6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  sweatlodge

  trage imac 21, 5 inch late 2013

  WIe o wie kan mij vertellen wat er aan de hand is.
  Ik heb deze imac gekocht en heb het idee dat ik terug in de tijd ben gegaan qua snelheid. Ik had eerst een 27 inch opgetopt naar 16gb een I7 dat ging als de brand, maar nu heb ik een i5, 2.7 met 8gb en ik moet zeggen t valt me tegen en dat is wel jammer. Maarrr ik heb het idee dat het iets in de machine is.
  REgematig loopt ineens software traag alsof de imac in een soort slaapstand staat. En dan is het echt wachten voordat ie weer in beweging komt. PRogramma’s als nzb drop, outlook, firefox, zijn zeer schokkerig. Ik kan me eerlijk gezegd niet voor stellen dat dit het is v.w.b. mac.
  KMortom, specialisten van dit forum, wat kan ik hier aan doen? Alvast dank.

  Bijdrager
  Joffry

  Er zijn over “trage Macs” al heel veel draadjes. Ik zou daar eerst eens een kijkje gaan nemen.
  Heb je een “fuse HDD” een SSD of een “gewone HD” ? Met een gewone HDD ben je na verloop van tijd altijd trager dan bij de startup.

  Bijdrager
  BoniMacX

  Zie mijn veelgestelde vragen naslagwerk, begint niet toevallig met ‘Trage Mac’.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Je verteld er niet bij hoe oud de 27″ was, maar een 2013 i5 is niet langzamer dan een 27″ i7 van b.v. 5 jaar oud. (Eerder sneller).
  Dus hier klopt iets niet. En als je dit probleem direct al had, dus nog voordat je ook maar iets ging installeren dan zou ik terug gaan naar de winkel.

  Je kunt even kijken in activiteitenweergave of er een proces is dat veel van de CPU vergt (kies: “Alle processen”). Indien dit zo is, en het proces is standaard dan kun je even een safe-boot proberen. Kijk even of het dan goed gaat en start daarna opnieuw (normaal) op. Ook kun je even een vers account aanmaken en kijken of het daar goed gaat. Indien ja, dan zit de oorzaak in je huidige account en dat is dan meestal een third-party proces dat in de weg zit.

  Bijdrager
  BoniMacX

  to hendrik: Uit mijn naslag werk (onder punt 3):
  – ‘ Opstarten in veilige modus (en weer terug gewoon opstarten) (Apple support info).’
  – ‘ ‘Bij een duidelijk NIET harde schijf gerelateerd, maar (vaag) software probleem kan je een nieuwe test gebruikersaccount aanmaken…’

  Bijdrager
  iDennisV

  Ik ken iemand die een iMac 21.5 inch late 2013 heeft. Zijn computer heeft een i5 en 8 GB ram en geen ssd. Maar die van hem is helemaal niet traag ook bij programma’s als Adobe After Effects doen er geen problemen voor. Ik zou contact opnemen met de Apple klantenservice als ik u was.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.