6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  pijnenburg

  Verschil Appleshop, certified reseller en premium reseller.

  Ik had even een vraag, wat is nou echt het verschil tussen drie bovengenoemde.
  Ik heb goede ervaring met alle drie, maar krijg het idee dat alleen de shops in de Saturn van Apple zelf zijn.

  Bijdrager
  Oldekamp

  De shops in de Saturn zijn volgens mij gewoon certified resellers (of premium resellers).
  Ik zou niet weten wat het verschil is tussen certifieer resellers en premium resellers (heb nog nooit van certified reseller gehoord) maar een Apple Store (zoals in Amsterdam gaat komen, of nu al in bv. Munchen is) dat is van Apple zelf. Er is een genius bar etc. en dat heeft een Premium/Certified reseller niet.

  Wat nu de voor en nadelen zijn en of het verschil maakt voor de consument weet ik niet..

  Bijdrager
  PvdO

  Appleshop (zoals in de Saturn, MediaMarkt etc.) zijn winkels van Apple in andere winkels – dus geen zelfstandige ondernemers.

  Resellers zijn zelfstandige ondernemers die in licentie Apple en gerelateerde spullen verkopen. Dit zijn bijvoorbeeld HTR, A-mac, etc.
  Het verschil tussen certified en premium weet ik ook niet. (Wellicht is MyCom een certified reseller, ze verkopen vooral Windowsspul maar ook Apple).

  Apple Stores zijn aparte winkels van Apple zelf, die bestaan nog niet in Nederland. Er opent er dit jaar eentje in Amsterdam.

  Bijdrager
  Melv1n

  Authorized resellers zijn dat.

  Het heeft vooral te maken met de services die je kunt leveren als winkel. Zo kunnen premium resellers iPads leveren en authorized resellers niet of moeilijk. Zo zijn er nog meer dingen.

  Bijdrager
  Moriarty

  Apple Store: Kennen we (nog) niet in Nederland

  Apple Premium Reseller (APR): Dit zijn winkels die een specialisatie hebben voor de producten van Apple en alle aanverwante zaken op Apple gebied.

  Authorized Reseller (AAR): Dit zijn winkels die Apple producten verkopen, maar daarnaast bijvoorbeeld ook Windows producten (computers), zoals hierboven al aangegeven zijn de iPad en iPhone niet te verkrijgen bij de Authorized Resellers. (iPad komt nog wel later dit jaar)

  Overigens kunnen zowel APR’s als AAR’s ook een Apple Service Provider (ASP) zijn.

  Bijdrager
  koekiewous

  Je hebt gelijk, Appleshops zijn van Apple zelf en zitten in Nederland vooralsnog in de Media Markt en Saturn. De mensen die er werken zijn in dienst van Apple en de enige mensen die in retail werken bij Apple.

  Premium Resellers zijn door Apple “gesponsorde” verkooppunten maar niet het eigendom van Apple.

  Certified heb ik nog niet eerder van gehoord, maar ik ken wel resellers die niet premium zijn, je herkend ze aan de inrichting, die zijn niet in lijn met Apples wensen over het algemeen. Ook doen ze vaak niet mee met acties en hebben ze bepaalde dingen (iPad bv) later of niet.

  Leuke links Appleshop APR

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.