5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  monsterke

  URL cloaking and beyond

  Ik had graag geweten hoe ik er kan voor zorgen dat no matter welke link mijn bezoekers aanklikken … zij steeds gewoon http://www.domeinnaam.be te zien krijgen in de URL balk en niet de full URL

  thanks

  Bijdrager
  Aglaea

  Gaat het jou echt om het verbergen van de hele locatie op de website, of wil je alleen je uiteindelijke hostgegevens verbergen (en eventueel extensies van pagina’s)?

  Als je je eindhost alleen wilt verbergen, kun je gebruik maken van de mogelijkheid tot reversed-proxy binnen Apache (er vanuitgaand dat je Apache hebt). Hiermee blijft voor de bezoeker de host van je front-endwebserver zichtbaar, terwijl je eigenlijk allerlei zaken uiteindelijk bij een andere webserver opvraagt. Hiervoor moet reversed-proxy natuurlijk wel beschikbaar zijn voor jouw Apacheserver…

  Verder kun je ook veel doen met mod_rewrite. Hiermee kun je URL’s laten herschrijven naar een andere, waarbij je de keuze hebt om de bezoeker in zijn/haar browser wel of niet de uiteindelijke locatie ziet.

  Als je het alleen om de extensie gaat, kun je gebruik maken van de MultiViews-optie van Apache. Hierbij gaat hij op zoek naar een bestand met extensie terwijl je de naam zonder extensie noemt. Dit kan overigens nog voor conflicten leiden als je het gebruikt in combinatie met sommige mod_rewritetrucs.

  Uit gebruikersvriendelijkheidsoogpunt is het beter een van bovenstaande oplossingen te kiezen boven het helemaal verbergen van de locatie in URL-vorm. Daarmee ontneem je bezoekers namelijk de mogelijkheid een bepaalde plek op jouw site te bookmarken of alleen maar via de URL te zien waar binnen de site hij/zij is (hiërarchisch).

  Bijdrager
  martijnG

  Als het puur gaat om enkel de domeinnaam zonder achterliggende mappen of waarden te zien kun je gebruik maken van frames,

  In een index.html maak je een frameset in en zet alle borders & margins etc op NULL.
  in die frameset laat je de oorspronkelijke eerste pagina van je site in.
  Nu blijft ongeacht, wat de gebruiker ook klinkt, de domeinnaan staan zonder achterliggende structuur of meeezonden waarden.

  Bijdrager
  Outragemac

  Veel zoekmachines zijn bepaald niet gecharmeerd als er cloaking wordt gebruikt, en sommige weigeren zelfs deze site op te nemen.

  Bijdrager
  basvandorst
  ”Outragemac”

  Veel zoekmachines zijn bepaald niet gecharmeerd als er cloaking wordt gebruikt, en sommige weigeren zelfs deze site op te nemen.

  vb. dmoz.org ;), en aangezien Google en andere zoekmachines veel gebruik maken van dmoz zul je nooit hoog in zoekmachines komen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.