13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Q:
  Bijdrager
  thomth

  Videokaart drivers parallels

  Ik heb Windows 7 geïnstalleerd in parallels 6. Alleen m’n videokaart wordt niet herkend. Er staat alleen onder pci device “onbekend pci apparaat. Volgens mij is dit de videokaart. De resolutie is wel goed. Kan ik gewoon de drivers ervoor downloaden en installeren? Waar vind ik deze drivers?
  Ik heb een iMac 2011

  Bijdrager
  piebas

  Bootcamp drivers installeren in parallels zou dit moeten oplossen volgens mij.

  Bijdrager
  thomth

  De drivers zouden op de Mac dvd moeten staan, maar ik heb Lion. Dus ik moet nog even zoeken

  Bijdrager
  piebas

  Nope, deze staan op de installatie dvd van Snow leopart, als je Lion gebruikt kun je met de bootcamp assistent kun je de Windows drivers downloaden.

  Bijdrager
  thomth

  En die kan ik dan op een USB stick zetten?

  Bijdrager
  piebas

  geloof het wel.
  probeer het zou ik zeggen.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Waarom zou je al die moeite nemen? De kans is alleen maar aanwezig dat je een juist werkend Parallels verstoort. Parallels zorgt zelf al voor een optimale beeldweergave, zoals je zelf ook al aangeeft. Extra drivers zijn derhalve overbodig.

  Bijdrager
  computer space

  Bootcamp drivers zijn voor een volledige Windows install waarbij Windows direct met alle randapparaten mag praten. Bij virtualisatie, wat Parallels doet, zit Windows in een soort zandbak binnen je OSX. De virtualisatiesoftware heeft een eigen soort Chinezen die met emmertjes zand heen en weer brengen naar de Api’s van OSX voor de randapparaten. Om Windows daarmee goed te laten praten heeft een virtualisatiepakket vaak een optie om de eigen drivers te installeren. Waar die bij Parallels zitten weet ik niet, maar bij Virtual Box is er in het menu een optie “Installeer guest add ons” oid.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Inderdaad, eenzelfde functie zit ook in Parallels: Parallels Tools, welke binnen het Windows gast-OS dienen te worden geïnstalleerd.

  Bijdrager
  thomth

  Dus dan moet parallels tools installeren. M’n videokaart werkt nog niet echt goed. Ik krijg een melding dat pixel shader 3.0 niet is geïnstalleerd

  Bijdrager
  iep

  Voorheen kon je bij virtualisatie niet erg veel met de videokaart. Dat is tegenwoordig wel anders maar ook hier zitten er nog grenzen aan. Je kunt niet de volledige videokaart gebruiken (het host OS (OS X dus) maakt er ook gebruik van) en technisch gezien is men nou ook weer niet zo ver dat je een complete videokaart in de vm kunt draaien. Gevolg is dat je dan meldingen krijgt dat bijv. pixel shader 3.0 niet is geïnstalleerd. Als je echt grafisch veel bezig moet dan is virtualisatie niet de beste oplossing, kun je beter boot camp gaan gebruiken omdat je dan wel volledig aanspraak kunt maken op de videokaart.

  Bijdrager
  thomth

  het is gelukt, en ik heb net zelfs een game gespeeld

  Bijdrager
  larreh

  Haha, ik heb via paralells Lego Racers! Nostalgie!:sarcastic:
  Zelfs daarmee loopt hij soms al blokkerig.. lol..

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.