30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 34)
 • Q:

  Bijdrager
  Nora Nora

  Vervolg geruchten rond Beats

  3 redenen voor Apple om Beats niét te kopen

  3 redenen om Beats wél te kopen

  Als vervolg op bovenstaande topics dacht ik dit draadje even aan te maken. Iemand ergens nog iets gehoord of een artikel gelezen dat meer inzicht geeft in de overname?

  En wat te denken van de prijs, verdient Apple werkelijk zoveel met muziekverkopen? En hoe zal Apple omgaan met de zogenaamde rapper-reputaties en bad boy geschiedenissen? Het lijkt haast uit een film, de mix tussen Apple en rap. Ik zie Tim al in discussie met Dr. Dre, heb toch het idee dat het dan om twee nogal verschillende werelden gaat.

  Ik blijf het spannend vinden hoe een en ander zal gaan verlopen.


  Bijdrager
  jf
  Nora op 13 mei 2014

  En hoe zal Apple omgaan met de zogenaamde rapper-reputaties en bad boy geschiedenissen? Het lijkt haast uit een film, de mix tussen Apple en rap. Ik zie Tim al in discussie met Dr. Dre, heb toch het idee dat het dan om twee nogal verschillende werelden gaat.

  Dr. Dre heeft een miljoenenbedrijf (meerdere zelfs) en is behoorlijk gewend aan het sluiten van flinke deals in de “normale” zakenwereld. Beats is boven alles vooral een erg goed lopend bedrijf dat perfect de aansluiting met de markt weet te vinden. Zeker bij artiesten als hij is het beeld in de media een zorgvuldig geregisseerde illusie. Achter de schermen is het “all business”.

  Die werelden verschillen dus niet zoveel van elkaar als je zou denken. Ik denk dat ze elkaar prima begrijpen.


  Bijdrager
  Nora Nora

  @jf ik begrijp dat Dr. Dre een succesvolle zakenman is en dat zijn imago deels is opgebouwd, doch er ligt ook een deel waarheid in, een filmpje dat afgelopen vrijdag op youtube of facebook werd geplaatst is daar enigszins getuige van.

  Het gaat toch echt wel een beetje om twee verschillende culturen. Ik zeg absoluut niet dat het niet samen kan en zal gaan, maar er zal oom veel werk zijn voor de marketingafdeling en ik ben ook benieuwd hoe het eraan toe zal gaan zodra de gemoederen wat onrustig worden tijdens een vergadering:-D


  Moderator
  Mac Daddy

  Uiteraard heeft Dr. Dre een imago. Hij is immers 1 van de grondleggers van de Gangsterrap en de muziek die hij met N.W.A. maakte was niet de meest lieve muziek nee. Maar de beste man is geen rapper. Dr. Dre is van oorsprong DJ en bij N.W.A. was hij de producer. Hij rapt wel, maar veel teksten schrijft hij niet zelf.
  Ik ben een groot fan van de man en dat is om 2 redenen. Zijn muziek, en dan bedoel ik dus de muziek. En zijn oor voor talent. Snoop Dogg, Eminem en Kendrick Lamar zijn allen door hem ontdekt en grootgemaakt. Daarnaast is hij inmiddels gegroeid tot een zeer goede zakenman.

  Dr. Dre schijnt nu ook de eerste miljardair te zijn. Ben benieuwd hoe lang dat nog duurt bij Jay Z overigens. Die vent heeft ook overal geld zitten.

  Maar Dr. Dre is altijd al een erg rustige, zelfs verlegen, man geweest. En met hem kan je echt wel praten. En dat imago van gangster is, door de loop der jaren, ook behoorlijk afgezwakt.

  En dat filmpje van afgelopen weekend, is gewoon een cultuursverschil. Niets meer en niets minder. Daarbij was er drank in het spel.


  Bijdrager
  Nora Nora

  Ik begrijp wat je zegt betreffende de muziek. Ik dank je voor je verhelderende inzicht.

  Maar ondertussen kan ik de teksten die hij toch zelf zingt, en ook de teksten van andere artiesten van zijn labels, niet rijmen met Apple. Hoe verlegen, bescheiden, etc. de man ook is, het zegt volgens mij toch ook iets over hem.

  Maar goed, het zal allemaal wel loslopen, doch ik loop liever een middag over de heide dan een middag of avond met de heer Dr. Dre door te brengen. Hoe groot zijn muzikale gaven ook zijn. Maar ik zit dan ook niet in de zaken-wereld en bevind mij niet binnen de competitieve omgevingen waarbinnen Apple, Beats, platen-labels, etc. zich bevinden.


  Bijdrager
  Obi

  Met de overname Beats komt ook Jimmy Iovine mee. In de jaren 80 was hij
  vooral bekend als producer van grote bekende bands, en is in z’n huidige ‘rol’ een
  van de machtigste en invloedrijkste figuren in de muziek industrie.
  En zo zou Apple meer ‘leverage’ hebben in de muziek industrie en andere platenmaatschappijen.
  Apple wil op het gebied van muziek/audio wat veranderingen introduceren
  (HD audio, complete nieuwe iTunes, mogelijk een pro koptelefoon).
  Ik denk dat Beats niet voor ‘koptelefoon of streaming service’ is aangekocht, maar voor de mensen
  die meegekomen zijn en om het ‘muziek gedeelte’ nieuw ‘elan’ te geven…