4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  Ludo

  Voer voor specialisten; CMYK omzetten in kleurkanaal

  Lecturi Salutem,

  Ik heb hier een photoshop .psd bestand, waarin het beeld is opgebouwd uit een cmyk-gedeelte en drie steunkleuren, alles is keurig gescheiden en benoemd, echter de zog. steunkleuren zijn lagen en geen steunkleuren en dus ook opgebouwd uit cmyk. Bestaat er een manier om deze “nep-pms kleuren” te selecteren en om te zetten naar een kleurkanaal? Is dit bijv. mogelijk in Artpro of in photoshop zelf?

  Ben benieuwd!

  Bijdrager
  WOZ

  Het enige wat ik zo kan verzinnen is de cmyk-info-laag grijswaarden maken en die zw info selecteren en plakken in een nieuw steunkleurenkanaal. Per PMS één keer doen. Gaat wel anders lijken vermoed ik…

  Bijdrager
  pepe

  Wat je kan proberen:

  – Laat alleen een ‘PMS-laag’ zien (zted de andere dus even op verbergen)
  – [command] -klik op de laag, je hebt nu een selectie van die laag
  – maak in de kanalen een nieuwe spot-kleur aan. De selectie vult zich automatisch
  – herhaal dit voor alle ‘PMS-lagen’

  Waar je dan nog wel mee zit is de transparantie. De pms-kleuren komen nu door elkaar heen. De PMS-kanalen selecteren ( [command] -klik op het kanaal) en in de CMYK-laag afmaskeren (laagmasker) is een mogelijkheid.

  Bijdrager
  Ludo

  Dank voor jullie reacties. De methode is idd om al het cmyk werk in 1 laag te verzamelen, vervolgens de cmyk-pms ook in 1 laag verzamelen, hiervan evt. beeld uit te sparen uit andere lagen, en dit vervolgens te plakken in een zwart (alpha) kanaal.
  Dit zwarte kanaal kan dan worden geplakt in een nieuw steunkleur kanaal. Dit is een ietwat versimpelde uitleg, want met name het uitsparen van objecten is soms niet eenvoudig, voordat je de juiste selectie gemaakt hebt. Hierbij kan wel het filter “kleurbedekking” behulpzaam zijn (in het laagfilters menu).
  Aanvullingen welkom!

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.