4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  Geedee

  Van querty naar azerty?

  Kun je het querty-toetsenbord van een nieuwe powerbook 12″ vervangen en er een azerty-bord van maken? Kun je de toetsen losprullen en verplaatsen of moet je een nieuw bord laten installeren?

  Bijdrager
  Geedee

  Even aan toe voegen dat er al ergens een draadje over bestaat, maar dat geeft geen definitief antwoord en zeker niet op het querty-azerty-omruil-probleem.

  Bijdrager
  Van Cot

  als je blind kan typen gewoon niet naar die letters zien en instellen als azerty.
  Anders is het een nieuw toetsenbord of leren typen met qwerty.

  Leren typen met qwerty is eigenlijk het beste want met die azerty toetsenborden van hier heb je veel te veel nadelen als je met linux gaat werken bijvoorbeeld. Deze staan vaak ingesteld als qwerty omdat dat standaard is, en jij zit daar met je Azerty.

  Bijdrager
  Spongebob

  losprullen is technisch wel mogelijk, maardan krijg je problemen met bepaalde toetscombinaties. Als je je bv. baseert op de letters die in de juste-azerty-combinatie moeten staan, dan krijg je geheid problemen met je leestekens. Als je er echt een azerty-toetsenbord opwil, zal je een ander klavier op moeten zetten (kost ongeveer 70 euro als je het erl zelf opzwiert). Misschien kan je het qwerty-toetsenbord dan nog verkopen aan iemand die net het omgekeerde wil doen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.