6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Hans Luyendijk

  [opgelost] Taal gebruikersbestanden

  Heeft iemand een verklaring voor het feit dat op mijn MacBook alle gebruikersbestanden (Bureaublad, Bibliotheek, Muziek, Documenten etc) keurig Nederlandse aanduidingen hebben, maar dat dat op mijn iMac niet het geval is (Desktop, Music, Documents etc). Dit is eigenlijk al een hele tijd zo, ook ver voor Snow Leopard. De configuraties op beide Macs zijn hetzelfde. (Overigens: de systeemmappen op de iMac zijn allemaal in het Nederlands, het zijn alleen de gebruikersbestanden…). Gek hè? Wie kan dit verklaren?

  Moderator
  Night

  heb je soms ooit liggen stoeien met “opruim”- en/of hulpprogramma’tjes, zodat de .localized files (onzichtbaar bestandje in elke folder waarvan de naam aanpasbaar is naar de OS-taal) zijn verwijderd?

  Bijdrager
  Hans Luyendijk

  Zou best kunnen, Night, ooit. Onomkeerbaar proces? Met andere woorden: nix meer aan te doen?

  Moderator
  Night

  Inderdaad. Gevalletje “Helaas pindakaas”. Tenzij….

  Als beide Mac in een netwerkje hangen, kun je de .localized files eenvoudig kopieren van de ene naar de andere Mac. Je moet er dan wel even voor zorgen dat de onzichtbare bestanden (met een punt ervoor) zichtbaar worden. En dat kan je doen door het volgende commando in te typen (of te kopieren en plakken) in Terminal:

  defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles YES

  Daarna vanuit Activity Monitor in de Utilities map de Finder afsluiten en herstarten.
  Niet vergeten om, als je klaar bent, het tonen van de onzichtbare bestanden weer uit te zetten. Dat doe je op dezelfde manier, alleen vervang je het woordje YES aan het einde voor NO.

  Bijdrager
  Hans Luyendijk

  Gelukt! Thnx!

  Moderator
  Night

  Mooi zo:D

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.