8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  Nino ten Voorde

  Varierende Batterij capaciteit

  Goedenavond iedereen,

  Ik ondervind de laatste periode vreemde problemen betreft de batterij in mijn iPhone 5S. De ene keer kan de batterij drie dagen doorgaan en de andere keer kan de batterij het met moeite één dag volhouden. Mijn iPhone draait momenteel op iOS-versie 10.1.1. Ik heb een app op mijn iPhone gezet om mijn batterijgegevens in te kunnen zien genaamd: “Battery Life”. Als toevoeging heb ik nog een programma op mijn Macbook geïnstalleerd, namelijk CoconutBattery, om de batterijgegevens uit te kunnen lezen. Het vreemde is dat allebei de applicaties een varierende batterij capaciteit weergeven. De ene keer wordt de batterij als “Perfecte conditie” bestempeld en het volgende moment dient de batterij vervangen te worden.


  Ik heb al meerdere pogingen gedaan om mijn batterij te kalibreren (afladen, opladen en een hard reset), maar zonder succes. Ook geven de beide programma’s CocunutBattery en Battery Life aan dat de batterij hoger opgeladen is dan zijn maximale capaciteit, wat het verhaal nog vreemder maakt.

  Zijn er nog andere acties die ik zou kunnen proberen om de vreemde varierende batterij capaciteit te kunnen verhelpen of wordt tijd voor een nieuwe batterij.

  Alvast bedankt voor de hulp en informatie.

  Nino.

  Bijdrager
  JailbreakLover101

  Je kan misschien is kijken in instellingen bij batterij, misschien is het gewoon een app die op de achtergrond werkt.

  Bijdrager
  GoeieDag

  Precies! Kijk eens in de iPhone zelf bij batterijgebruik.

  Bijdrager
  Nino ten Voorde

  Ik heb inderdaad gekeken welke applicaties veel stroom verbruiken en heb het geheel ook vergeleken per dag of dagen. Helaas was er weinig tot geen correlatie te vinden met de dagen dat de batterij het lang volhield of juist niet. Daarnaast heb ik de achtergrondwerking van applicaties uitgeschakeld, maar ook dat geeft geen solaas. Mijn volgende stap was dus om te kijken wat de battery health information verteld. Deze geeft vanuit de batterij vreemde schommelde waardes door, waarbij de maximale oplaadcapaciteit soms onder de 500 mAh ligt en soms tegen de 1200 mAh, wat kan verklaren waarom de iPhone soms zo snel leeg is. Het vreemde is dat het huidige oplaadvermogen soms boven de maximale oplaadcapaciteit uitschiet. Meerdere pogingen tot calibratie heeft tot zoverre niet geholpen en ik ben daarom ook einde raad.

  Bijdrager
  JailbreakLover101

  Ik weet het ook niet meer. Gebruik je miss op sommige dagen 3 of 4g ofzo? Miss gaat daarvan je batterij snel leeg

  Bijdrager
  GoeieDag

  Maak een reservekopie van je iPhone en zet deze eens terug naar fabrieksinstellingen. Zet er misschien alleen het hoognodige op (via iCloud), zoals contacten en agenda’s.
  Kijk het nu eens een paar dagen aan.

  Bijdrager
  Shmoo

  Misschien zit de batterij wel in zo’n tussenfase, tussen gezond en (meer) versleten raken.

  Ik bedoel, je kunt wel apps downlanden gegevens analyseren, praten tegen de batterij en wat niet allemaal maar soms zijn dingen gewoon waardeloos en kun je ze niet begrijpen. Het blijft een batterij natuurlijk.

  Bijdrager
  Frank78

  Ik heb zelf ook een iPhone 5s en ik zat ook met het zelfde probleem. Ik ben langs de Apple store geweest en ik was geadviseerd om de telefoon te laten resetten en de iOS opnieuw te installeren. Dat hebben ze voor mij gedaan. Helaas naar een paar dagen had ik weer het zelfde probleem. Kalibratie van de batterij hebben ze ook gedaan, maar die hielp ook niet. Uitendelijk heb ik mijn batterij laten vervangen. Dat was een dure grap want de kosten voor een telefoon reparatie zijn gewoon onzin vind ik, maar tja nu heb ik geen probleem meer met de batterij.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.