5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:

  Bijdrager
  Nilles01

  Van vraagteken naar verkeersbord

  Ik weet dat het al vaker voorbij is gekomen op het forum maar zie zoveel verschillende antwoorden dat ik niet weet wat nu de beste oplossing op.
  MacBook heeft maand geleden update gekregen naar Yosemite. Nu bij opstarten heel lang grijs scherm, daarna de map met het vraagteken.
  Na een tijdje verdwijnt die en zie je het appeltje in beeld met daaronder de voorgangsbalk alsof ie het inlogscherm gaat laden.
  Deze verschijnt niet maar het ” gebodsbord” wordt nu getoond.

  Suggesties om er toch minimaal nog 1 keer in te komen om nog bestanden te backuppen? Net terug van een vakantie en alle foto’s staan erop.


  Bijdrager
  Niels

  Opstarten in recovery modus (command + R ingedrukt houden direct na aanzetten). Daar kun je met het schijfhulpprogramma een kloon maken van je HD op een externe schijf (daar moet wel een partitie op aangemaakt zijn). En anders de HD verwijderen (neem aan dat je nog een model hebt waar de hardeschijf kunt verwijderen) en extern aansluiten op een andere Mac/PC via een SATA verloop of SATA dock.


  Bijdrager
  Bianco

  Even een vraag: Heb je er, toevallig een -niet-Apple SSD ingezet, en daarop een third party TRIM-app geïnstalleerd? Bij 10.9 was dit geen probleem, maar in 10.10 mogen third party apps geen veranderingen maken in de systeem Kexts. Indien er een third Party-app geïnstalleerd is, heb je het probleem van het verbodsbord. Bij bijvoorbeeld Trim Enabler staat op de site van Cindori.org een hele beschrijving om de boel weer werkend te krijgen.


  Bijdrager
  Nilles01

  Bedankt voor de tips. Zal dit later vandaag proberen.
  Als de HD echt kapot is, kan dan elke interne 2,5″ erin gezet worden? Nu zit de originele er nog in.
  Was aan het kijken naar de Samsung 840 Evo SSD Harddrive. Kan dat gewoon erin gezet worden?


  Bijdrager
  Bianco

  Yep! Die draait hier in de iMac 2010

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.