5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  leopard

  Veiligheid Twitter

  Is twitteren wel vertrouwlijk en veilig genoeg, en bij het inloggen gebeurd dit enkel onder http:// en niet onder https:// ? Het lijkt wel een rare vraag !!

  Bijdrager
  baziel

  Op publieke draadloze netwerken is het niet veilig.
  cfr firesheep addon in firefox

  Bijdrager
  Yaris
  Bijdrager
  Waffle ಠ_ಠ

  Dan zet je er toch gewoon https:// voor?

  Bijdrager
  iep

  Het is een publieke dienst waar het nou juist de bedoeling is dat hetgeen je plaatst voor iedereen te lezen is. Iedereen kan er gebruik van maken en iedereen kan er plaatsen wat ze willen. Dat betekent dan ook dat het een broeihaard is van geruchten en bullshit wat je voornamelijk ziet bij actualiteiten zoals de crash van dat Turkish Airlines vliegtuig. Door de limiet van 140 tekens betekent dat ook dat dingen heel bondig moeten waardoor informatie wegvalt en waardoor men links moet afkorten met een afkortingsdienst. Door zo’n afkortingsdienst zie je niet meer waar de originele link naartoe leidt en daar schuilt dan ook het gevaar: je ziet niet of het naar iets raars leidt. Dat is leuk voor een Rick Roll maar je kunt daardoor ook wat ernstigere dingen mee uit halen. Wat ook vaak gebeurd is reclame maken in de vorm van zien wie je allemaal geblokkeerd hebben. Daarvoor hoef je alleen maar je gebruikersnaam en wachtwoord af te staan. Een vorm van social engineering om je account buit te maken.

  Een goed gezond verstand voor het filteren van bullshit en een goede Twitter client (goede reputatie dus) die bijv. die verkorte url’s weer decodeert naar de volledige url’s zijn een must. Daarmee voorkom je ontzettend veel veiligheidsproblemen en kun je eigenlijk zorgeloos van Twitter gebruik maken.

  Een wat algemenere tip: zorg dat je nooit een wachtwoord meer dan 1x gebruikt voor een dienst. Iedere dienst zou z’n eigen wachtwoord moeten hebben. Met tools als 1Password maak je het jezelf ook weer iets makkelijker, is veiliger dan de pw managers in Safari, Firefox, etc.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.