloten op FW400. Als ik deze apparaten los koppel start de iMac zonder problemen op.

    Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn…? :?

    Bijdrager
    coootju

    En één voor één aan- en loskoppelen? En aansluiten als ie draait? Heb je je PRAM al gereset? Probeer maar even en meld je dan weer….

    Bijdrager
    merijn

    Het één voor één aankoppelen heb ik inmiddels gedaan. De iMac start nu ook weer normaal op. Vreemd…

    Heeft het sowieso nu nog zin om het PRAM te zappen?

    Bijdrager
    iDelano

    Dat betekend dat je geheugen niet goed is/ niet goed zit.

    Moderator
    Night

    Mijn tip is:

    1) Zet je Mac uit en verwijder alle randapparatuur (dus ook toetsenbord en muis)
    2) Haal de netstekker eruit en laat dit zo een paar minuutjes staan
    3) Start nu je Mac op met [command][option]-P-R
    4) Sluit nu je toetsenbord met muis aan en herstart je machine
    5) na het herstarten sluit je pas een voor een je overige randapparatuur aan
    6) Nogmaals herstarten

    Nu heeft OSX de kans gekregen alle randpparatuur voorkeuren en intstellingen opnieuw te initialiseren
    Na punt 6 zou alles gewoon weer naar behoren moeten functioneren.

    Bijdrager
    Oppie

    Het is toch iets met je geheugen:
    http://support.apple.com/kb/HT1547

    Bijdrager
    Rub3n
    ”Night”

    Mijn tip is:

    1) Zet je Mac uit en verwijder alle randapparatuur (dus ook toetsenbord en muis)
    2) Haal de netstekker eruit en laat dit zo een paar minuutjes staan
    3) Start nu je Mac op met [command][option]-P-R
    4) Sluit nu je toetsenbord met muis aan en herstart je machine
    5) na het herstarten sluit je pas een voor een je overige randapparatuur aan
    6) Nogmaals herstarten

    Nu heeft OSX de kans gekregen alle randpparatuur voorkeuren en intstellingen opnieuw te initialiseren
    Na punt 6 zou alles gewoon weer naar behoren moeten functioneren.

    Hoe kun je opstarten met [command][option]+P+R als je je toetsenbord nog niet hebt aangesloten?

    Bijdrager
    sypie

    Stap 3 en 4 moeten omgewisseld worden, dan gaat het makkelijker.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.