19 berichten aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)
 • Q:
  Bijdrager
  mike.1306

  Verkeerde externe schijf geformatteerd, en nu?

  Hallo,

  Ik heb zojuist mijn verkeerde harde schijf geformatteerd, ontzettend dom. Dit gebeurde omdat ik 2 Freecom harde schijven aan mijn macbook had hangen en met de format tool van Freecom heeft deze de verkeerde schijf gepakt. Nu hoop ik dus dat er nog een manier is om dit ongedaan te maken. Ik heb niks op de schijf geschreven. OSX heeft wel wat spotlight gegevens volgens mij opgeslagen maar dat is maar een kleine hoeveelheid bytes. Is er een mogelijkheid om mijn iPhoto en iTunes bibliotheek weer terug te halen?

  Alvast ontzettend bedankt, ik ben ten einde raad.

  Mike

  Bijdrager
  Rickje

  Niks doen. Dit gebruiken en hopen op het beste.

  http://www.prosofteng.com/products/data_rescue.php

  Geen backup elders op andere HD? Hmm, anders had je het al wel gezegd denk ik:)

  Bijdrager
  mike.1306

  Oke, ik installeer het nu, nee heb geen backups.. dit was juist de back-up schijf. Ik hoop dat dit wat oplevert. Ik hoop niet dat alles weg is maar ben bang van wel aangezien de schijf ook van HFS+ naar FAT32 geformatteerd is. Ik vrees dus het ergste…

  Bijdrager
  Rickje

  Succes.
  Ik ken het gevoel, heb ooit een keer te snel geklikt en me hele documentenmap verwijderd. Toen kwamen helaas maar een paar bestanden goed uit de recovery. Heel veel waren onbruikbaar geworden. Maar dat was op een Macbook Air 11″ met 64gb opslag, dus toen kon data ook super snel worden overschreven, omdat ik die ruimte ook nodig had. Dus hoop dat ie het beter doet bij jou:)

  Bijdrager
  Beech

  Maar als het je backupschijf is dan maak je toch gewoon een nieuwe backup, nadat je ‘m weer goed geformatteerd hebt. Of zie ik dit verkeerd ?

  Bijdrager
  mike.1306

  Ik had er een heleboel films op staan en die had ik niet dubbel. Daar wilde ik net een back-up van gaan maken op de schijf die ik wilde formatteren omdat deze mij geen toegang gaf. Maar ja, het programma pakte de verkeerde schijf terwijl ik deze al wel via Finder veilig had verwijderd, maar de kabel zat nog wel in de laptop. Enorm vreemd. Dus eigenlijk was het niet helemaal een back-up schijf.

  Ben wel van plan om nu een schijf aan te schaffen die ik eens in de zoveel tijd aan sluit en dan al mijn bestanden volledig back-up, en deze nieuwe schijf dan vervolgens opberg in de kast zodat ik hem niet weer per ongeluk leeg kan gooien of dat er iets mee gebeurt. Timecapsule werkt volgens mij via het netwerk niet snel genoeg als er echt backups van honderden gigabytes gemaakt moeten worden.

  Bijdrager
  philoop

  er is toch genoeg data recovery software of werkt dit niet ? er is ook specifieke data recovery software voor mac… desalnietemin erg vervelend vooral als het om belangrijke documenten of zoiets als persoonlijke fotos gaat.

  Bijdrager
  mike.1306

  Ja Data Rescue 3 is net klaar. Heb de apps, films en muziek bestanden wel gevonden, of het werkt is een ander verhaal. Verder staan de foto’s verspreid over 8000 mappen. Dat wordt dus nog een gigantische klus. Ik hoop dat de bestanden in ieder geval niet al te veel beschadigd zijn en dan kom ik er waarschijnlijk nog goed vanaf.

  Zojuist een paar files via de preview functie getest, de muziek en video files zijn toch beschadigd en de foto’s kan ik niet in de preview bekijken, waarschijnlijk dus ook erg beschadigd. Hebben jullie misschien ervaring nog met andere programma’s die ik kan testen? Ik durf namelijk niks te recoveren nu uit angst dat ik sommige bestanden dan definitief vernietig. Of weten jullie misschien nog methodes die ik verder nog kan proberen?

  Verder las ik op internet en hoorde ik van mensen dat er mensen zijn die hierin gespecialiseerd zijn en dat die soms nog veel meer terug kunnen halen dan deze programma’s. Kan dit kloppen? Sorry voor alle vragen maar ik ben gewoon echt ten einde raad.

  Bijdrager
  Ir.Bob

  Ja dat kan kloppen, maar die rekenen er ook fors geld voor.

  P.s. Ik heb van de week ook exact hetzelfde gehad: de verkeerde schijf van HFS naar FAT geformatteerd en meteen een kleine beetje data op de FAT partitie geschreven (ook OSK bestanden). Ik heb vrijwel alle recovery tools geprobeerd maar mij is het niet gelukt de data terug te krijgen. Gelukkig heb ik de bron nog waar de data vandaan kwam, maar dat betekend wel dat mijn Macje weer een week volop staat te rekenen om alles terug te krijgen…

  Bijdrager
  robert1970

  Waarom zou je bij het formatteren van een HDD ook andere HDDs aan je Mac hangen?
  Dat is vragen om moeilijkheden. Hang alleen dié schijf aan je Mac die geformatteerd moet worden.
  Pas als het klaar is, kun je de andere schij(f)v(en) aan je Mac hangen.
  Veiligheid voor alles! Een ongelukje zit in een super klein hoekje, zoals hier boven te lezen is.

  Succes :sarcastic:

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Verder las ik op internet en hoorde ik van mensen dat er mensen zijn die hierin gespecialiseerd zijn en dat die soms nog veel meer terug kunnen halen dan deze programma’s. Kan dit kloppen? Sorry voor alle vragen maar ik ben gewoon echt ten einde raad.

  Als je geld je lief is zoek je een andere oplossing.

  Toen mijn externe harde schijf crashte met al mijn foto’s erop heb ik zo’n bedrijf gecontacteerd. Ze vroegen 120,- “onderzoekskosten” en uiteindelijk 600,- om de data te recupereren.:grin:

  Bijdrager
  Afroman

  Had ik mijn geld wel voor over gehad hoor als ik ten einde raad was.

  Maar anders eerst software gekocht die dat kunnen achterhalen. Want als je je harddisk formatteert dan verwijderd die enkel de inhoudsopgave. De rest kan je nog achterhalen. Als die software die “inhoudsopgave” kan maken heb je alles terug.

  Dus zelfs 7 keer overschrijven valt shit nog terug te halen. Dus als ik ooit mijn harddisk wegdoe(wat ik nooit zal doen) dan overschrijf ik hem met een miljoen nullen.

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Mijn harde schijf was gecrasht zoals ik zei. Achteraf is gebleken (door onderzoek bij de APR en een ander PC-bedrijfje) dat de schijf kaduuk was. Het is een verschil als je ‘m gewoon overschrijft natuurlijk. Maar 720,- betalen voor een schijf, zonder garantie dat je je data terug krijgt? Dan ben je goed gek… of je hebt geld teveel of je bent iemand die zijn kost verdient met die foto’s.

  Bijdrager
  Afroman

  Voor jou misschien. Ik had het zo gedaan hoor. Mijn data is goud waard. Heb heel veel materiaal wat niet te downloaden is. Maar heb dan ook we meerdere backups dus ik laat het niet zo ver komen.

  Als een harde schijf tikt kan je alsnog je gegevens eraf halen me professionele gear.

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Ik had het geluk dat al mijn foto’s ook op Flickr stonden. (Toch 90 procent van mijn materiaal). Ik heb ze op die manier kunnen recupereren. Nu heb ik mijn Aperture bibliotheek op een externe schijf staan en op mijn twee Macs.:thumbsup:

  Bijdrager
  mike.1306

  Ik heb net een 3TB externe schijf gehaald aangezien het programma DataRescue toch nog zo’n 4TB terug kon halen. Ik zie her en der een foto en muziekbestand voorbij komen nu dus dat is goed nieuws. Jammer alleen dat alle bestanden standaard een naam toegewezen hebben gekregen waardoor het dus nog veel wordt uitzoeken. Maarja het is in ieder geval iets.

  Verder had ik in de 8000 mappen die ook gevonden werden nog de originele foto’s met originele naam gevonden maar het is nog afwachten of deze leesbaar zijn.

  Daarnaast is het gewoon te duur om iemand in te schakelen hiervoor terwijl het onduidelijk is of deze persoon de data terug kan halen. Dan ga je je toch afvragen in hoeverre het je waard is om de bestanden (mogelijk) terug te krijgen.

  In ieder geval heel erg bedankt voor het helpen. Ik laat het nog weten in hoeverre ik alles heb kunnen herstellen!

  Bijdrager
  Rickje

  Dat had ik inderdaad ook nu je het zegt, de originele naam was weg, maar het document was er nog wel.

  Succes en ben benieuwd!

  Bijdrager
  mike.1306

  Ik heb nu 2 mapjes, ene heet reconstructed files en de andere found files. De bestanden in de reconstructed map zijn op extensie gesorteerd en daar staat dus alles totaal doorelkaar gegooid in mappen. De found files map daar heb ik echter mappen terug gevonden met bestanden zoals ze eerder ook op de disk stonden maar die files zijn allemaal corrupt.. Hoe kan het nou dat de gevonden files corrupt zijn terwijl de reconstructed files wel werken?

  Verder gaat het mij ook vooral om veel .m4v bestanden die ik probeer terug te halen. In de reconstructed file map zijn de originele .m4v bestanden omgezet naar .mp4 en die werken. Maar wil ik de .m4v bestanden afspelen dan krijg ik een error. Weet iemand misschien hoe dit kan en of dit misschien te repareren is?

  Bijdrager
  TypeWriter

  Ik weet niet of het nog van belang is, maar ik had laatst een ‘probleempje’ met twee (!) Samsung G3station schijven: poef! ineens waren de partities verdwenen. Of ik even wilde initialiseren. Niet dus.

  Ik heb toen met Wondershare Data Recovery alles terug kunnen krijgen, bijv elkaar ruim 1,5 TByte.
  Maar de schijven waren dus nog helemaal intact en ik heb niks geformatteerd (maar als ie de partition table niet herkent, kent ie de volumes dus ook niet).
  Wondershare deed de job dus uitstekend en je zou kunnen kijken of het voor jou iets doet. Als je het downloadt kun je alles tot aan de recovery doen, je moet pas betalen als je echt files wilt restoren.
  Dus als je het opstart en je ziet je oude partitie (GUID, HFS+ geformatteerd) weer staan en de mapjes met bestanden, dan is de kans groot dat ie de recovery ook goed doet.
  Zo niet, dan zou ik er geen geld aan uitgeven.

  Mijn ervaring met DataRescue en TechTool Pro is teleurstellend. Nooit iets van belang kunnen terughalen.

19 berichten aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.