6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  WimVriend

  Van Maverick naar El Capitan

  Hallo beste mensen
  Zojuist ben ik overgestapt naar El Capitan en mijn machine (iMac 27-inch, medio 2011, 2,7 Ghz, i5) is verschrikkelijk traag geworden. Ik heb inmiddels de fotobibliotheken al overgezet naar het nieuwe Fotos maar de twijfel begint behoorlijk toe te slaan. Ik heb een Time Machine backup en vraag me af of ik zonder problemen weer terug kan of dat ik nogmaals de update uitvoer (kan dat trouwens?) Ik vind trouwens niets bij Google over traag geworden computers wel over programma’s die het niet of niet goed doen. Ik hoor graag advies ik ben zeer zeker geen computerwonder dus alle tips zijn welkom
  Alvast bedankt

  Bijdrager
  Hydræ

  Ik zou weer beginnen met een schone lei, je had eerder problemen met een trage iMac las ik.

  Bijdrager
  WimVriend

  Toen was de HD kapot, die is inmiddels vervangen.

  Bijdrager
  Buzz

  Het zou goed kunnen dat je computer op de achtergrond nog allerlei taken aan het uitvoeren is die met de installatie te maken hebben, zoals het opnieuw indexeren voor Spotlight, of het herkennen van gezichten in je Photos library. Of er dit soort taken gaande zijn kan je onderzoeken met behulp van activiteitenweergave, en als het dit soort onschuldige dingen zijn dan helpt het om even geduldig te zijn.

  Bijdrager
  SvS

  Ja, ik ben ook van Mav. naar El Cap. gegaan, echter op iMac van Late 2009, eerste dag voelt het idd traag aan.

  Bijdrager
  WimVriend

  Ik heb de computer vannacht aan laten staan dus ik verwacht dat alle processen inmiddels wel doorlopen zijn. In activiteitenweergave zie ik geen overdreven dingen. Ik heb ook al schijf EHBO gedaan. We wachten vandaag nog even af, morgen zal ik waarschijnlijk wel aan gewend zijn aan zijn huidige snelheid.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.