30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 73)
 • Q:
  Bijdrager
  wessel145

  Vasthouden Magic Mouse

  Beste OMT’ers.

  ik heb toch maar een magic mouse aangeschaft omdat mijn voorgaande het heeft begeven..
  Nu heb ik deze een tijdje in gebruik. maar ligt deze niet lekker in de hand (ik heb nogal grote handen). na al 10 minuutjes een beetje rondklikken en doen krijg ik zelfs erge last van de pols. nu mijn vraag

  Hoe houden jullie je magic mouse vast??


  Zoals jullie zien rust mijn hand op het bureau en rusten mijn vingers over de muis… leg ik de muis in mijn palm dan vallen mijn vingers over de muis heen en kan je lastig klikken en niet scrollen….

  Groeten,

  Wessel

  Bijdrager
  piba

  Ik ben al een tijdje overgestapt op de trackpad en dat werkt voor mij heel plezierig, wel ff wennen vooraleer je al de handelingen met de trackpad door hebt maar daarna is het een genot om ermee te werken vindt ik.

  Bijdrager
  Patrick-Brand

  Niet zo krampachtig vasthouden, en ook niet zo erotisch.
  Gewoon je vingers erop leggen;) Enige contactpunten zijn:

  Duim, ringvinger en pink voor de zijkanten. Wijsvinger voor klikken en scrollen.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Ik houd de zijkanten van de muis tussen m’n duim en pink vast, met die vingers rustend op het tafelblad; de andere drie vingers liggen op de muis, grofweg 1 tot 1,5 cm van de rand (aan de kant waar géén  staat) vandaan. Klikken en vegen met twee vingers geeft dan geen enkele moeite; om te scrollen til ik m’n hele hand een klein beetje op, behalve m’n middelvinger, waarmee ik het scrollen dan bedien.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Ik sluit mij aan bij Jakko, behalve dan dat er bij mij meestal maar twee vingers op de muis rusten en ik mijn wijsvinger gebruik voor scrollen (ik kom niet van de planeet Vulcan:lol: ). Volgens sommige ‘analisten’ zou de muis niet ergonomisch zijn, maar ik kan mij zelf daar niet in vinden (en ik zit vrij lang achter de Mac). Je moet de muis wel anders beetpakken dan muizen die zeg maar een bolle rug hebben en daardoor hoger zijn. Bij die muizen raakt je handpalm dan constant die bolling. Maar dit werkt zo niet bij de erg lage magic mouse zodat je daar die steun kwijt bent. Moet je dan b.v. scrollen dan til je je hand dus een beetje op waardoor deze een beetje krom staat zonder steun. Ook vindt men het klikken op zich lastig omdat er door het aanraakgevoelige oppervlak minder ‘feeling’ is met het klik effect. Maar zoals gezegd: ik ben het daar niet mee eens. Maar ik moet er wel gelijk bij zeggen dat ik al jaren een mousepad heb met zo’n steunkussentje en dat vervangt dan eigenlijk de steun die je hand mist als hij enigszins boven de muis hangt. (Bovendien hangt je hand dan iets naar beneden i.p.v. omhoog wat minder vergt van je spieren)

  Geblokkeerd
  Anoniem

  De eerste 2 reacties zijn totaal inhoudloos.

  Ik heb al 2 a 3 jaar de magic mouse in de kast liggen. Ik kan er ook niet mee omgaan. Mijn handen zijn te groot, de muis te smal. krijg pijn lastig allemaal.
  De bolling is te slap. na de laatste 2 reacties wil ik het nog wel een keer proberen. Maar dit word hem ben ik bang van niet.

  Inactief
  Anoniem

  Ik gebruikte ook een Magic Mouse en had hetzelfde probleem. Oplossing was het aanschaffen van een Logitech muis. Beste plek voor de Magic Mouse is in de kast.:-)

  Bijdrager
  ckafe

  Ik heb het even geprobeerd zoals Jakko beschrijft met pink en duim, maar dat lukt me echt niet. Ik gebruik ringvinger en duim om de muis onder controle te houden en aai met de wijsvinger over z’n koppie. Daarbij ligt -het klinkt niet erg ergonomisch- mijn handpalm op de tafelrand, maar mijn elleboog rust op een iets lagere stoelleuning. Gaat lekker. De rest van mijn familie gebruikt een pen en tablet, maar daar heb ik nooit aan kunnen wennen.

  Bijdrager
  wessel145

  @henrik

  Ik denk dat zo’n mousepad met kussentje inderdaad de steun verbeterd, toch eens gaan zoeken of we die nog ergens hebben.

  Hiervoor heb ik een thrust gaming mouse gehad. waar je hand perfect in ligt. omdat ik ook veel gegamed heb toen ik nog een Windows computer had ben ik van de snelle bewegingen en inderdaad wel een beetje krampachtig vasthouden.

  Wat ik ook zie is dat mensen een stukje schuim ter hoogte van het appeltje doen, zodat je wat steun hebt. Iemand hier ervaring mee??

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Dat is toch prutswerk!!??
  Je ontwikkeld een “magic” mouse. Is ook een beetje 2013 muis.
  En dan moet je een kussentje gaan opzoeken uit 1990 om dat ding goed te kunnen gebruiken.
  Voel eens goed aan je hoofd?!:)

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Dat kussentje heeft totaal niets met de magic mouse of wat voor mouse dan ook te maken MEEUW. Het is gewoon een mousepad met een kussentje er aan vast voor ondersteuning. Kan je dus ook gewoon bij een logitech gebruiken uit 1990 of een magic uit 2013. Niks om je voor te schamen.

  Bijdrager
  Facundo

  Ik vind de MM zooo’n snoepie, maar helaas kan ik er ook niet aan wennen. Waar ik vroeger tikkend met een potlood achter m’n bureau zat heb ik die traditie decennialang voortgezet met de muis. Maar dat moet je dus met die MM niet doen, want je wordt stapelgek van jezelf. Ook ben ik vaak het gevoel voor richting kwijt met scrollen/swipen als ik iets ga verzitten. En ik bleef de hoge rug van de Logitech missen, evenals de extra knopjes ter vervanging van de hulptoetsen. Ook lastig vind ik het scrollen per item, dat heb ik nooit onder de knie kunnen krijgen. Dus toch maar terug gegaan naar die lelijke Logitech.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Ik vind de magic mouse de beste muis die Apple tot nu toe heeft ontworpen, maar dat wil niet zeggen dat hij dan beter is dan eentje van logitech.
  Het probleem echter is dat muizen van andere merken niet passen bij de huidige GUI waar iOS achtige features in zitten zoals ‘swipen’. (Tenzij die andere muis dus ook een aanraakgevoelig oppervlak heeft.)
  Dus gebruik je een muis met een ouderwets scrolwieltje en knoppen dan mis je toch iets vind ik. Scrollen via een wieltje daar waren we aan gewend maar scrollen via slechts een vinger beweging voelt vloeiender aan en is toch echt minder ‘krampachtig’ dan aan zo’n wieltje draaien. Nu lees ik geregeld dat men werkt met een trackpad alsof men er mee geboren is. Daarom vind ik het wel raar dat men niet kan wennen aan een apparaat (de MM) dat veel meer op een muis lijkt dan dat de trackpad op een muis lijkt. (M.a.w: als men van alles lijkt te kunnen met een trackpad, waarom dan ook niet met de muis van Apple?)
  Neem nu het feit dat bij de laatste versie van voorvertoning (in ML dus) het ‘move handje’ verdwenen is. (stomme zet overigens). Heb je een muis van een ander merk dan is dat echt een probleem want je kunt niet ‘swipen’. Je moet het via de scroll bars doen. Via de magic mouse gaat dat dan weer prima met een simpele swipe beweging. Zelfs in één keer diagonaal verplaatsen/scrollen gaat gewoon. Probeer dat maar eens bij een willekeurige andere muis.

  Iedereen ervaart het natuurlijk anders want bij mij ging de bij de iMac geleverde magic mouse stuk (na 3 jaar) zodat ik tijdelijk met een logitech muis moest werken. En eerlijk gezegd wist ik niet hoe gauw ik naar de winkel moest om een nieuwe MM te kopen want ik miste het ‘swipen’ en andere typische magic mouse features enorm. Dus ik denk dat niet kunnen werken met de magic mouse eerder een aanpassingsprobleem is dan dat de muis slecht is ontworpen.
  Zo heb ik moeite met een trackpad, maar dat heeft vast te maken met het feit dat ik altijd met desktops heb gewerkt en niet met laptops waar zo’n trackbal/pad al in zit. En omgekeerd heeft iemand met een laptop minder ervaring met muizen.

  Bijdrager
  jebman

  Ik kon ook niet wennen aan de MM. Ben erg gehecht geraakt aan de combinatie van een grote bolle muis (logitech G5) rechter hand icm met een ShuttlePro (linker hand). Onder alle knoppen snelkoppelingen staan. Kleine bewegingen met de muis, grote bewegingen met een draai of trek aan het de shuttle. Heel veel met alleen sneltoetsen.

  Bijdrager
  jebman

  Bijdrager
  Ostinato

  Ik haat de Magic Mouse. Veel te plat, rare rand met terugwijkende onderkant zodat je ‘m niet kunt vasthouden. Volkomen ongeschikt om mee te gamen. Ik vind het helemaal niks. Geef mij maar een goede tweeknopsmuis met een bladerwieltje.

  Swipen op een desktopmachine interesseert me helemaal niets. Ik heb een trackpad – omdat ik nou eenmaal moest kiezen tussen een MM of een trackpad bij aanschaf van de iMac- maar die gebruik ik ook niet. Is hooguit handig bij het bekijken van foto’s. Wat mij betreft mag Apple de Launchpad en al die gestures vandaag nog dumpen.

  Bijdrager
  sedikit

  Ik ben het helemaal eens met @hendrik ijzerbroot. De voorganger, de “Mighty Mouse” dat was/is pas echt een prutsding. De Magic Mouse daarentegen is één van de beste/mooiste ontwerpen van Apple. En mensen die hem een onding vinden, hebben kennelijk niet de moeite genomen er mee te leren omgaan en/of in te stellen (in één minuut gebeurd). Ik gebruik hem overeenkomstig deze afbeelding: de muis tussen de duim en de vinger naast de pink. Als je hand en/of vingers te groot/te lang is/zijn, schuif je de muis gewoon wat naar voren. Mijn hand rust eenvoudig op de tafel, of muismat.
  Wel heb ik MagicPrefs geïnstalleerd:
  https://www.macupdate.com/app/mac/33095/magicprefs
  Het enige nadeel vind ik is, dat het dekseltje er gemakkelijk af valt. Oplossing: de batterijen beter klem zetten met wat zilverpapier.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Smaken verschillen blijkbaar nogal:) Ik vind de Magic Mouse de beste muis die ik ken, juist vanwege het grote, gladde oppervlak. Hij zou misschien wel ietsje minder vlak mogen zijn, maar van die grote muizen die je hele hand vullen vind ik nu net weer niks (en ik heb toch ook geen kleine handen). Extra steun heb ik niet nodig, en zou ik denk ik zelfs irritant vinden omdat dat in de weg zit van het vrije bewegen met de muis.

  Bijdrager
  Ostinato

  Smaken verschillen inderdaad. Ik vond de Mighty Mouse juist behoorlijk goed.

  Probeer maar eens een willekeurige shooter (Doom 3, CoD) of Real Time Strategy (Starcraft 2) te spelen met een Magic Mouse. Gaat niet lukken.

  Edit: muizen zijn natuurlijk altijd het zwakke punt van Apple geweest. Veel te lang aan de eenknopper vastgehouden, de hockeypuck van de eerste iMac was een regelrecht drama, de Mighty Mouse werd door velen gehaat (maar niet door mij dus) en ook de Magic Mouse is voor velen een kwestie van love it or hate it.

  Geblokkeerd
  Anoniem
  hendrik op 04 juli 2013

  Dat kussentje heeft totaal niets met de magic mouse of wat voor mouse dan ook te maken MEEUW. Het is gewoon een mousepad met een kussentje er aan vast voor ondersteuning. Kan je dus ook gewoon bij een logitech gebruiken uit 1990 of een magic uit 2013. Niks om je voor te schamen.

  Denken we even na ?!
  Komop! Natuurlijk heeft het WEL met elkaar te maken.
  Je gaat iets innoverend maken. en om het goed te bedienen heb je een muis mat kussen nodig … uit 1990. Dan heb je toch geen goede muis gemaakt! Zoiezo niet, zie reacties hoeveel mensen er niet mee kunnen omgaan.

  Apple heeft nooit goede muizen gemaakt, dus ja…. hoe moeilijk is het om van slecht naar iets beter te gaan?
  Ik zou mij kapot schamen als ik de magic mouse heb ontworpen en iedereen heeft een kussentje nodig omdat de muis niet lekker te bedienen is.

  Het idee is leuk. En het werkt ook wel. Alleen het is niet te bedienen. Speel een spel en je word helemaal gek.
  magic slecht gewoon!

  Bijdrager
  Facundo

  Een geschikte muis is idd iets heel persoonlijks. De een vindt bijv. extra knoppen ter vervanging van de hulptoetsen overbodig en storend; de ander vindt ze onmisbaar, want hoeft niet meer zo vaak met de handen naar het keyboard. Als je bijv. veel uit lijsten moet selecteren, analyseren of editen (zoals ik) vind ik een COMMAND en SHIFT-knop onmisbaar. De minimalistische muizen van Apple zijn overigens nooit zo ‘mijn ding’ geweest; ik gebruikte ze nooit. Gewenning doet ook veel. Zo kom ik op het nieuwe keyboard niet meer door het eerste level van spelletjes doordat de pijltjestoetsen een iets veranderde positie t.o.v. elkaar hebben gekregen. Dat gehannes duurt nu al 7 mnd. en gewenning lijkt nòg niet in zicht. Zo ging het bij mij ook met de MM.

  Bijdrager
  Facundo

  Ik zou mij kapot schamen als ik de magic mouse heb ontworpen en iedereen heeft een kussentje nodig omdat de muis niet lekker te bedienen is.

  Als 1 persoon schrijft dat hij een kussentje wel prettig vindt betekent dit toch niet dat iedereen een kussentje nodig heeft? Het is gewoon een kwestie van behoefte en smaak, en die is voor iedereen anders. Daar hoeft niemand zich voor te schamen; ook de ontwerpers van de MM niet.

  Bijdrager
  fedde123

  Een muis is net een paar schoenen je past ze wel of niet.
  Als je maar niet kan wennen aan een muis zou ik een andere kopen (hoeft niet perse een dure Logitech of een ander duur merk, de goedkope doen het ook vaak goed). Ik zelf heb bij mijn Imac een trackpad gekozen, die past altijd.

  Succes ermee;)

  Bijdrager
  wessel145

  Wat zijn de ervaringen met een trackpad voor mensen die de magic mouse niet fijn vinden??

  Ik denk dat het veel meer tijd kost om ergens op te klikken met een trackpad. Maar misschien heb ik het mis. anders toch maar een goedkope logitech oid kopen. werken die trouwens ook met bluetooth op de mac mini 2012??

  Inactief
  Anoniem

  Waarom zou dat meer tijd kosten Wessel? Ik heb op mijn magic trackpad de optie ‘tap to click’ aanstaan en dan kun je de hele oppervlakte als linker muisknop gebruiken door te ‘tappen’. Gewoon een enkele tap dus met 1 vinger, niet fysiek klikken.

  De rechter muisknop is dan fysiek het trackpad in de rechter onderhoek indrukken.

  Ik zweer erbij. Kon ook niet wennen aan de MM.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot
  Ostinato op 05 juli 2013

  Ik haat de Magic Mouse. Veel te plat, rare rand met terugwijkende onderkant zodat je ‘m niet kunt vasthouden. Volkomen ongeschikt om mee te gamen.

  Een muis is per definitie ook niet bedoeld om te gamen. Daar heb je joysticks, steeringwheels en game pad’s voor.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  @MEEUW
  Je snapt het niet he? Zo’n mousepad met een kussentje bestaat al jaren en ongeacht welke muis je hebt kan dit kussentje voor betere steun zorgen om RSI te voorkomen. Daar zijn die kussentjes voor. En de een kan zonder en de ander vindt het prettiger. Dat staat helemaal los van de muis zelf. Ik heb zo’n kussentje al jaren ook toen ik vrij lang met een logitech muis werkte. Nu heb ik de magic mouse en gebruik ik nog steeds dat kussentje. Maar jij doet nu net alsof je dat kussen altijd nodig hebt om met de MM te kunnen werken omdat de muis slecht is, maar dat is niet waar. Zonder kussen kan ook.

  Er bestaan hele handleidingen (voor voornamelijk kantoor personeel) over hoe je houding moet zijn achter een computer. Pas als je zeker weet dat die houding goed is kun je naar het merk muis gaan kijken. Maar een verkeerde (vaak ongemerkt) houding kan RSI veroorzaken ongeacht het merk muis.

  Speel een spel en je word helemaal gek.

  Zoals ik hierboven al aangaf: een muis is niet ontworpen om te gamen. Doe je dat wel dan moet je niet gaan klagen als het moeilijk gaat. (Of zie jij muizen liggen in een speelhal?)

  Bijdrager
  Ostinato
  hendrik op 05 juli 2013

  Een muis is per definitie ook niet bedoeld om te gamen. Daar heb je joysticks, steeringwheels en game pad’s voor.

  Onder welke steen leef jij? Er is een hele industrie voor gaming-muizen. Typische reactie van klassieke niet-gamende Apple-gebruiker.

  http://www.razerzone.com/gaming-mice
  http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2415385,00.asp
  http://gaming.logitech.com/nl-nl/product/g600-mmo-gaming-mouse

  Edit: en veel spellen kun je niet eens met een andere controller spelen (RTS-spellen bijv.).

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot
  wessel145 op 05 juli 2013

  Wat zijn de ervaringen met een trackpad voor mensen die de magic mouse niet fijn vinden??

  Ik denk dat het veel meer tijd kost om ergens op te klikken met een trackpad. Maar misschien heb ik het mis. anders toch maar een goedkope logitech oid kopen. werken die trouwens ook met bluetooth op de mac mini 2012??

  Trackpad en muizen kun je naast elkaar gebruiken, maar verwacht niet dat een trackpad de muis 100% kan vervangen want dat lukt doodeenvoudig niet of heel moeilijk. Ik heb op mijn 27″ scherm niks aan een trackpad omdat die veel te klein is om in één polsbeweging de cursor over dat grote scherm te verplaatsen. Voor de ene handeling is de muis beter of omgekeerd. Probeer eens een rechthoek open te trekken met een trackpad op een specifieke pixel van een foto. Met de muis gaat dat 1000 keer sneller zonder dat je je arm erg hoeft te bewegen. Met de muis kan zoiets uit de pols maar met een trackpad gaat toch echt je hele arm bewegen hoor. Bovendien veroorzaakt je vinger op die trackpad een heel ander soort wrijving (varieert afhankelijk van de vochtlaag op je huid) dan de wrijving van een muis op de ondergrond terwijl die ook nog eens vrij constant is.

  Elke bluetooth muis werkt gewoon, maakt niet uit welk merk muis of welke Mac.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot
  Ostinato op 05 juli 2013

  Er is een hele industrie voor gaming-muizen.

  Ja OK dat zijn gaming muizen, maar de magic muis is dat niet. Dus dan moet je die muis daar ook niet op beoordelen en dat deed je dus wel.

  En ik zei ook: per definitie, wat dus niet uitsluit dat er muizen zijn waarmee je makkelijker kunt gamen en de industrie noemt dat dan ‘gaming muizen”…

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 73)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.