13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Q:
  Bijdrager
  Tim95

  USB WiFi

  Ik ben op zoek naar een USB WiFi stick die compitabel is met de Airport software, ik kan genoeg sticks vinden die met MacOS samen werken maar nergens kan ik vinden of ze met Airport werken of met thirth party software.

  Hopelijk weet een van jullie een usb stick voor me of heeft er een liggen voor een zacht prijsje.

  Bijdrager
  SunKeeper

  Compatibel met AirPort-software? In welk opzicht?

  Dus waar wil je het precies voor gaan gebruiken?

  De enige die ik me snel kan bedenken is een AirPort Express. Die kun je daar ook voor gebruiken. Die gaat trouwens niet via USB, maar via Ethernet. Geen idee of dat een bezwaar is.

  Moderator
  Mac Daddy

  Wat Apple Airport noemt in Mac OSX is eigenlijk gewoonweg WiFi. Als je een Airport Extreme (Router), Time Capsule (Router met ingebouwde HDD) of Airport Express (WiFi extender) het, zal je die moeten instellen via de Airpot Utility. Dat is een apart programmaatje wat enkel voor die Airport Hardware dient.

  Een WiFi USB stick die je in de computer drukt om via WiFi je computer te verbinden werkt op elke Mac, als er een Mac compatible driver bij zit. Maar hoe oud is je Mac? Apple bouwt al jaren standaard een draadloze netwerkkaart in de Macs namelijk.

  Bijdrager
  cerberusss

  Wat hij bedoelt, is: een USB WiFi adapter die het mogelijk maakt om de Airport Utility te draaien (zie ook http://support.apple.com/kb/DL839), dus de software om Airport te configureren.

  Zelfs met een gewone MacBook laptop is het soms lastig voor de Airport Utility om een verbinding te maken met de Airport Express/Extreme. Laat staan dat het lukt met een 3rd party adapter.

  Dus vandaar zijn vraag.

  Er zijn winkels die specialiseren in hardware voor Apple. http://www.welovemacs.com is er een van. Ze hebben een aantal USB WiFi artikelen, misschien kun je het exacte type hier in Nederland vinden.
  http://www.welovemacs.com/usbwiad.html

  Bijdrager
  SunKeeper
  Mac op 07 februari 2012

  Als je een Airport Extreme (Router), Time Capsule (Router met ingebouwde HDD) of Airport Express (WiFi extender)…

  Op zich is de AirPort Express ook een router, je hebt dan enkel het kenmerk dat die geen extra poorten heeft om apparatuur van je interne netwerk aan te sluiten.

  Met 2 AirPort Expresses kan dat wel, dan hang je aan de tweede gewoon een switch. Enige nadeel is in dat geval misschien dat je internetverbinding voor de bekabelde apparatuur niet op de maximale snelheid draait die je wel haalt als je alles vanaf je modem bedraad maakt. Maar met de juiste opstelling vormt dat geen groot probleem.

  En vergeet de print/AirPlay-functionaliteit niet.:smile:

  Bijdrager
  Tim95

  Mijn iMac is uit 2010 en het ingebouwde WiFi kaartje is stuk natuurlijk geen garantie meer en dus zoek ik een goedkope oplossing, dus zoek ik een USB WiFi adapter die samen werkt met Airport Utility.

  Ik heb hier een USB Adapter liggen die ik van Ziggo erbij heb gekregen maar dat is werkelijk om te huilen, na het opstarten duurt het ruim een halve minuut voordat ik verbinding heb hij kan niet mooi als icoontje boven in de balk komen te staan altijd een lomp scherm. En met een anderen USB Adapter is het precies hetzelfde verhaal ziet er het zelfde uit alleen van een anderen fabrikant.

  Daarom zoek ik een WiFi Adapter die werkt met Airport Utility dan kan ik er zeker van zijn dat het goed werkt.

  @cerberusss, ook op deze site kan ik niet vinden of ik thirth party software nodig heb of dat hij out of the box werkt.

  Bijdrager
  SunKeeper

  Enige nadeel is de vrij hoge prijs, maar als je echt zeker wilt weten dat het altijd goed, snel en stabiel gaat werken, is toch de AirPort Express de beste oplossing.

  Die verbind je met je huidige draadloze netwerk (als je al een AirPort hebt die als router dient, kun je zelfs het netwerk draadloos versterken) en sluit je met een Ethernet-kabeltje aan op de
  Ethernet-poort van je iMac. Stekker erin, klaar is Timmie.

  Moderator
  Mac Daddy

  Maar nogmaal. De airport utility is enkel voor de airport hardware in te stellen. Zo’n USB stickie heeft vaak een eigen driver ja. En dat kan er lelijk uitzien. Maar waar gaat het om? Of het werk, of dat het ermooi uitziet?

  SunKeepers oplossing kan ook, maar kost je 80 euro.

  Bijdrager
  SunKeeper

  Waar koop jij ze dan?

  Voor zover ik weet kosten ze overal € 89,-. Zie: http://store.apple.com/nl/product/MB321/AirPort-Express-AirTunes

  Edit: trouwens wel ongelofelijk slordig dat ze het nog steeds over AirTunes hebben op die pagina. Dat heet toch allang AirPlay?:nerd: Of wordt het nog steeds samen gebruikt?

  Bijdrager
  Tim95

  AirportExpress vindt ik te duur, als 16 jarige is dat toch heel wat.

  Het gaat me niet om het lelijk uit zien maar het ongemak, de thrith party utility die ik nu bijv heb duurt het opstarten +/- 20 seconde dan moet ik nog eens met de hand het netwerk aan klikken. Ondertussen is Twitter al lang opgestart en geeft een error dat hij geen verbinding heeft dan moet ik Twitter uitschakelen en opnieuw inschakelen. Allemaal niet zo ideal dus daarom vroeg ik me af of er een USB Adapter was die met Airport utility werkte.

  Is het misschien een oplossing om een nieuw Airport kaartje in mijn iMac te zetten (Begin 2010 gekocht) zo ja hoe duur zou deze zijn en kan ik mijn iMac zonder speciaal gereedschap openen?

  Bijdrager
  SunKeeper

  Dan zul je deze site even moeten afzoeken: http://www.ifixit.com/

  Ik denk echter dat je niet veel goedkoper gaat uitkomen, inclusief het gereedschap wat je nodig hebt. En dan nog alle risico’s; ook daarvoor geldt: riskant werkje om als 16-jarige al een iMac open te gaan maken.

  Tip: Je kunt natuurlijk ook altijd je ouders eens lief aankijken.

  Bijdrager
  Tim95

  Het openmaken zal niet zo’n probleem worden, ik ben erg handig in dat soort dingen en de guide op iFixit is ook niet erg moeilijk.

  Maar inderdaad verwacht ik niet dat het veel goedkoper zal worden, en mijn ouders aankijken zal ook niet werken want we hebben het niet bepaald breed.

  Ik denk dat ik het maar moet doen met de onhandige USB stick.

  Bijdrager
  SunKeeper

  Excuses in dat geval, dat wist ik niet.

  Pas in ieder geval wel erg op met een eventuele reparatie, want een helemaal weigerende Mac/nog meer problemen ermee, schiet dan helemaal niet op.

  De kunt de AE altijd in je achterhoofd houden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.