30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 47)
 • Q:
  Bijdrager
  eugy

  Vraag & aanbod sectie

  Beste allen,

  Heden morgen heb ik tevergeefs getracht een aantal mede-OMT’s enthousiast te krijgen om gezamelijk een partij thunderboltschijven te kopen. De kostprijs zou dan rond de 50% van de detailhandelsprijzen liggen.

  Helaas mocht mijn initiatief geen doorgang vinden. Binnen tien minuten werd mijn topic met een beroep op de huisregels door ons aller vriend Koen voor 2/3 verwijderd en gesloten.

  Nu weet ik dat veel leden het op prijs zouden stellen als er een vraag & aanbod sectie zou komen. Waarom is deze er nog niet? Is dit een technische onmogelijkheid of betreft het hier een bewust gekozen beleid? Ik kan er met mijn gezond verstand niet bij dat OMT zijn leden voordelen in aankoop van Apple gerelateerde producten en handel tussen leden wilt onthouden. Dit druist toch in tegen het zijn van een community? Daarbij komt dat alle grote Nederlandse en internationale websites vergelijkbaar met OMT wél een vraag & aanbod sectie hebben.

  Hoe denken jullie hierover?

  Bijdrager
  hatolex

  Heb je onderzocht hoeveel leden dat willen zo’n vraag en aanbod sectie, en zo ja, wat was de uitslag?

  En als er al zoveel sites zijn waar dit kan kan dan ga je toch daar naar toe……

  Bijdrager
  Niels

  Ben het totaal met je eens, wordt eens tijd dat OMT hier in gaat voorzien. Misschien dat de redactie van OMT zelf eens een poll moet houden, ze zijn zelf ook bezig met ‘aanbod’. Immers, de reclames worden op dit moment gewoon je strot in geduwd.


  @hatolex
  : waarom zouden wij ons moeten aanmelden op een andere community? OMT heeft een van de grootste communities en zoveel aanpassingen aan het forum hoeven er ook niet gemaakt te worden.

  Bijdrager
  Marius1976

  Het is een onzalig plan. Het is begrijpelijk dat men als bezoeker deze behoefte kent, maar vraag/aanbod levert zo’n rompslomp aan dingen op waar je rekening mee moet gaan houden (denk ook eens aan de nadelen: geschillen of nog erger oplichterij), dat het veel handiger is om gewoon gebruik te maken van sites die hierin gespecialiseerd zijn.

  Een oplossing zou wel kunnen zijn, dat het mogelijk moet zijn om bijv. een link te plaatsen naar een marktplaatsadvertentie die je zelf geplaatst hebt op marktplaats.nl … dan ligt de afhandelings-verantwoordelijkheid niet bij OMT.

  Maar een marktplaats afdeling op omt lijkt een leuk idee, maar is in werkelijkheid een onzalig plan.

  Bijdrager
  Marius1976
  eugy op 01 februari 2014

  Beste allen,
  Helaas mocht mijn initiatief geen doorgang vinden. Binnen tien minuten werd mijn topic met een beroep op de huisregels door ons aller vriend Koen voor 2/3 verwijderd en gesloten.

  Ga jij ook klagen als je door rood rijdt, en bekeurd wordt? Je weet dat deze regels er zijn, dan moet je toch ook niet raar opkijken als er acties volgen als je ze naast je neer legt?

  Je vraag om over dit beleid van gedachten te wisselen is natuurlijk volledig gerechtvaardigd, maar het verbaast me wel dat je je eigen ‘deal’ zo geweldig vindt, dat je je niet eens meer kunt voorstellen dat Koen je terugfluit.

  Bijdrager
  Niels

  Onzalig nog wel…

  Als je als OMT gewoon duidelijk in je voorwaarden vermeld dat je niet verantwoordelijk bent voor het onderdeel vraag /aanbod en bovendien vermeld dat je met je goed verstand moet nadenken, dan zie ik echt het probleem niet. Dit accepteer en doe ik namelijk ook op een marktplaats.

  Desnoods maak je een forum sectie die niet op de voorpagina verschijnt maar alleen in het forum.

  Bijdrager
  jf
  Marius1976 op 01 februari 2014

  dan ligt de afhandelings-verantwoordelijkheid niet bij OMT.

  In welke zin ligt die afhandelingsverantwoordelijkheid dan wel bij OMT als het artikel door een lid hier rechtstreeks wordt aangeboden?

  Bijdrager
  Shmoo

  @NielsDam,

  Jij denkt er veel te eenvoudig over!
  Het is geen kwestie van even toevoegen en klaar, we zien allemaal hoe goed dat in het verleden gewerkt heeft bij het upgraden van het forum als je dingen gaat doen waar je zelf geen verstand van hebt.

  Ik ben een voorstander van het idee en het kan een prima toevoeging zijn tot OMT maar als je zoiets gaat toevoegen dan moet het ook direct goed gebeuren en niet half half zoals dat op dit moment de manier van werken schijnt te zijn. Alles waar OMT ( zelf of studenten ) met de vingers aankomt gaat stuk, website, forum, app -allemaal onderdelen die geen geld mogen kosten en zie het resultaat.

  Wat je niet wilt hebben is gewoon een forum-categorie “verkoop” en ga maar lekker los. Voordat je het weet hebben alle handelaartjes + criminelen je site gevonden en worden er mensen over de rug van OMT opgelicht. Nu kun je als site eigenaar daar wel weer heel makkelijk een disclaimer voor maken zodat jij nergens schuldig aan bent maar als dat de manier van werken is dan moet je er helemaal niet aan beginnen. Je naam duikt binnen 6 maanden overal op het internet op i.c.m. oplichtingen, niet de reclame die je graag wilt hebben.

  Het kan wel werken maar dan zal je een systeem moeten bedenken waarbij niet zomaar iedereen een advertentie kan plaatsen.
  – denk aan mensen die min. x periode lid zijn van OMT
  – geverifieerde leden
  – leden die min. x bijdrage hebben geleverd aan OMT
  – optioneel is zelfs een systeem waarbij Resellers-/winkeliers dit soort advertenties kunnen volgen en mogelijk een (laagste) bod kunnen doen op mensen die zoeken naar iets

  Moderator
  Koen van Tongeren

  Prima discussie. Immers, ook onze huisregels zijn niet in steen gebeiteld. Misschien wel goed om even uit te leggen hoe wij tot de bewuste huisregel zijn gekomen. Daar zijn een aantal redenen voor.

  Om te beginnen zijn we ervan overtuigd dan de structuur van een forum het uitermate geschikt maakt voor kennisuitwisseling en -deling. Dat is dan ook de reden dat we meer dan 10 jaar geleden begonnen met het MacOSX.nl-forum. Omdat bleek dat sommigen er zoveel tijd doorbrengen dat ze ook behoefte hebben aan andere tijdverdrijven binnen de community is de lounge opgericht. Deze wordt buiten de zoekresultaten gehouden en komt niet voor in het lijstje ‘recente topics’ op de voorpagina. Dit om te voorkomen dat het forum minder bruikbaar zou worden voor zijn voornaamste doelstelling.

  Diezelfde gedachtegang heeft ons doen besluiten geen vraag- en aanbodtopics toe te staan. In het verleden bleek inderdaad dat sommigen er behoefte aan hebben en het moet gezegd; een grote Apple-community als OMT is een perfecte plek om Apple-gerelateerde producten te zoeken/ aan te bieden. Fora zijn er echter niet voor bedoeld en wat ons betreft niet voor geschikt. Mocht er dus een vraag- en aanbodplek komen (ja: daar is en wordt over nagedacht, nee: er is niets concreets te melden) dan zal die dus binnen de community maar buiten het forum vallen.

  Een tweede reden om dit niet toe te staan is de variëteit aan verzoeken en aanbiedingen. In het verleden waren we minder streng wat soms resulteerde in studenten die hun kwantitatieve onderzoek snel wilde afronden door hun vragenlijst op OMT te gooien, bedrijfjes die hun producten aanboden terwijl ze zich voordeden als particulier en ronduit duistere figuren die (vermoedelijk) gestolen waar probeerde te verkopen via onze site.

  Dit, samen met onze weerzin tegen de juridische omkleding die zo’n vraag- en aanbodpagina nodig blijkt te hebben, heeft ons doen besluiten tot het huidige beleid. Nogmaals; zeg nooit nooit, maar verwacht binnen korte termijn geen wonderen (of aanpassing van de huisregels).

  Geblokkeerd
  Bento
  Koen op 01 februari 2014

  …maar verwacht binnen korte termijn geen wonderen.

  Zoals een stukje ZONDER taalfouten.

  Koen op 01 februari 2014

  Daar zijn een aantal redenen voor.

  Daar IS een aantal redenen voor. Aantal is enkelvoud. Net als een paar. Het is heel makkelijk te onthouden: een aantal: spreek het uit als één aantal. En, heel goed, één is enkelvoud. Dus een aantal IS. Je zegt ook niet een jongen zijn. Zie je hoe makkelijk het is?

  Bijdrager
  SunKeeper

  Het is voor Koen inderdaad heel makkelijk jou een ban te geven wegens laster.;)

  Bijdrager
  KarelWillem

  …Deze wordt buiten de zoekresultaten gehouden en komt niet voor in het lijstje ‘recente topics’ op de voorpagina…

  Alleen is dat natuurlijk niet helemaal waar.;)

  Geblokkeerd
  Bento
  SunKeeper op 01 februari 2014

  Het is voor Koen inderdaad heel makkelijk jou een ban te geven wegens laster.;)

  Jij weet niet wat laster is.

  Bijdrager
  SunKeeper

  Sinds kort wel. Synoniem ervoor heet Bento. Raar fenomeen.;!

  Bijdrager
  JoopJoopJoop

  @eugy,

  kijk bij je berichten…

  Bijdrager
  Marius1976
  jf op 01 februari 2014
  Marius1976 op 01 februari 2014

  dan ligt de afhandelings-verantwoordelijkheid niet bij OMT.

  In welke zin ligt die afhandelingsverantwoordelijkheid dan wel bij OMT als het artikel door een lid hier rechtstreeks wordt aangeboden?

  Als ik hier rechtstreeks bijv. een link naar een illegale download plaats, wordt die ook verwijderd. Niet omdat ík op dat moment nog als enige verantwoordelijk ben, maar ook de beheerders/eigenaars van dit forum; vandaar dat OMT zulke links ook steeds weghaalt.

  Denk ik nog wat verder, aan een marktplaats achtig deel vanOMT Wat nu…. als blijkt dat iemand die hier zaken komt doen iets illegaals aanbiedt? En dan bedoel ik ècht illegaal. Waar het forum zich moet indekken m.b.t. het plaatsen van illegale software, kan OMT ook nooit verantwoordelijkheid dragen voor wat gebruikers allemaal aan illegale sh*t gaan uitspoken in het ‘marktplaatsgedeelte’ van het forum.

  Het zal vast in 999 keer van de 1000 keer goed gaan, maar ik kan me voorstellen dat OMT geen zin heeft in gezeur of nóg veel grotere problemen.

  Gezeur: pietje heeft niet aan jantje geleverd wat pietje wel beloofd had
  Veel grotere problemen: criminele activiteiten

  Groet
  M.

  Bijdrager
  hatolex

  Gelukkig is Bento enkelvoud, je moet er toch niet aan denken…………

  Bijdrager
  Marius1976
  Bento op 01 februari 2014
  Koen op 01 februari 2014

  …maar verwacht binnen korte termijn geen wonderen.

  Zoals een stukje ZONDER taalfouten.

  Koen op 01 februari 2014

  Daar zijn een aantal redenen voor.

  Daar IS een aantal redenen voor. Aantal is enkelvoud. Net als een paar. Het is heel makkelijk te onthouden: een aantal: spreek het uit als één aantal. En, heel goed, één is enkelvoud. Dus een aantal IS. Je zegt ook niet een jongen zijn. Zie je hoe makkelijk het is?

  Je bent maar slecht op de hoogte Bento. Een aantal kan tegenwoordig in informele taal ook gewoon een meervoudige persoonsvorm hebben. Bijdragen op een forum schaar ik onder de categorie informele taal. En verder: Vind je het nu echt nodig om als een soort super-troll hier de taalschoolmeester uit te hangen? Als je dan iets verkondigt… verkondig dan in ieder geval nog iets dat klopt.

  Geblokkeerd
  Bento
  Marius1976 op 01 februari 2014
  Bento op 01 februari 2014
  Koen op 01 februari 2014

  …maar verwacht binnen korte termijn geen wonderen.

  Zoals een stukje ZONDER taalfouten.

  Koen op 01 februari 2014

  Daar zijn een aantal redenen voor.

  Daar IS een aantal redenen voor. Aantal is enkelvoud. Net als een paar. Het is heel makkelijk te onthouden: een aantal: spreek het uit als één aantal. En, heel goed, één is enkelvoud. Dus een aantal IS. Je zegt ook niet een jongen zijn. Zie je hoe makkelijk het is?

  Je bent maar slecht op de hoogte Bento. Een aantal kan tegenwoordig in informele taal ook gewoon een meervoudige persoonsvorm hebben. Bijdragen op een forum schaar ik onder de categorie informele taal. En verder: Vind je het nu echt nodig om als een soort super-troll hier de taalschoolmeester uit te hangen? Als je dan iets verkondigt… verkondig dan in ieder geval nog iets dat klopt.

  Je bent erg slecht in taal. Een groep, een paar, een elftal, een menigte…het is allemaal enkelvoud. Zo is het en zo leer je het. Dat er een groep randdebielen is dat er voor is om zaken die een groep mensen verkeerd doet, dan maar goed te gaan rekenen, doet er bij het bepalen of iets goed of fout is totaal niet toe. En omdat ze dat zelf ook weten worden deze onzinnigheden altijd wollig verpakt moet termen als “tegenwoordig”, “informeel” en “wordt ook als juist beschouwd”. Trap er niet in: regels zijn regels en wat fout is is fout. Laat je niet door de wijs brengen door onzin die op internet verkondigd wordt. Ga gewoon uit van wat je op school hebt geleerd. Dat is juist.

  En ik hang niet de taalmeester uit. Ik help jullie gewoon met het taalgebruik. Je moet je niet aangevallen voelen.

  Bijdrager
  Marius1976
  Bento

  Laat je niet door de wijs brengen door onzin die op internet verkondigd wordt.

  Laat je niet VAN de wijs brengen. Zo… wie kaatst….

  Bijdrager
  computer space

  +1 voor zo’n sectie. Zie er het probleem niet zo van in. Misschien moeten topics daar automatisch verlopen na 2 weken oid.

  Inactief
  Anoniem

  http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/16/

  Het kan allebei, dat zegt onze Nederlands docent op school ook trouwens.

  Bijdrager
  hatolex

  Het blijft verdacht stil van de kant van bento, is hij soms meisjes aan het verzamelen?

  Bijdrager
  SunKeeper

  Meisjes? Dat zijn babes volgens hem.:nerd:

  Bijdrager
  Janjans

  Volgens mij moet het dan zijn: “laat je er niet door van de wijs brengen”:)

  Geblokkeerd
  Bento
  wensink op 01 februari 2014

  http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/16/

  Het kan allebei, dat zegt onze Nederlands docent op school ook trouwens.

  En wat zegt dat zooitje ongeregeld van taaladvies dan:

  In de meeste zinnen is zowel enkelvoud als meervoud mogelijk.
  …is zowel een enkelvoudige als een meervoudige persoonsvorm mogelijk.
  …ligt een enkelvoudige persoonsvorm voor de hand
  …heeft een enkelvoudige persoonsvorm de voorkeur.

  Taaladvies (het is slechts advies zoals ze zelf al zeggen) maakt een grote fout: het gaat er niet om wat mogelijk is, wat voor de hand ligt of wat de voorkeur heeft. Het gaat er om wat goed is. En niks anders. Er zijn regels voor het gebruik van taal. Taalgebruik gaat volgens regels, niet aan de hand van adviezen.

  En die docent is dom. Net als veel hedendaagse docenten trouwens. Die weten zelf niet meer hoe het hoort. En dan mag ineens alles omdat ze niet op de vingers getikt willen worden. Als een docent zegt dat iets mag, zal de leerling geen verder onderzoek doen, als de docent zegt dat iets niet mag zal een leerling wel verder onderzoek doen om zo het ongelijk van de docent aan te tonen. Zo werkt dat. Maar dat had je zelf toch ook wel kunnen verzinnen?

  Bijdrager
  Marius1976

  @Bento

  Hoewel dit topic helemaal niet over taal gaat, is het topic wel deze kant opgegaan.

  Wat ik bij jou mis, is enig taalinzicht. Wat jij maar niet lijkt te willen begrijpen (je blijft maar repeteren dat iets fout IS, en een regel IS), is dat taal leeft, en aan veranderingen onderhevig is.

  Wat op dit moment fout is, kan over enkele jaren goed zijn.

  Ga eens 100 jaar terug in de tijd, en je zult zien dat het Nederlands heel anders geschreven werd, dan tegenwoordig het geval is. In jouw redenatie deden de mensen het toen dus helemaal verkeerd, of…. doen de mensen van nu het helemaal verkeerd.

  Zo is het ook: een heel grote hond; maar tegenwoordig roept echt iedereen: een hele grote hond.

  Deze wijzigingen kun je als taalpurist met lede ogen aanzien, maar helaas voor de taalpurist, de gebruikers van de taal, bepalen zelf hoe de taal (d)evolueert.

  Ik zou dus, als ik jou was, nu maar voor eens en altijd ophouden met je starre interpretaties van taalregels, en gaan inzien dat taal een communicatiemiddel is, en niet een doorlopend examen.

  Bijdrager
  KarelWillem

  Hoe komen we nu weer van “Vraag & aanbod sectie” op deze eindeloos durende discussie?

  4 reacties Bento! Waarvan er niet één over het onderwerp gaat.:mrgreen:


  Anyway; binnen een forum of community als deze vind ik een vraag- en aanbod deel ook niet echt een heel goed idee.

  Als ik zie hoe makkelijk zoiets ontspoort (voorbeelden op Facebook bijvoorbeeld), dan denk ik niet dat je daar aan moet beginnen.

  Bijdrager
  hatolex

  Laten we het weer eens over de inhoud hebben, ipv over de vorm. En bento je hebt gelijk, en nu weer meisjes gaan zoeken.
  Tot ziens bij je andere hobby.

  Bijdrager
  iep
  Bento op 01 februari 2014

  Daar IS een aantal redenen voor. Aantal is enkelvoud.

  I’ll byte (pun intended):) Aantal is inderdaad enkelvoud maar redenen niet. Het gaat hier om “aantal redenen” en dat is meervoud. Het gebruik van “zijn” is dan ook correct.

  Bento op 01 februari 2014

  Taaladvies (het is slechts advies zoals ze zelf al zeggen) maakt een grote fout: het gaat er niet om wat mogelijk is, wat voor de hand ligt of wat de voorkeur heeft. Het gaat er om wat goed is. En niks anders. Er zijn regels voor het gebruik van taal.

  Ah kijk, het grootste misverstand omtrent het Nederlands en talen in zijn algemeenheid. Taal is bedoeld om communicatie mogelijk te maken. Van communicatie is er alleen sprake als partijen elkaar begrijpen. Daarom hebben we een universele taal dat uit een bepaalde set aan regels bestaat. Die zijn echter niet verplicht, het is een advies (daarom bestaan er ook alleen maar taaladviezen). Taal is namelijk dynamisch. Dat houdt in dat het meegroeit met de tijd. We kennen heel veel begrippen die er vroeger toen het Nederlands werd bedacht niet bestonden. Elektrische apparaten kenden ze niet eens. Je moet taal zien als een standaard. Als je aan alles voldoet dan mag je zeggen dat je Nederlands schrijft/spreekt, zo niet dan is het iets anders. Het gebruiken van een standaard is echter geen verplichting, het is een advies omdat dit communicatie makkelijker maakt (we kennen dan ook het Groene Boekje en het Witte Boekje). Uiteindelijk gaat het erom dat je elkaar begrijpt. Niets meer en niets minder. Goed gebruik van de regels is alleen een extra bonus, leuk voor je status maar meer ook niet.

  Bij taal gaat het er zeer zeker wel om wat mogelijk is, voor de hand ligt en/of de voorkeur heeft. Als we dat niet zouden doen dan zouden we een hele onwerkbare manier van communiceren hebben. Taal is bijv. gericht op klanken. Woorden die je niet kunt uitspreken noch schrijven is echt compleet nutteloos. Kijk maar eens heel goed terug in de tijd. Waar zijn toch die dubbele e’s, de sch en al die andere dingen gebleven? In het verleden. Waarom? Omdat het niet de voorkeur had want het was allemaal veel te lang. Bij handschrift zie je exact hetzelfde.

  Kortom, ga eerst maar eens leren wat taal en het Nederlands daadwerkelijk is. Het exact opvolgen van regeltjes is in ieder geval daar geen onderdeel van! Als er iemand hier erg slecht is in taal ben jij het wel.

  Ontopic heb ik niet zoveel te zeggen: het aanbieden van zo’n V&A heeft juridische implicaties. Dat is zeker niet een kwestie van zomaar even opzetten en daarnaast moet je je ook gaan afvragen of je dat wel zou willen. Er is op dit vlak al zo veel concurrentie, wat voeg je dan nog toe, wat onderscheidt je van de rest? Velen hier denken er echt veel te simplistisch over.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 47)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.