6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Barrix

  Veilig backuppen en dan mijn HD wissen

  Hoi, ik wil mijn G5 1.8 GHZ / 900 Mhz / OSX 10.3.7 / 160 GB helemaal schonen/wissen/formateren (teveel conflicten en crashes) en OSX weer helemaal opnieuw installeren. Voordat ik dat doe wil ik een betrouwbare backup maken van al mijn kostbare data. Programma’s heb ik dus die herinstalleer ik. Nu heb ik in de helpfunctie alles gelezen over schijfkopie maken…maar ik begrijp het niet echt. Wat moet ik backuppen om later weer te kunnen importeren in de vers aangemaakte iApps bijvoorbeeld en hoe en wat is de veiligste manier. Jullie begrijpen dat ik niet een echte wizkid ben dus houdt het begrijpbaar…bvd

  Bijdrager
  JeePee

  Probeer in ieder geval te updaten naar 10.3.8, wellicht lost dat problemen op. 10.3.8 is beter dan 10.3.7 in ieder geval.

  Wat zijn je problemen, want het kunnen best zaken zijn die op te lossen zijn, scheelt een boel werk. Wat heb je allemaal geïnstalleerd/verwijderd? Wat heb je gedaan, voordat de problemen opdoken? Wat heb je inmiddels gedaan om het probleem op te lossen?

  Heb je een externe schijf? Gebruik een programma als SuperDuper! of Carbon Copy Cloner (SuperDuper! heeft mijn voorkeur), want gewoon kopi├źren is niet de juiste manier, niet alles wordt dan ‘gekopieerd’, daarom kun je het beste klonen met deze programma’s.
  Na het klonen zou ik alles volledig opnieuw installeren, alle data terugzetten die je nodig hebt en dan een poosje ermee werken om te kijken of alles is zoals je wilt en dan wederom een kloon maken. Gaat er wat mis, dan kun je altijd die kloon weer terug zetten. Zorg er wel voor dat je je belangrijke data blijft backuppen.
  Maar ik zou toch even kijken of er nog wat mogelijk is.:D

  Bijdrager
  mekker

  wat is eigenlijk het verschil tussen een kopie en een kloon?

  Bijdrager
  JeePee

  Bij een kopie wordt alles gekopieerd behalve de onzichtbare bestanden, bij een kloon wordt niets vergeten. Ik weet niet zeker of ook op het gebied van permissies klonen beter is, maar het lijkt mij van wel.:D

  Bijdrager
  Veiligbackuppen.nl

  Als je al je bestanden veilig wilt back-uppen heeft http://www.veiligbackuppen.nl altijd een prima oplossing!
  Specialist in Cloud Backup, Online Backup, NAS Backup en Backup voor bedrijven.
  Kijk eens op https://www.veiligbackuppen.nl

  Bijdrager
  flierefluiter

  SPAM ALERT….

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.